Підготовка до сезону: хто куди, а чернівчани – «пахати» на Дністер (фото)

0

Одразу декілька ігрових команд зійшлися у с. Репужинці Заставнівського району, розташованому на правому березі ріки Дністер.

Андрій Королянчук і Ко в Репужинцях
Андрій Королянчук і Ко в Репужинцях

Безпосередньо на березі річки по сусідству розміщені два табори – «Буковинка» (спортивний, базовий для обласної ДЮСШ) та Буковинського медичного університету.

У ці дні у таборі БДМУ до сезону готуються, зокрема, футбольна команда «Університет» (один з лідерів чемпіонату області), новий баскетбольний клуб «Ірбіс», а в «Буковинці» – резервісти футбольної «Буковини» та баскетболістки з команди «ДЮСШ-1-Спартак».

З умовами у таборі «Буковинка» ми знайомі краще, оскільки неодноразово проводили там «Олімпійський день» та інші спортивно-масові заходи.

А ось табір БДМУ якось був більше «в тіні». Але саме його, як бачимо, вибрали «Університет» та «Ірбіс»…

Чому, на прохання SportBuk.com, пояснює тренер юних баскетболістів Геннадій Водовоз: «Цей табір мені сподобався більше для проведення навчально-тренувального збору. З інфраструктурою порядок: є майданчик, басейн, турніки, лазня, достатньо смачної їжі, чисте повітря, Дністер. Ціни прийнятні, є лікар, порядок на території. Тобто достатньо непогані умови для запланованої на цей період виїзної підготовки». І додав напівжартома: «Граємо у волейбол з професіоналами. Сьогодні в гості заїхали донька нашого легендарного волейболіста Петра Григоровича Раци – Емма, а також відомий і в баскетбольних, і в більярдних, і в плавальних колах Олег Писаренко. Так що нам тут весело».

До речі, юні баскетболісти з «Ірбіса» на чолі з Геннадієм Водовозом та Олександром Тюріним вже звернули на себе «особливу увагу» і тим, що в літній період достатньо інтенсивно займались фізпідготовкою на стадіоні «Буковина» і в сусідньому центральному парку. Перед цим баскетболісти командою «світились» на «Буковині» за часів виступів «Стріби» у вищій лізі України. До слова, якраз один з екс-гравців «Стріби» – колишній член юнацької збірної Грузії Давід Майсурадзе, який одружився на чернівецькій легкоатлетці Ірині Микитюк і став теж чернівчанином, незадовго до від’їзду «Ірбісу» на НТЗ в Репужинці приєднався до бігового заняття юних колег, які отримали море задоволення від спільного тренування та спілкування з відомим баскетболістом.

Повертаючись до теми «спортивних Репужинців», зазначимо, що першим у Facebook цьогорічні командні збори на березі Дністра «засвітив» екс-гравець ФК «Буковина» Андрій Королянчук, який грає за «Університет». Він відомий і як футболіст, і як популярний і дотепний блогер. Тож чекаємо його публічних веселих вражень від НТЗ в Репужинцях;)

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

Тренування БК «Ірбіс» на стадіоні «Буковина» (у т.ч. з Майсурадзе)

***

Виїзд на НТЗ в Репужинці (у ролі водія – перший на Буковині майстер спорту і суддя міжнародної категорії з бейсболу Ростислав Грінчук)

***

***

У Чернівцях на честь Ріо-2016 підняли Олімпійський прапор і роздали презенти (фото)

***

ЧУ з баскетболу 3х3 2016 у Чернівцях виграли збірник України і Ко (фото, відео)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.