Сусідка Ротару і Ко запрошують бігати в компанії чемпіонів у столиці

0

Про корисність бігу і можливість оздоровлюватися в компанії олімпійців і чемпіонів у Києві розповіла неодноразова чемпіонка Європи і срібна призерка чемпіонату світу на дистанції 800 м (в приміщенні) Наталка Лупу.

 

У столиці презентували новий біговий клуб «Track&Speed Club», в якому охочі мають можливість оздоровлюватися в компанії знаменитих спортсменів, серед яких і титулована буковинка – уродженка Маршинців Новоселицького району Наталка Лупу (сусідка зіркової співачки Софії Ротару).

Цікаво, що тренером із загально-фізичної підготовки у цьому клубі є ще Людмила Кирийчук, яка також мала спортивну прописку в Маршинцях і успішно захищала честь Буковини, поки не зазнала травми і змушена була рано закінчити кар’єру.

Track&Speed Club – «збіговисько» веселих, відверто закоханих в швидкість, стадіон і доріжку спортсменів, які за багато років відпрацювали кожен віраж і пряму, які більше не можуть стримувати себе і прагнуть поділитися своїм досвідом з усіма бажаючими, – цитує інформацію з офіційного сайту клубу Наталка Лупу. – Наша місія: середні дистанції – альтернатива марафону і шлях до атлетичного тіла!

І, на прохання SportBuk.com, наша чемпіонка ділиться своїми думками і порадами щодо оздоровчих занять бігом.

Чим корисний біг?

«Хочеш бути сильним – бігай, хочеш бути гарним – бігай, хочеш бути розумним – бігай!» – такий надпис був вирізаний на скелі в Стародавній Елладі. Достатньо чи зрозуміло і так?:)

Гаразд, ось декілька важливих деталей в контексті ефекту від занять бігом:

покращує загальне самопочуття;

нормалізує кров’яний тиск;

зміцнює серцево-судинну систему (запобігає розвиток закупорки судин, інфаркту);

виробляє «гормони щастя»;

ефективно тренує органи дихання;

допомагає позбавлятися зайвої ваги (без «обвисання» шкіри);

покращує поступлення кисеню в мозок (відповідно краще думається)…

Коли краще бігати – вранці чи ввечері?

Та хоч в обід:) Поважні вчені однаково успішно доводили корисність як ранішніх, та к івечірніх пробіжок. Насправді це все індивідуально. Плюс залежить від того, коли людині зручніше бігати. Коли знайдете час для свого здоров’я – тоді і бігайте.

Останнім часом в силу різних обставин більш масовими стають вечірні пробіжки.

Як «змусити» себе вийти на пробіжку?

Перечитати ще раз про корисність бігу:) Насправді головне – БАЖАННЯ! Якщо людина реально хоче допомогти собі ж покращити свою фізичну форму, оздоровитися, підняти свій життєвий тонус і т.п., вона «переконає себе» і вийде на пробіжку. Разочок-другий-третій і потім це стане приємною звичкою;)

Серйозним потиватором може служити наявність цікавої компанії. Тому старайтесь долучатися до організованих груп, залучати родичів, друзів, сусідів. Вони потім будуть вам вдячні;)

Ще не вистачає мотивації?:) Напишіть у Facebook мені, або іншим тренерам нашого клубу, або багатодітному батькові Якову Філіпову, який почав займатися бігом «з нуля» в 33 роки, а тепер успішно пробігає напівмарафони;)

А якщо біг протипоказаний?..

Стандартно всім рекомендується час від часу обстежуватися і консультуватися з лікарями. Хоча ми розуміємо, що багато хто цього не робить, особливо якщо почувається нормально.

Якщо сумніваєтесь, чи стан здоров’я дозволятиме займатися оздоровчим бігом, – тоді точно краще звернутися за порадами до лікарів.

Щодо протипоказань… Є цікавий приклад з життя нашого чемпіона світу і рекордсмена України з бігу на 100 км Сергія Яненка. У нього була вроджена вада серця, в дитинстві лікарі готували рідних до найгіршого. Але потім він почав займатсия бігом і не лише «забув» про проблеми із серцем, а й став знаменитим бігуном на стаєрські і наддовгі дистанції. Так що насправді бігом можуть займатися майже всі, і буде тільки користь, якщо, звісно, не «заганяти» себе:)

Як підібрати навантаження?

