Гешко переможно дебютував на чемпіонаті України… з напівмарафону (фото, відео)

0

Зірковий бігун Іван Гешко, який має в активі перемоги на чемпіонатах Європи та світу на дистанції 1500 м, доволі неочікувано, вже після завершення кар’єри в елітному спорті, «засвітився» на найвищій сходинці п’єдесталу пошани на національних змаганнях з напівмарафону.

 

На чемпіонаті України з напівмарафону 9.04.17 в Києві відзначились одразу декілька буковинців.

Іван Гешко, який давненько вже завершив свою кар’єру у спорті вищих досягнень і останнім часом працює тренером обласної ШВСМ та на громадських засадах очолює обласне відділення НОК України та профільну комісію в обласній раді, на звітному «Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2017» (який цього року отримав статус чемпіонату України з напівмарафону) переміг у віковій групі 30-39 років з результатом 1 год. 12 хв. 54 сек. У загальному заліку чемпіонату України він замкнув першу десятку. І це при тому, що Іван Гешко, як вже зазначено, давненько закінчив кар’єру як елітний спортсмен, має, крім основної роботи в ШВСМ, дуже багато всіляких громадських функцій, тож, зрозуміло, не може повноцінно тренуватися. До того ж, на жаль, нещодавно Іван переніс операцію на коліно. Попри ці всі «нюанси», як бачимо, наш чемпіон, навіть підкреслюючи, що тепер бере участь у змаганнях більше з метою пропаганди спорту і здорового способу життя, примудряється вигравати національні змагання.

До слова, Іван публічно говорив, що збирається бігти і марафон (42 км 195 м). Але це вже трішки інша тема.

Приємно зазначити, що у категорії 23-29 років на п’єдестал пошани піднялись одразу двоє буковинців. Кіцманчанин Руслан Крамарюк, який віднедавна є і відповідальним секретарем обласної федерації легкої атлетики, став переможцем з результатом 1:10.30, а Олександр Сосновський, який торік виграв молодіжний чемпіонат України з марафону, виборов друге місце у цій номінації з результатом 1:10.35. У загальному заліку чемпіонату України вони розташувались, відповідно, на 4 та 5 позиціях.

Були і інші цікаві буковинські учасники «Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2017», хоч і не переможці або призери. Наприклад, активний пропагандист спорту і здорового способу життя Яків Філіпов, який почав займатися бігом у 33 роки, вже пробіг не один півмарафон і довів свій особистий рекорд до 1 год. і 30 «з хвостиком» хвилин. Молодець!

«Окремим рядком» варто відзначити участь у «Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2017» колишнього футболіста «Буковини» Олександра Білоуса, який тепер грає у німецькій Ландеслізі. Ні, Сашко не відзначився як бігун на напівмарафонській дистанції, а як учасник благодійного дійства з дітьми-аутистами. Разом і іншими членами команди «SportForPeace» та іншими почесними гостями вони допомогли діткам-аутистам подолати дуже важливі для них 500 м у рамках «Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2017». А ще Олександр Білоус презентував футбольний м’яч з автографами зіркових буковинських спортсменів, чим ощасливив дівчинку-аутистку Соню.

Цікаво, що на цьому заході для дітей-аутистів була і в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Надія Супрун, яка, що приємно,  стартувала з сином нашого футболіста і волонтера Олександра Білоуса – Дмитром, а після фінішу підійшла знову до Білоуса-молодшого, говорила з ним, казала, що він – майбутнє країни;) Останній, звісно, був у захваті.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

***
ВІДЕО:

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

Головні призи Київського півмарафону їдуть до Ефіопії, а чемпіонату України – до Дніпра та Львова

Дев’ять тисяч учасників – від малюків, які ледь навчилися ходити, до прихильників здорового способу життя поважного віку. Від титулованих професіоналів – до людей з обмеженими можливостями. У столиці пройшов сьомий за ліком Київський міжнародний півмарафон.
Як соціальний проект, він зібрав кошти за декількома благодійними напрямками. А також дав можливість проявити себе на дистанції і дітям з аутизмом, і ветеранам-інвалідам АТО. Як спортивний – тут були показані дуже високі результати, рекорди траси. В тому числі і завдяки участі сильним закордонним атлетам. Це все, за сподіваннями організаторів, дозволить Київському півмарафону отримати наступного року бронзовий статус міжнародної федерації, а у 2020-му привезти до Києва чемпіонат світу з півмарафону.
Переможцем сьомого Київського міжнародного півмарафону став Анбеса Ленчо з Ефіопії. Він подолав дистанцію з новим рекордом траси – 1 година 3 хвилини 57 секунд. Попередній рекорд Тараса Сало, встановлений минулого року, він перевершив на 44 секунди.
– Я почуваюся дуже щасливим. Не можу сказати, що забіг був легким. Погода, як на мене, дещо прохолодна та вітряна. Взагалі, усе пройшло чудово. Особливо сили протягом траси я не розподіляв, а просто біг в одному темпі. Сьогодні мене підтримувала подруга, яка також брала участь у забігу разом зі мною, – поділився враженнями після забігу переможець.
Другим та третім серед чоловіків фінішували, відповідно, поляк Шимон Кулька з часом 1:05.26 та дніпрянин Роман Романенко з часом 1:05.41. Відзначимо, що Роман також став переможцем чемпіонату України, що проходив під час Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2017. На дистанції розгорнулася неабияка боротьба, жоден зі спортсменів не хотів поступатися, змагаючись з азартом та завзяттям. Втім, суперництво було чесним та справедливим, і переміг найсильніший.
Перемогу серед жінок на дистанції 21 км 97,5 м здобула Бейене Белайнеш з Ефіопії, показавши час 1:13.58.
– Почуваюся добре, я задоволена трасою та забігом. Звісно, втомилася, але воно було того варте. Вийшло чудове свято, і я рада, що стала його частиною. Лише погодні умови були непростими. Усю дистанцію я бігла із середньою швидкістю, – прокоментувала переможниця після перетину фінішної лінії.
Наступною фінішувала львів’янка Софія Яремчук з часом 1:15.04, яка стала чемпіонкою України серед жінок. Третє місце посіла представниця Вінничини Віра Овчарук (01:16.19).
uaf.org.ua

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.