Буковинських лауреатів конкурсу НОК України нагородили зіркові Бубка і Харлан (фото)

0

В Олімпійському домі відбулась церемонія нагородження лауреатів XV Всеукраїнського конкурсу серед спортивних журналістів «Україна олімпійська» та IX Всеукраїнського конкурсу спортивної фотографії, до числа яких увійшли і четверо представників Буковини.

 

Точніше представників Буковини було насправді більше, адже наших земляків відзначили і у двох

Нагороду з рук зірок спорту отримав кращий спортивний фотограф-аматор України 2015 Андрій Гоменюк
Нагороду з рук зірок спорту отримав кращий спортивний фотограф-аматор України 2015 Андрій Гоменюк

«командних» номінаціях. Як ми вже повідомляли, в ювілейному конкурсі «Україна олімпійська» у номінації «Найкраща циклічна спортивна телепрограма»  удруге поспіль до числа лауреатів увійшла спортивна телевізійна програма «Спорт-тайм» (ОДТРК «Буковина», автор – Ігор Савчин), а в номінації «Найкраще електронне видання (відділ спорту)» – наш портал SportBuk.com.

У двох розділах призерами стали буковинці і у IX Всеукраїнському конкурсі спортивної фотографії. Серед фотографів-аматорів перше місце експертне журі віддало знаному чернівецькому фотомайстру Андрію Гоменюку, який регулярно фотографує найцікавіші події з велоспорту на Буковині і не лише (його брат Сергій є майстром спорту і переможцем та призером різноманітних змагань з цього виду спорту).

У номінації до 16 років 3 місце посів учень Чернівецької ЗОШ №1 Юрій Мазурашу, який займається баскетболом та велоспортом і періодично виконує роль фотографа-волонтера на спортивних іпропагандистських заходах. У даному випадку йому вдалося зловити цікавий кадр під час церемонії нагородження на чемпіонаті України з крос-кантрі елімінатор 2015, який відбувся на площі Філармонії у центрі Чернівців.

Приємно, що нагороди лауреатам названих конкурсів 9.02.16 в «Олімпійському домі» вручали зірки світового спорту Сергій Бубка та Ольга Харлан. Останню перед початком «нашої» церемонії нагородили як кращу спортсменку січня в Україні.

Чернівецьку область відзначили серед трьох найуспішніших у цих конкурсах.

Представника програми «Спорт-тайм» на нагородженні не було, тож, за дорученням президента НОК України Сергія Бубки, цю почесну місію має виконати у Чернівцях наш зірковий голова обласного відділення НОК України Іван Гешко.

І про «ложку дьогтю»… Шокуючи неприємно було чути з вуст олімпійської чемпіонки Ольги Харлан інформацію про те, що її рідна школа фехтування у Миколаєві буквально розвалюється і навіть їй немає де тренуватися… Ганебно, звісно… І важко зрозуміти «таке». Хоча присутній представник Миколаївщини пояснив, що, мовляв, не все настільки погано – що там просто дало тріщину в даху, тож фахівці мають розібратися і дати свої висновки, після чого буде зрозуміло, як далі бути. А на час проведення експертизи спортсменів тимчасово виселили звідти… У будь-якому разі, ситуація дуже неприємно, якщо навіть спортсмени такого рівня стикаються з подібними проблемами…

Відео буде додане.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (більше)

Нагородження лауреатів конкурсу НОК в “Олімпійському домі” 9.02.2016

***

Нижче до вашої уваги матеріал про нагородження від прес-служби НОК України:

В Олімпійському домі вручені нагороди найкращим
спортивним журналістам та фотографам року

Сьогодні, 9 лютого, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, Олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан та голова Комісії НОК України «Засоби масової інформації та пропаганда олімпійського руху» Олег Волков нагородили переможців XV Всеукраїнського конкурсу серед спортивних журналістів «Україна олімпійська» та IX Всеукраїнського конкурсу спортивної фотографії.

Без перебільшення значимість цих конкурсів щороку набирає чималої ваги, переможці та призери окрім заслужених нагород та престижу здобувають і визнання серед своїх колег.

Як завжди, компетентне і професійне журі провело напружену роботу, щоб дійсно найдостойніші отримали високі нагороди в кожній з номінацій. На журналістський конкурс надійшли роботи практично з усіх регіонів України. Найбільш популярними стали такі номінації як: «Найкраща громадсько-політична газета (відділ спорту)», «Найкращі спортивні журналісти» та «Дебют в спортивній журналістиці».

На фотоконкурс було надіслано понад 300 робіт від 60 авторів з 21 регіону України, де переможців визначали у трьох номінаціях: фотографи-професіонали, фотографи-аматори та діти (до 16 років).

Вже другий рік поспіль на розгляд журі надходять світлини іноземних фотографів, в об’єктиви яких потрапляють наші олімпійці, а це свідчить про високий рівень даного конкурсу.

Слід відзначити, що представники одразу 19 областей отримали заслужені відзнаки як переможців, так і лауреатів конкурсів. Найбільшу кількість нагород повезуть додому представники Львівщини, Києва та Чернівців.