Найкраще консультуватися з фахівцями, які дадуть поради, враховуючи вашу особисту специфіку. Загалом, важливо не «перетренуватися», як кажуть. У компанії можна користуватися таким простим способом, як «контроль темпу – розмова». Старайтесь прислуховуватися до свого організму, зазвичай, він сам підказує оптимальний темп;) Оздоровчі пробіжки мають бути у задоволення. З часом, звісно, і збільшення навантаження та приємна втома приносять задоволення;)

Якщо можна, продовжимо потім (можливо, у читачів виникнуть запитання, нехай задають), бо тепер мені треба БІГТИ:) Сподіваюсь, з часом зможу запрошувати займатися разом зі мною і в  Чернівцях (але там ще не вирішилось питання з житлом для олімпійців). А поки що запрошую киян в наш клуб – не пошкодуєте!;)

***

***

Тренери клубу:

Анна Тітімець 

Тіті – натура з тонкою душевною організацією, любить театр, тисне від грудей 80 кг і вірить, що повертатися – погана прикмета! Буде уважно стежити за гармонійним розвитком ваших фізичних і духовних сил!

Майстер спорту міжнародного класу, чемпіонка Універсіади-2013, срібна призерка Чемпіонату Європи, півфіналістка двох Олімпійських Ігор (Лондон, Ріо-де-Жанейро). Особистий рекорд 400м з/б – 54.56.

Наталя Лупу

Наталі – молдаванка, сусідка Софії Ротару, любить тварин, особливо собак, тому її постійний супутник доберман Граф стане вашим мотиватором бігти швидко, і не озираючись назад.

МСМК, срібна призерка Чемпіонату світу в приміщенні (2012) на 800 метрів, переможниця (2013) і бронзова призерка (2015) Чемпіонату Європи в приміщенні на 800 метрів, півфіналістка двох Олімпійських Ігор (Лондон, Ріо-де-Жанейро). Особистий рекорд 800м – 1:58.46.

Людмила Кирийчук

Люда – хронічна оптимістка, завжди вислухає, зрозуміє і пробачить, однак не реагує на слова «я більше не можу» чи «я втомився»! Навчить робити ідеальні селфі з бездоганними формами.

Багаторазова чемпіонка України з легкої атлетики, учасниця Чемпіонату світу серед юніорів, сертифікований тренер «Академії фітнесу України»з дисциплін: анатомія, фізіологія, обмін речовин; володіє напрямками: силовий тренінг, функціональний тренінг, TRX, стретчинг.

Станіслав Маслов

Станіслав Андрійович – професіонал своє справи, мовчазний, стриманий, лаконічний. Не знає слів «не можу» і поділиться секретами, як побороти власну лінь та побігти справді швидко!

Майстер спорту міжнародного класу, багаторазовий чемпіон України на середніх дистанціях, краще досягнення – 5 місце на Командному чемпіонаті Європи. Особисті рекорди: 1500 – 3.38.02, 3000м – 7.47.22.

Сергій Копанайко

Капон – небуденна особистість. Спринтер на доріжці, він вкрай терпеливий і розмірений в щоденному житті. Він завжди задовольнить вашу допитливість і відповість на будь-які ваші запитання, а також продемонструє, як можна з легкістю подолати бар’єр висотою 106,7 см.

МСМК, багаторазовий Чемпіон України в бігу з бар’єрами, бронзовий призер Командного чемпіонату Європи, учасник чемпіонатів світу та Європи з легкої атлетики. Особистий рекорд 110м с/б – 13,74.

Марія Шаталова

Марія Юріївна – ШМЮ: Шалениста. Моторна. Юрлива. Цим усе сказано! З нею на тренуваннях не буває нудно, а почуття гумору Марії в поєднанні з її витривалістю допоможуть провести час весело і продуктивно.

МСМК, рекордсменка України серед юніорок та молоді зі стипль-чезу, бронзова призерка чемпіонату Європи серед молоді, учасниця Олімпійських Ігор (Ріо-де-Жанейро). Особистий рекорд 3000м з/п – 9:30.89.

Вартість: 500 гривень на місяць

А також гнучка система знижок: Абонементи. Подружні пари – другий абонемент для пари на 40% дешевший. Для колишніх (або ж діючих) легкоатлетів, що мають звання кандидата в майстри спорту і вище – 20%. Для людей, які мають таке саме прізвище, як у призерів Олімпійських Ігор незалежної України – 10%. Усіх, кому в душі 18, а в паспорті 50 і більше – 20%.

КОНТАКТИ:

+38 (093) 415 79 63

tsclub.kyiv@gmail.com

***

Оздоровча пробіжка 12.04.17 з прицілом на «Біг Миру» (фото)

***

Нардеп Продан і чемпіон Гешко підтримали Великодню пробіжку 2017 (фото, відео)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.