«Буковина» – «Колос»: специфічне суддівство, чутки про «борги» і «контору» (відео)

1

У заключному осінньому турі першолігової першості України з футболу чернівецька «Буковина» 20.11.16 приймав вдома минулорічного переможця ІІ ліги «Колос» (Ковалівка).

 

Матч розпочався для чернівчан дуже невдало. Уже в дебюті після удару з середньої дистанції Ігор Філіпенко відбив м’яча не дуже вдало і Бондаренко був першим на добиванні – 0:1. А вже хвилин за 10 оборонці «Буковини» дали можливість гостям «похазяйнувати» у власному штрафному майданчику, що увінчалось результативним красенем-ударом через себе Віталія Гавриша. А під кінець тайму господарі поля пропустили і третій гол…

У перерві, крім традиційного розіграшу призів серед вболівальників, від ФСК «Буковина» передали 300 доларів (отримані за виставлену на аукціон футболу гравця «Шахтаря» Бутка) Вікторії Шубкіній, яка з 2011 р. бореться проти важкої недуги (рак). Для завершення лікування необхідні ще 72 тис. грн. (2 курси по 32 тис. грн.). І «Буковина» має намір виставити на благодійний аукціон ще декілька цікавих футбольних лотів (футболки Степаненка, Малишева, Канібалоцького і т.д.), аби допомогти Вікторії.

Другий тайм розпочався обнадійливо для підопічних Сергія Шищенко. Вже на 2-й хв. Тарас Сивка161120-bukovyna-kolos-syvka-pen вискочив сам на сам і заробив пенальті та червону картку для суперника за фол останньої надії. Після реалізованого 11-метрового буковинці мали ще декілька класних моментів для взяття воріт. А на 62 хв. арбітр міг (або мав би) призначити другий пенальті у ворота «Колоса» після перерваного на вході до карної зони ковалівців небезпечного прориву Олександра Темерівського. До слова, суддівство було доволі «специфічним» – арбітр був не дуже послідовним у своїх деяких рішеннях…

Удруге розписатися» у воротах «Колоса» вдалося лише під кінець матчу (Сивка забив з дуже гострого кута). Але до нічиєї «Буковина» не дотягнула.

Не обійшлося і без всіляких чуток навколо звітного поєдинку. У рамках інтерактиву під час трансляції одна вболівальниця запитала у експертів (спів коментатори – екс-гравці «Буковини» Ігор Мігалатюк і Андрій Мельничук), що вони скажуть щодо чуток, що нібито чернівчани мали би «повернути» у І лізі 6 очок за дуже важливу для «Буковини» виїзну нічию у Ковалівці наприкінці минулого сезону в ІІ лізі. Серед вболівальників також обговорюють чутки про те, що, мовляв, мають місце «ігри на контору», що ледь не підтвердженням цього є й те, що у кожному домашньому матчі «Буковини» призначають пенальті і вилучають когось із суперників. Щоправда, з іншого боку, є розмови про те, що «Буковина» якраз одна з небагатьох команд І ліги, яка не грає «на контору». І хто більш-менш знає характер президента чернівецького клубу Сергія Гринюка, напевно, не сумнівається, що такі «закулісні ігри» – не для нього…

І декілька слів про не дуже звичну ранню заміну голкіпера. Висловлені під час трансляції припущення виявились правдивими – Ігор Філіпенко таки мав певні проблеми зі здоров’ям, але вирішив, що зможе грати, але хворобливий стан, мабуть, зіграв свою роль…

SportBuk.com

«Буковина» – «Колос» (Ковалівка) – 2:3

Голи: Євгеній Немтінов, 48 п., Тарас Сивка, 87 – Олександр Бондаренко, 7, Віталій Гавриш, 18, Віталій Лисицький, 35.

985 глядачів.

Арбітр – Панчишин (Харків), асистенти арбітра – Ігор Гарлач (Ужгород), Котубей (Виноградів, Закарпатська область), четвертий арбітр – Маляр (Хмельницький). Спостерігач арбітражу – Криницький (Рівне).

Попередження: Скоблов Дмитро (15), Раца Сергій (71), Немтінов Євгеній (78) – Морозко Євгеній (55), Литвиненко Василь (90+3).

Вилучення: Козир Сергій (47, фол останньої надії).

«Буковина»: 1 Ігор Філіпенко (12 Сергій Чернобай, 25), 2 Ігор Носарєв, 3 Артем Тєрєхов, 7 Олександр Темерівський – к/к, 13 Євген Немтінов, 15 Дмитро Скоблов,  16 Владислав Бугай, 19 Сергій Раца (8 Дмитро Осадчий, 75), 18 Олександр Сніжко, 11 (10 Юрій Перін, 64),  21 Ігор Бойчук, 25 Тарас Сивка. Запасні: 4 Микола Жовтюк, 6 Володимир Найко, Роман Дацюк, 20 Роман Дорош. Головний тренер – Сергій Шищенко.

Календар, результати і турнірне становище (І ліга) можна подивитися тут:

***

***

1 Comment
  1. Вболівальник says

    Да, на трибунах мужики теж говорили, що Буковина по любому має віддати очки за нічию в 2 лізі. Але все рівно суддя мудак! Явно підсуджував Ковалівці! 
    А про ту “контору” хтось має більше інформації? Як знайти кінці чи справді хтось з наших “грає на контору”, як ходять чутки? 
    Всі кажуть, що Гринюк точно проти таких ігор. може команда або окремі футболісти робити цю справу без відома президента?

Leave A Reply

Your email address will not be published.