Суперкубок Буковинських річок 2016 теж не обійшовся без неспортивності… (фото)

4

Доля головного трофею прем’єрного Суперкубку Буковинських річок вирішилась 24.11.16 на полі з штучним покриттям ФОК «Олімпія» у поєдинку «Колос-Підгір’я» (Сторожинець) – ФК «Тереблече», який зберігав інтригу до останніх секунд, але, на жаль, не обійшовся і без скандалу…

 

Нагадаємо, Суперкубок Буковинських річок – це логічне продовження започаткованого цього року обласною федерацією футболу Кубку Буковинських річок, переможцями якого стали «Колос-Підгір’я» (Сторожинець) – «Кубок Черемоша», ФК «Тереблече» (Глибоцький район) – «Кубок Прута» та «Комфорт» (Зарожани, Хотинський район) – «Кубок Дністра». Ці команди і розігрували Суперкубок Буковинських річок.

Дату проведення цього турніру декілька разів переносили через погодні умови. Довелося грати у робочі дні, що, можливо, теж далося взнаки. Першого ігрового дня представники Хотинщини на матч не з’явились. Другого дня їх же команда з Тереблече чекала більше години, але все ж погодились грати, адже у хотинчан була поважна причина затримки (того дня помер батько двох гравців…). І на фініші Суперкубку теж були організаційно-дисциплінарні проблеми. Тепер вже важко збирались на гру сторожинчани, яких спершу навіть на повний склад не вистачало.

Попри кадрові проблеми, сторожинецькі футболісти продемонстрували доволі пристойну гру і до останнього зберігали шанси на головний трофей. За рахунку 1:2, втратили декілька чудових нагод відновити рівновагу. А після того, як під завісу зустрічі пропустили третій гол, дуже швидко заробили пенальті і знову повернулись у «зону боротьби».

На другій доданій хвилині мав місце неприємний інцидент. За грубу гру захисник «Тереблече» Михайло Мурару отримав жовту картку, але повівся агресивно, за що справедливо був вилучений. Тепер, напевно, справа за футбольними органами, аби іншим гравцям відбити охоту плювати в арбітрів…

Сторожинчани скористатися чисельною перевагою не встигли, тож першими переможцями Суперкубку Буковинських річок стали представники Тереблече Глибоцького району.

Нагороди лауреатам вручили виконавчий директор обласної федерації футболу – арбітр ФІФА Юрій Мосейчук та директор ФОК «Олімпія» Євген Дзівідзінський.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

«Колос-Підгір’я» (Сторожинець) – ФК «Тереблече» (Глибоцький район) – 2:3

Голи: Михайло Лазоряк (33), Станіслав Вішніцький, 85 п. – Іван Савчук (17), Дмитро Дучак (20, 83).

«Колос-Підгір’я»: Ігор Стефанишин, Андрій коваль, Василь Кердей, Олександр Карапка, 15 Михайло Лазоряк, Олександр Маковійчук, Андрій Шинкар, 8 Станіслав Вішніцький, Іван Гнат, Роман Гнат, Владислав Мельников.

Віталій Абрам’як, Павло Бабій, Володимир Смола.

«Тереблече»: Дмитро Попеску, 2 Тодор Кардаш, Анатолій Шкіль, 13 Михайло Мурару, Георгій Хмельницький, Андріан Доготарь, Василь Топор, Василь Томащук, Ладік Мелконян, 80 Дмитро Дучак, 11 Іван Савчук.

Георгій Мельничук, Василь Заєц, Андрій ?Влюй, Юрій Найдьонов.

Судді: Микола Байдюк (Хотинський район), Володимир Бамбурак, Олександр Горбатюк (Чернівці). Делегат – Микола Каланча (Чернівці).

Попередження: Михайло Лазоряк (15) – Дмитро Дучак (53), Тодор Кардаш (57), Михайло Мурару (90+2).

Вилучення: Михайло Мурару (90+2, агресивна поведінка).

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (натиснути на фото):

161124-supercup-richok-terebleche-storozhynets-sportbuk-com-104-duchak-gnat-shynkar

***

Суперкубок Буковинських річок 2016 – на фінішній прямій (фото)

***

Фінал Ліги чемпіонів 2016 – з «боксом», інтригою і зірваними пенальті (фото, відео)

***

4 Comments
  1. Прошу уточнити, “проблемні” прізвища, хто в курсі, а в то в протоколі не все можна розібрати… (ще раз велике прохання до представників команд – заповнюйте протоколи не “лікарським” почерком:), а так, щоби всі могли розібрати:)
    ***
    За межами матеріалу залишив два моменти. На мою думку, арбітри надто лояльно ставляться до явного перебору матів на полі… Не кажучи вже про те, що “нормою” стало висловлювати ледь не після кожного спірного моменту немало агресивних і навіть нецензурних слів на адресу рефері… Вважаю, треба почати, нарешті, роздавати картки за кожен ненормативно-агресивний випад… Так, може, будуть на початку і матчі, в яких будуть догравати 7 на 7:) Але з часом точно менше буде такої неспортивності…
    І ще один епізод, на який арбітр міг би відреагувати і суворіше, думаю. Коли один з найбільш улюблених моїх буковинських футболістів-аматорів цього часу Дмитро Дучак ледь не побився з партнером по команді – сперечались, хто “правильніше” і “неправильніше” грає:) І це Діма робив, маючи в пасиві жовту картку… Емоції, зрозуміло, але ж межа має бути…

  2. ?45 says

    наш футбол тепер перетворюеться у все крім футболу.:)перебір матів вже стає традиціею 

  3. ?45 says

    і ще суддівство кошури дійсно було поганим у лізі чемпіонів. І там за ліву червону можу зрозуміти емоціі а тут це біда тепер ізза жовтих треба плюватись:)прикро це не гарно як поведінку волоки того року і чемпі чернівців міні. Футбол має бути задоволенням, щоб були дивились ігри з хорошим задоволенням а ці суперечки ні до чого хорошого не ведуть. І доречі за сварку між 2гравцями легко міг обох видаляти таке було між грою спартака і блекберна в лч:) 

    1. Таки да:)

Leave A Reply

Your email address will not be published.