Чернівчани – другі в рейтингу в баскеті 3х3, але на фінал можуть не поїхати?

1

У неділю, 11.09.16, у Києві відбудеться фінальна частина чемпіонату України з баскетболу 3х3, виступити в якому здобули право і чернівецькі баскетболісти.

160723-basket-3-chernivtsi-5-om-sportbuk-com-261-c

У дорослій номінації до фінальної частини напряму пробилась чернівецька команда «СHE» (Федоряк Василь, Опольський Сергій, Яремій Роман, Парпауц Вадим), яка виграла відбірний турнір «GreenFest Cup» і посідає у загальному рейтингу за сезон 7 місце.

У номінації U-18, тобто серед юнаків, чернівецька команда «Спартак» (Писанчин Богдан, Побережник Олег, Білоусов Альберт, Іліка Санід) виграла «Chernivtsi Cup» та «Ternopil Street Cup» і, звісно, пробилась до фіналу. Причому посідаючи у рейтингу за сезону високе друге місце!

«Кров’ю і потом, годинами тренувань, терпінням і бажанням, дружбою і командним духом ми заробили друге місце у Всеукраїнському рейтингу команд U-18 у баскетболі 3х3», – зазначив тренер цієї команди і БК «Ірбіс» Геннадій Водовоз.

Але поїздка перспективних чернівецьких баскетболістів на фінальну частину наразі залишається під питанням. Хоч фінальні змагання відбудуться в один день і кошти потрібні лише на дорогу, проти на команду і на представника все одно потрібні зо 4-5 тис. грн. І в наш непростий час далеко не кожна сім’я може виділити ту ж тисячу грн. на поїздку на фінал чемпіонату України.

Тут варто згадати, що днями міська рада з порушеннями виділила 150 тис. для поїздки місцевих спортсменів на чемпіонат світу з панкратіону. Хоча це суперечить і нормативній базі (місцеві органи влади не мають повноважень відряджати на чемпіонати Європи та світу), і спортивним принципам (міністерство виділяє кошти на поїздку збірної, а це вже депутат і голова обласної федерації панкратіону Ігор Наконечний лобіює кошти на тих, хто не увійшов до складу, який фінансується міністерством, тобто фактично «купується» місце у збірній… Та й взагалі під великим питанням доцільність витрачати кошти на неолімпійські види, коли в Україні і в Чернівцях – безліч невирішених проблем в олімпійських видах)… Таке рішення міськради можна сприймати і як своєрідний крок до створення, не дай Боже, «ЧНР»? Раз ми вже відряджаємо спортсменів на чемпіонат світу, значить претендуємо на повноваження держави…

То значить на чемпіонат світу, куди місто не має повноважень відряджати, міськрада знайшла можливість виділити 150 тис. грн., а на поїздку на фінальну частину національних змагань другої у вітчизняному рейтингу команди коштів немає?.. Нонсенс…160820-ukr-harkov-3-3-sterenchak-fedchuk-gaplyak-fb-foto

Хоча сподіваємось, що питання вирішиться позитивно і чернівчани таки поїдуть на фінальну частину!

Має бути представлена у фінальній частині Буковина і у жіночій номінації, де чернівчанка Тетяна Ришко пробилась до вирішального етапу у складі команди «FREE 4» (І-Франківськ), яка виграла Chernivtsi Cup.

Окремо відзначимо, що у чемпіонаті Української стрітбольної ліги 3х3 інша чернівецька команда «Buka2» (Ігор Федчук, Антон Гапляк та Леонід Стеренчак) виборола у фінальній частині у Харкові друге місце! Вітаємо!

SportBuk.com

ЧУ з баскетболу 3х3 2016 у Чернівцях виграли збірник України і Ко (фото, відео)

1 Comment
  1. Андрій Калинка says

    Доречі баскетбол є на 2-у місці після футбола в загальносвітовому рейтингу популярності і популяризації серед населення Землі!!!…це так між іншим

Leave A Reply

Your email address will not be published.