Наталія Лупу: У фіналі Євро-2016 буду дуже вболівати за Прищепу (відео)

0

Другого дня чемпіонату Європи з легкої атлетики 2016, який триває в Амстердамі (Голландія), Буковина була представлена у півфіналі на 800-метрівці – титулованою Наталкою Лупу.

160707-Euro-Lupu-serdechko-sportbuk.com

На цій стадії новоселицька чернівчанка Наталія Лупу (04.11.1987, Чернівці/Новоселиця, «Динамо», СК «Гешко», Анатолій Якимчук, Володимир Степанов, офіційний партнер – готель «Буковина») бігла у першому з трьох півфінальних забігів, що вважається не дуже зручною позицією, оскільки до фіналу проходять по 2 кращих з кожного забуті, плюс 2 за кращим часом, і за ці «вакансії за часом» менше шансів зачепитися у першому забігу (бо наступні вже мають орієнтир і можуть бігти швидше). В принципі Наталка ніби все контролювала, на останню пряму вийшла першою і, здавалося, проблем з путівкою до фіналу не буде. Але на останніх метрах дистанції Joanna JÓZWIK  (Польща) – 2.01,52 та Hedda HYNNE (Норвегія) – 2.01,57 на якісь соті випередили і буковинка фінішувала третьою з результатом 2.01,75. Цей час виявився 9-м у півфіналі, але головний забіг цього разу відбудеться без сусідки Софії Ротару, яка поки що не набрала оптимальних кондицій. Та й рано трішки, за великим рахунком, адже головний старт чотириріччя попереду;)

Але у фіналі Україна все-таки буде представлена – свій півфінальний забіг ефектно виграла Наталія Прищепа (Рівненська обл.), якій присвятила свій експрес-коментар SportBuk.com після півфіналу Наталка Лупу:

«Звісно, я прагнула потрапити до фіналу і зробила для цього те, що могла на даний час. Тепер буду вболівати за Наталку Прищепу, яка дуже подобається мені і як спортсменка, і як людина. Вона нині перебуває в чудовій формі і, думаю, цілком може поборотися за медаль і навіть виграти. Шкода я не можу допомогти, удвох у фіналі веселіше було б, та й на п’єдесталі теж:) Але що вдієш – не вистачило трохи на фініші. Може, десь підсвідомо думала, що з 3 місця теж можна у фінал потрапити, але такі думки виявились актуальними для другого забігу – найшвидшого у півфіналі. Будемо з Настею (Ткачук) кричати за Наталку у фіналі, спробуємо перекричати весь стадіон і суперниць налякати:) Я реально дуже буду вболівати за неї. І хочу, щоби вона виграла!!!»

Розклад виступу буковинців на Євро-2016 можна подивитися тут:

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

***

Євро-2016: Наталка Лупу пробилась до півфіналу на 800-метрівці (відео)

***

800 м, півфінал

***

***

1500 м (забіг)

200 м (фінал, жінки)

100 м (фінал, чоловіки)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.