«Мені дуже приємно, що співпрацю Національного олімпійського комітету із засобами масової інформації сміливо можна вважати ефективною та плідною. Хочу висловити велику вдячність кожному з вас, за те, що ви завжди з нами, за ваш професіоналізм, відданість улюбленій справі, служіння олімпійському руху країни. Безумовно, реалізація усіх наших проектів та досягнення успіхів неможлива без підтримки мас-медіа. Дякуємо вам, що протягом багатьох років в обличчі спортивних журналістів ми маємо постійних та надійних партнерів та робимо одну справу», – зауважив президент НОК, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка.

Також головний олімпієць країни наголосив на тому, що 2016-й – Олімпійський рік. Через декілька днів норвезький Ліллехаммер прийматиме II зимові Юнацькі Олімпійські ігри, а в серпні – естафету підхопить бразильський Ріо-де-Жанейро.

«Звісно мені, як і кожному вболівальнику хочеться читати та дивитись про успіхи й звершення наших олімпійців, про їх підготовку, чим вони живуть, про що мріють. Нам є ким пишатись і саме на історіях спортивних героїв ми маємо виховувати нашу молодь», – поділився з присутніми Сергій Бубка.

В свою чергу, голова Комісії НОК України «Засоби масової інформації та пропаганда олімпійського руху» Олег Волков відзначив позитив того, що в регіонах виходять в ефір телевізійні і радіопрограми спортивного спрямування, є цікаві проекти суспільно-політичних газет, які приділяють значну увагу спорту. Чимало робіт на розгляд комісії надійшло в номінації «Дебют в спортивній журналістиці», а це означає появу молодих, перспективних і фахових журналістів.

«Завдяки нашим конкурсам журналісти можуть бачити, що їх робота важлива і значима для нас, а тому з радістю повідомляю, що і у 2016 році конкурсам «Україна олімпійська» та спортивної фотографії бути. Вітаю усіх переможців обох конкурсів і запрошую до подальшої співпраці», – наголосив Олег Волков.

 

Переможці та лауреати конкурсів отримали з рук Сергія Бубки, Ольги Харлан та Олега Волкова цінні подарунки і відзнаки.

ПЕРЕМОЖЦІ

XV ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ

СЕРЕД СПОРТИВНИХ ЖУРНАЛІСТІВ

«УКРАЇНА ОЛІМПІЙСЬКА»

 

Найкраща громадсько-політична газета (відділ спорту)

  1. «Николаевские новости» (Миколаїв)
  2. «Високий замок» (Львів)
  3. «Вінницька газета» (Вінниця)
  4. «Проскурів» (Хмельницький)

 

Найкраща спортивна газета

  1. «Спортревю New» (Кіровоград)
  2. «Спорт ветеранів України» (Київ)

 

Найкращий журнал року

  1. «Олімпійська арена» (Київ)

 

Найкраща циклічна спортивна телепрограма:

  1. «Спортпанорама» (Львів)
  2. «Спорт-тайм» (ОДТ «Буковина», Чернівці)

 

Найкраща циклічна спортивна радіопрограма:

  1. «Тайм-аут», «Овертайм» (Григорій Рева, Сумська ОДТРК)

 

Найкраще електронне видання (відділ спорту):

  1. «Гал-інфо»www.galinfo.com.ua/sport(Львів)
  2. «Проспорт» prosport.zp.ua (Запоріжжя)
  3. Сайт sportbuk.com (Чернівці)

 

Найкращі спортивні журналісти:

  1. Олександр Крупіца («Вгору», Херсон)
  2. Володимир Тарасюк («Uzhgorod.net», Закарпаття)
  3. Євгенія Золотоверха («Новини спорту», «Спорт-тижневик», ТРК «Київ», Київ)

 

За відданість олімпійському руху

Фарід Досаєв (Київ), Валентина Пожилова (Київ), Володимир Сімачов (м. Козятин, Вінницька область), Володимир Сорока (Дніпропетровськ)

 

Дебют в спортивній журналістиці:

  1. Софія Войцехівська (Національна телекомпанія України, Львівська регіональна дирекція)
  2. Марічка Думич (ТРК «Люкс 24», Львів)
  3. Юлія Логвиненко (ОДТРК «Лтава», Полтава)

 

Жінки в спорті:

  1. Олена Садовник («Високий Замок», Львів)
  2. Леонід Францескевич (інтернет-портал «Pobeda», Одеса)

 

За найкраще висвітлення участі українських спортсменів у І Європейських іграх 2015 року в Баку:

  1. Дар’я Кузнецова (Національна телекомпанія України, Київ)
  2. Кирило Стадніченко («УНІАН»)

 

ПЕРЕМОЖЦІ

IX ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ

СПОРТИВНОЇ ФОТОГРАФІЇ

 

Фотографи-професіонали:

1 місце – Олександр Осіпов (Харків)

2 місце – Владислав Кравчук (Тернопіль)

3 місце – Енріко делле Валле (Італія)

 

Фотографи-аматори:

1 місце – Андрій Гоменюк (Чернівці)

2 місце – Віктор Флентін (Хмельницький)

3 місце – Аліна Дембіцька (Житомир)

 

Діти (до 16 років):

1 місце – Аліка Бушуєва (13 років, років, Чернігів)

2 місце – Анастасія Мартьянова (12 років, Хмельницький)

3 місце – Юрій Мазурашу (14 років, Чернівці)

noc-ukr.org

З роботами, які визначені найкращими, можна ознайомитись на офіційному сайті НОК України або за посиланням http://noc-ukr.org/photogalleries/peremozhci_ta_prizeri_fotokonkursu_2015/

Leave A Reply

Your email address will not be published.