«Кубок Націй Данон» – це не лише «футбольні баталії»…

0

Один із найяскравіших дитячих турнірів з футболу, Чемпіонат світу серед школярів – «Кубок Націй Данон», який традиційно збирає на футбольних полях світу  дітей віком від 10 до 12 років, після річної перерви, як ми вже повідомляли, повернувся до України.

Щороку навесні відбуваються спочатку обласні фінали в кожній області країни, а потім і зональні, 160513-Shkir-myach-Chernivtsi-nagor-sportbuk.com (10)які збирають по три кращих команди сусідніх областей. А головною крапкою є Всеукраїнський фінал, де за право представити свою країну на Всесвітньому фіналі виборюють вісім кращих українських шкільних команд.

Нагадаємо, що «Кубок Націй Данон» – це глобальна ініціатива компанії «Данон» – одного з найпотужніших виробників молочної продукції у світі, що надихає мільйони дітей по всьому світу дотримуватись здорового способу життя, даруючи юним любителям футболу можливість здійснити свої спортивні мрії. «Кубок Націй Данон» — це найбільший міжнародний спортивний чемпіонат для дітей, адже щорічно у змаганнях беруть участь близько 2,5 мільйонів школярів з усього світу. Основними принципами турніру є отримання задоволення від гри, чесна гра, взаємна повага та культурний обмін між ровесниками.

«Внесок «Кубку Націй Данон» в розвиток дитячого аматорського футболу в Україні переоцінити важко, – вважає віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко. – Ці змагання надають можливість долучитися до спорту, вести здоровий спосіб життя дітям по всій країні, відчути смак міжнародних змагань і знайти нових друзів з різних країн світу вже протягом 15 років».

І цього року вже вдруге поспіль Всеукраїнські фінальні поєдинки приймає гостинний Львів, а головні матчі турніру пройдуть на одному з кращих футбольних стадіонів України – «Арені-Львів», яка свого часу приймала баталії Євро-2012.

За право змагатися на «Арені-Львів» билися, звичайно, й буковинці. Більше того, Чернівці приймали й зональний фінал, але, нажаль, юні футболісти гімназії №1 посіли в турнірі лише друге місце, поступившись суперникам із Закарпаття. Сподіваємось, у наступному році команда з Буковини таки проб’ється до омріяного Всеукраїнського фіналу, а наразі хочеться згадати усіх головних героїв нещодавніх зональних змагань на полі чернівецького ФОК «Олімпія».

На нагородження, як і прийнято, завітали почесні гості та представники спортивних структур нашого краю: президент клубу «Шкіряний м’яч» Чернівецької області Петро Кобичик, начальник управління молоді та спорту чернівецької ОДА Богдан Вітовський та начальник комітету фізичного виховання та спорту МОН України в Чернівецькій області Корнелій Жукотинський. І пан Кобичик, вітаючи юних спортсменів, зазначив: «Футбол – найулюбленіша гра мільонів – називається ще й школою життя. Футбол допоможе всім стати хорошим другом, спортсменом, чесною та вихованою людиною, то ж любіть спорт, радійте перемогам, робіть правильні висновки після поразок і долайте достойно усі перепони на шляху до успіху!»

Отже, кращими гравцями своїх команд на турнірі стали:

  • від гімназії №1 м. Чернівці – Олександр Горпинюк (тренер команди – Олександр Ільницький)
  • від Заболотівської ЗОШ (Івано-Франківська область) – назарій Вірстюк (тренер – Ігор Бортей)
  • від Свалявської ЗОШ (Закарпатська область) – Євген Кічун (тренер – Євген Левко)

 

І місце у змаганнях з елементів техніки гри у футбол, у вправі жонглювання посів Нікіта Кіт (Свалява), у вправі удари на точність його підтримав товариш по команді Василь Худа, та й у вправі удари на дальність перемогу святкував теж представник Сваляви Олександр Черевка!

Таким чином, І загальнокомандне місце у змаганнях з елементів техніки гри у футбол, як і в самому турнірі, перемогла команда Свалявської ЗОШ! Отака собі тотальна перевага над опонентами!

А наразі краща вісімка шкільних команд України розпочинає найвідповідальніший етап національного відбру, де розігрується путівка на Всесвітній фінал цього року, який відбудеться у Парижі на не менш славетній арені «Стад де Франс». 25 травня розпочинаються матчі в групових турнірах, а півфінали та фінали стартують наступного дня – 26 травня.

І ми, звичайно, повідомимо вам про те, хто став кращою шкільною командою України і хто саме захищатиме честь українського прапора у Парижі, то ж слідкуйте за нашими публікаціями і будьте в курсі всіх подій на «Кубку Націй Данон»-2016.

Альберт Комарі, спеціальний медіа-представник
«Кубку Націй Данон» в Чернівецькій області

***

Футбол: Штанга і фарт зіграли проти чернівчан на “Кубку Націй Данон 2016” (фото)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.