Чернівецький «бігаючий мислитель» знову відзначився на «розумному конкурсі»

0

Чернівці «засвітилися» на Міжнародному хакатоні у Києві на тему «Розумний заміський будинок». Спеціальний приз отримали учні Чернівецької СШ ОРТ №41, серед яких і Марк Філіпов, який зазначає, що відзначатися на інтелектуальних конкурсах йому допомагає… біг.

Про успіх чернівчан на International Hackathon Kyiv 2017 повідомив Сергій Кізима, який там виступав у ролі ментора:

«Почесне 4-те місце серед 9 команд-учасниць… Але в першу чергу – це неоціненний досвід та позитивні емоції від інтелектуальної та творчої праці.
P.S. та все ж ми запам’атались, і діти отримали спецприз від Олесь Маляревич – фінансову підтримку на розвиток їх стартапів))
Дякую всім за шалену підтримку, вона відчувалась».

Спеціальний приз юним чернівчанам вручив перший заступник голови постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Олесь Маляревич (депутат Київської міськради VII та VIII скликань).

До складу чернівецької команди увійшли учні 8 класу Чернівецької СШ ОРТ №41 Валерія Білан, Юлія Ткачук, Катерина Гушул та Марк Філіпов. Останній, нагадаємо, не так давно став бронзовим призеромконкурсу з 3D-моделювання в Ізраїлі, і, як зазначив Марк, досягти цього успіху йому допоміг… біг (про це детальніше читайте тут:).

І ще трішки про хакатон у Києві, на якому відзначились «бігаючий мислитель» і Ко. Відбувся він з 19 по 21 квітня 2017 р. на базі НВК №141 «ОРТ» м. Києва – за методологією компанії Cisco. Хакатон – це приклад методології навчання, заснованої на проектах. Слово Хакатон – це термін, який поєднує в собі слово «зламати», тобто пошукове програмування, мастеринг, проектування, прототипування і слово «марафон», що означає тривалу і складну задачу, яка виконується протягом обмеженого періоду часу. Це змагання, де команди працюють над ідеєю, спільною роботою, дизайном, прототипом, і представляють рішення пропонованого завдання.

В хакатоні взяли участь 9 команд (Київ, Одеса, Запоріжжя, Чернівці, Кишинів, Дніпро).

Протягом трьох днів команди знаходити рішення для певної проблеми, будували прототип інтернет-пристрою, який допомагає у вирішенні проблеми, розраховували бізнес складову та презентували членам журі свою роботу.

Тема була оголошена на відкритті хакатону – «Розумний заміський будинок».

Для побудови прототипу команди отримали комплекти обладнання – Raspberry Pi 3, Arduino UNO, різноманітні датчики, різноманітні матеріали, інструменти. Під час змагань працювали ментори, завдання яких було з певною періодичністю проводити експертні оцінки стану проекту та надавати консультативні послуги командам. Серед менторів був і вчитель Чернівецької СШ ОРТ №41 Сергій Кізима.

Джерело: fakty.cv.ua

Фото та відео можна переглянути тут:

***

***

ЧЕМПІОНКА І ОЛІМПІЙКА НАТАЛКА ЛУПУ ПРО КОРИСНІСТЬ БІГУ

***

Чернівчанину стати призером конкурсу з 3D-моделювання допоміг… біг (відео)

***

Про «спровокований» рекорд та зв’язок між бігом і… 3D-моделюванням (відео)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.