ЧУ з баскетболу 3х3 2016 у Чернівцях виграли збірник України і Ко (фото, відео)

1

У фіналі прем’єрного для Чернівців етапу чемпіонату України з баскетболу 3х3, який гостював 23-24.07.16 на площі Філармонії у центрі міста, у чоловічій номінації зійшлися команди з Чернівців та Коломиї.

160724-Ukr-basket-3x3-Chernivtsi-6-GM-sportbuk.com (538)-Kumy-copy

Вирішальні поєдинки і серед дорослих, і серед юніорів U-18, як і напередодні у Відкритому чемпіонаті Чернівців, пройшли у цікавій і драматичній боротьбі.

У чоловічому фіналі команда «Куми» з Коломиї, у складі якої грав і член національної збірної України з баскетбол 3х3 Віталій Вінтоняк (готується до Євро-2016, 2-6 вересня, Бухарест), здолала сильну чернівецьку команду «ЧЕ» з екс-гравцями «Стріби» Василем Федоряком та Сергієм Опольським у складі.

В юніорській номінації чи не головна сенсація сталась у чвертьфіналі, коли чернівецький «Стар лайф», який вийшов з групи D з другого місця, взяв гору над переможцем Відкритого чемпіонату Чернівців 2016 «Коледж баскет» (Коломия). Юрій Кожан і Ко, вибивши з турнірної сітки фаворитів, самі до фіналу не добрались. А у фіналі перемогу святкували «спартаківці», які напередодні в овертаймі поступились у фіналі Чернівці Open.

Найціннішим гравцем у дорослих, за версією організаторів, став один з «кумів» Євген Добренький (гравець команди «ВамБуд» (Івано-Франківськ), чемпіон І ліги). У юніорів спеціальний приз MVP отримав чернівецький «спартаківець» Богдан Писанчин (до слова, його молодший брат Ростислав був одним з наймолодших учасників змагань).

Переможці у дорослій номінації отримали і грошовий приз у розмірі 3000 грн.

Зауважимо, що у неділю змагання обслуговували і судді з досвідом суддівства ігор вищої ліги – хмельничани Денис Поворознюк (він судив і матчі Суперліги!) та Роман Шуляк. Решта арбітрів – представники суддівського корпусу обласної федерації баскетболу: Олександр Тюрін, Андрій Танащук, Руслан Чехімський, Геннадій Водовоз, а в секретаріаті працювали Тетяна Рижко та Володимир Мізюк.

Під час церемонії відкриття чемпіонату України у номінаціях чоловіки та юніори відбулась і приємна урочистість: багаторічний президент обласної федерації баскетболу Микола Петрович Попадюк, який днями відсвяткував своє 60-ліття, отримав Подяку від Федерації баскетболу України. Вручив подяку керівник обласного управління молоді та спорту Богдан Вітовський.

Мер Чернівців Олексій Каспрук завітав на змагання пізніше – перед початком етапу плей-оф. І вручив Геннадію Водовозу для нового БК «Ірбіс» 2 офіційні м’ячі для гри у баскетбол 3х3. Також Олексій Павлович зауважив, що підтримує ініціативу баскетбольного активу щодо придбання збірних майданчиків, на яких відбулися ці прем’єрні для Чернівців національні змагання.

У рамках спортивно-мистецького свята на площі Філармонії відбувались і показові виступи, танцювальні та вокальні номери (окрема подяка організаторам та учасникам мистецької частини програми), конкурси серед учасників та глядачів.

Конкурс з умовною назвою «Дуже далекі кидки» виграв Олег Побережник з команди «Спартак» U-18, який спочатку влучив з-за меж майданчика, а суперфіналі «добив» суперника влучністю вже з-за 2-очкової (у баскеті 3х3) лінії. В окремій номінації кидків з-за 2-очкової презенти отримали всі учасники, які влучили.

Конкурс слемів виграв Роман Яремій, а конкурс 2-очкових кидків серед учасників чемпіонату України 3х3 – Василь Федоряк.

Організатор Відкритого чемпіонату Чернівців з баскетболу 3х3 – обласна федерація баскетболу (Микола Попадюк), за підтримки міськспортуправління (Дмитро Макаренко), народного депутата України Максима Бурбака (керівник фракції «Народного фронту» у парламенті), БК «Ірбіс», обласної тедерадіокомпанії «Буковина» (з 15:00 показували змагання в прямому ефірі!), обласного відділення НОК України (Іван Гешко), облцентру «Спорт для всіх» (SportBuk.com). Організатори чернівецького етапу національних змагань з баскетболу 3х3 – Федерація баскетболу України та обласна федерація. Велику частку організаційної роботи на місці взяв на себе віце-президент обласної федерації баскетболу Олександр Тюрін.

