Як «Буковинський Грізлі» підкорює вершини на шляху до Олімпіади (фото)

0

Направду тріумфальним виявилося літо 2016 р. для беззаперечного лідера Чернівецької області з боксу МСУ Степана Грекула. Степан лише минулої осені перейшов із вікової категорії молоді до дорослого, елітного боксу, але й тут, схоже, не має собі рівних у своїй ваговій категорії до 81 кг!

Вже чотири турніри серед дорослих «відкатав» шипинецький боксер, і в жодному поєдинку не

Степан Грекул
Степан Грекул

зустрів опонента, який міг би йому завадити стати переможцем змагань! А турніри ці збирали не тільки кращих боксерів України, а й досвідчених бійців з інших країн!

Проте, якщо говорити про це літо, Степан Грекул на прізвисько «Буковинський Грізлі» яскраво переміг на Всеукраїнському турнірі з боксу серед чоловіків пам’яті Заслуженого тренера України Віктора Звєрєва в Кіровограді, а наприкінці липня привіз «золото» з ХХ ювілейного міжнародного турніру з боксу серед чоловіків пам’яті МСМК Семена Трестіна.

На змаганнях у Кіровограді приймали участь команди з 15 областей України, які складалися з дорослих боксерів віком до 22 років. Серед них – 32 майстри спорту і два майстри спорту міжнародного класу! За перемогу (адже іншого варіанту не могло бути!) від Чернівецької та Хмельницької областей змагався саме СТЕПАН ГРЕКУЛ – представник спортклубу «Епіцентр» (тренери – Іван Собко, Андрій Грудей, ЗТУ Анатолій та Андрій Чумакови).

Звичайно, перший його бій виявився переможним: він впевнено подолав опір киянина Руслана Частоколяного і вийшов до півфіналу турніру, де одноголосним рішенням суддів буковинець переміг Ігоря Гончаренка з Кіровограду. А далі – фінал із давнім опонентом Грекула – з полтавчанином Олександром Погребняком, із яким Степана доля зводила ще у фіналах змагань серед молоді! І вже вкотре поспіль (!!!) СТЕПАН ГРЕКУЛ впевнено перемагає Погребняка і стає чемпіоном турніру!!!

А з 21 по 24 липня в Одесі проходив ХХ (!!!), ювілейний міжнародний турнір з боксу серед чоловіків пам’яті МСМК Семена Трестіна за участю представників з восьми країн. Буковина спільно з Хмельниччиною знову делегувала на ці змагання свого представника в особі «Буковинського Грізлі». На одеському рингу він вибив зі змагань спочатку Юрія Коренного (Одеська обл.) та Микиту Страздіна (Дніпропетровська обл.), після чого вийшов до півфіналу турніру!

У півфіналі “пав” Вадим Коренной з Одеси (раніше Грекул переміг його брата Юрія, якого вибив ще у першому поєдинку), а у фінальному двобої буковинець вщент розбив ще одного одесита – Андрія Штора!!! Технічним нокаутом у другому раунді! І не завадила Степану навіть “січка”, яку він отримав головою в першому раунді поєдинку!

Отже, сім поєдинків Літа-2016 на дорослому ринзі й сім беззаперечних перемог буковинського спортсмена!

Таким чином “Буковинський Грізлі” Степан Грекулвихованець Івана Собка, Андрія Грудея, ЗТУ Анатолія та Андрія Чумакових – вже вкотре доводить свою перевагу над суперниками і впевнено крокує до нових вершин у своїй спортивній кар’єрі!

Відзначимо й головного тренера Степана – Івана Миколайовича Собко з Шипинців, який виховав блискучу плеяду талановитих боксерів, що збирали медалі на чемпіонатах України, турнірах сильніших боксерів, міжнародних турнірах, чемпіонатах Європи та світу, в якій Степан, хоч і наймолодший, але й найуспішніший!

Наразі головна мета шипинецьких тренера та його вихованця – участь в Олімпійських Іграх, але на їхньому шляху до цього – Універсіада в Сингапурі, чемпіонати України, Європи та світу, що стануть головними етапами підготовки Грекула до звершення Великої мрії!

Альберт Комарі,
прес-секретар Федерації боксу Чернівецької області

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

***

Бокс: Чернівецький кандидат в олімпійці виграв Меморіал Трестіна 2016 (відео)

***

Бокс: Переможна крапка Грекула на чемпіонаті України 2015 в Хмельницькому

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.