Бокс: Переможна крапка Грекула на чемпіонаті України 2015 в Хмельницькому

0

Чемпіонат України з боксу серед молоді 2015 р., що проходив минулого тижня у Хмельницькому, завершився для Буковини ТРІУМФАЛЬНО!!!

Нарешті, після численних осічок і призових місць маємо нашого чемпіона України! Ним став 150429-box-Ukr-Grekul-1шипинчанин Степан Грекул, МС України, вихованець Івана Собка й Андрія Грудея (ФСТ «Україна», Шипинці Кіцманського р-ну), який представляв на змаганнях Чернівецьку та Хмельницьку області (тренери, що опікувалися Степаном на Поділлі, – Андрій та ЗТУ Анатолій Чумакови).

Шипинецький боксер провів на чемпіонаті чотири поєдинки і, відповідно, одержав у них чотири перемоги, причому в жодному з них не залишив суперникові жодних шансів. Цей результат не може не вражати, оскільки Грекул став чемпіоном у ваговій категорії до 81 кг, а до цієї категорії він перейшов не так вже й давно з легшої – до 75 кг.

Останній бій на хмельницькому рингу Степан, боксер БК «Епіцентр», провів проти діючого чемпіона України, учасника європейського та світового чемпіонатів МС Олександра Погребняка з Полтавської області. Можна сказати, що наш земляк вирішив долю двобою вже у першому раунді, а у двох останніх лише довів свою перевагу технікою та стійкістю. Перемога одноголосним рішенням суддів! Тепер Степанові Грекулу доведеться захищати честь Буковини й Поділля спочатку на міжнародних турнірах, а згодом – на Чемпіонаті Європи.

Зауважимо, що це вже другий чемпіонський титул Степана в його боксерській кар’єрі, а на чемпіонатах Європи він був вже двічі, і кожного разу привозив до Чернівців медалі – срібну та бронзову. А такі здобутки має далеко не кожен МС!

У командному заліку абсолютно кращою стала команда Хмельницької області: 2 «золота», 2 «срібла» й 2 «бронзи». Відмітити слід і збірні Полтавської (1 «золото», 2 «срібла», 1 «бронза») та Київської (1 – 1 – 3) областей, а по одній перемозі на чемпіонаті мають Житомирська, Донецька, Запорізька, Одеська та Львівська області, а також збірна міста Києва.

Кращими боксерами турніру стали:

 

Раміль Гаджиєв (Одеська обл.) – кращий боксер

В’ячеслав Гаврилюк (Хмельницька обл.) – краща техніка

Сергій Чайка (Хмельницька обл.) – за волю до перемоги

 

Нагородження на ЧУ в Хмельницькому проводили віце-президент ФБУ Олександр Павелець, президент ФБХО Андрій Чумаков, президент ХМФБ Володимир Карван, державний тренер збірної України з боксу Ольга Міхненко і начальник управління молоді та спорту ХОДА, олімпійська чемпіонка з боротьби й просто красуня Ірина Мерлені.

 

Альберт Комарі,
прес-секретар ЧОФБ, спеціально для
sportbuk.com

 

Поїздка спецкора sportbuk.com на ЧУ до Хмельницького відбулася завдяки спонсорській підтримці готелю «Буковина» (директор – Андрій Брязкало) та президента ЧОФБ Віталія Беляєва.

ЧОФБ дякує за підтримку й допомогу в присутності свого представника федерації на ЧУ в Хмельницькому президентові Хмельницької обласної федерації боксу Андрію Чумакову, ЗТУ та ЗПФКС Анатолію Чумакову, президентові Хмельницької міської федерації боксу Володимиру Карвану.

Leave A Reply

Your email address will not be published.