Інформація буде доповнена.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»,
співведучий змагань

Олександр Тюрін:

«Хочу висловити найщиріші слова подяки всім, хто долучився, повірив і підтримав ідею проведення в Чернівцях на площі Філармонії баскетбольного свята #CHERNIVTSICUP3x3. Завжди важко розпочинати, робити щось нове, але завдяки друзям, друзям друзів 🙂 , знайомим НАМ все вдалося.
Дякую за довіру і підтримку ФБУ – Федерація баскетболу України, голові Чернівецька Обласна Федерація Баскетболу Миколі Попадюку,Управління молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації (Богдан Вітовський), Едуарду Козаку.
У проведенні цього заходу на площі Філармонії допомогла Чернівецька Міська Рада та управління по фізичній культурі та спорту міської ради (Dmitriy Makarenko).
Найкреативніші ідеї для створення незабутньої святкової атмосфери та настрою втілили ТРЦ DEPOt center г.Черновцы (Кристина Штефанюк), Катерина Медвідь , Георгій МазурашуАртём МорозовІнна Сідор та її танцювальний колектив Dance Family, колектив брейк-денсу та заключний виступ гурту SHO SHO Band.
Вперше в Україні етап чемпіонату України в прямому ефірі транслювала Телерадіокомпанія Буковина. Окрема подяка директору – Любов Годнюк, Михайлу Даскалеску, Олеся Жук, Ігорю Савчину та всій знімальній групі.
Технічну сторону онлайн трансляції забезпечив Опенсвіт (Олександр ПриймакСергій Січевський,Іван Андрусяк).
Найкращі судді: Денис ПоворознюкРома Шуляк,Руслан ЧехімськийАндрей ТанащукGena Vodovoz, Володимир Мизюк, Таня Ришко (Tanya Rishko).
Неоціненну допомогу в підготовці цього свята надав БК «ІРБІС» (Gena Vodovoz). Незважаючи на участь в змаганнях, гравці цього клубу приймали активну участь у встановленні майданчика, сцени та у іншій важкій роботі. Особливо хотілося би відзначити Ростислава та Бодя Писанчин (Bodia Pisanchin), Олега Побережного, Максима Качуровського, Нікіту Цуркана. Батьки можуть пишатись своїми дітьми».

Чемпіонат України з баскетболу 3х3, 24.07.16, Чернівці

Чоловіки

Чвертьфінал

«Винімай» (Коломия) – «Олд Скул» (Чернівці) – 5:3

СБ «Бойз» (Снятин) – «Куми» (Коломия) – 5:11

«Чибаксарські штахети» (Чернівці) – «Кепки» (Чернівці) – 4:5

«Пішоходи» (Чернівці) – «ЧЕ» (Чернівці) – 7:11

Півфінал

«Винімай» – «Куми» – 8:9

«Кепки» – «ЧЕ» – 2:11

За 3 місце

«Винімай» (Коломия) – «Кепки» (Чернівці) – 7:8

Фінал

«Куми» (Коломия) – «ЧЕ» (Чернівці) – 16:11

 

Юніори U-18

Чвертьфінал

«Коледж баскет» (Коломия) – «Стар лайф» – 6:8

«Гріфи» (Сторожинець) – «Кампот» (Кам’янець-Подільський) – 2:9

«Спартак» (Черінвці) – «Фьорст Експірієнс» («Перший досвід». Кельменці) – 11:5

«Грізлі» (Калуш) – «Бука» (Чернівці) – 4:11

Півфінал

«Старл лайф» – «Кампот» – 9:11

«Спартак» – «Бука» – 11:6

За 3 місце

«Стар лайф» (Чернівці) – «Бука» (Чернівці) – 4:7

Фінал

«Кампот» (Кам’янець-Подільський) – «Спартак» (Чернівці) – 7:11

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

Чемпіонат України з баскетболу 3х3, Чернівці, 24.07.2016

***

***

https://youtu.be/3dNJwVOi2z8

***

Фото та відео змагань 23.07.16 дивіться тут:

Чернівці Open 2016 і жіночий чемпіонат України з баскетболу 3х3 (фото)

***

***

1 Comment
  1. Назар Стадник says

    почему нету видео ?

Leave A Reply

Your email address will not be published.