Двоє чернівчан – лауреати Всеукраїнського конкурсу спортивних фото 2015

0

Обидві фотографії чернівчан, які увійшли до числа лауреатів Всеукраїнського конкурсу спортивної фотографії 2015, – велосипедні, так сталось.

2015-NOK-konkurs-GomenukAndriy-velo-sportbuk.com-

Цей конкурс Національний Олімпійський комітет України проводить вдев’яте.

Серед фотографів-аматорів перше місце експертне журі віддало знаному чернівецькому фотомайстру Андрію Гоменюку, який регулярно фотографує найцікавіші події з велоспорту на Буковині і не лише (його брат Сергій є майстром спорту і переможцем та призером різноманітних змагань з цього виду спорту).

У дитячій номінації 3 місце посів учень Чернівецької ЗОШ №1 Юрій Мазурашу, який займається баскетболом та велоспортом і періодично виконує роль фотографа-волонтера на спортивних і 150711-Ulr-velo-eliminator-MY-sportbuk.com (229)!!-пропагандистських заходах. У даному випадку йому вдалося зловити цікавий кадр під час церемонії нагородження на чемпіонаті України з крос-кантрі елімінатор 2015, який відбувся на площі Філармонії у центрі Чернівців.

Чернівчани вже не вперше відзначаються на цьому фотоконкурсі НОК України. У 2009 р. лауреатом Всеукраїнського конкурс спортивної фотографії, який проводить НОК України, став автор цих рядків. У 2011 р. у номінації «Спортивна сім’я» з фотографією з «Олімпійського дня» у Чернівцях переможцем став друг і партнер порталу SportBuk.com Василь Кияшко, який раніше працював в газеті «Молодий буковинець», а нині – в прес-службі міської ради. А у 2012 р. чернівчанин Ігор Білецький, який працює у творчому тандемі з викладачем факультету фізичної культури і здоров’я людини ЧНУ і фотографом порталу SportBuk.com Ярославом Галаном, став третім призером у конкурсі серед професійних фотографів (фотографія з «Олімпійського дня»).

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

Буковинець знову серед лауреатів фотоконкурсу НОК України!

Чернівчанин Василь Кияшко виграв фотоконкурс НОК України

А ось матеріал про підсумки конкурсу 2015 з сайту НОК України:

Обрані найкращі спортивні фотографії 2015 року

Вже вдев’яте Національний олімпійський комітет України підводить підсумки та визначає переможців Всеукраїнського конкурсу спортивної фотографії.

Цей рік не став винятком. Понад 300 робіт від 60 авторів з 21 регіону України надіслали свої світлини у трьох номінаціях: фотографи-професіонали, фотографи-аматори та діти (до 16 років).

Тож експертному журі Національного олімпійського комітету України у складі голови Комісії НОК «Засоби масової інформації та пропаганда олімпійського руху» Олега Волкова, відомих спортивних фотографів та олімпійців було над чим попрацювати.

За підсумками детального розгляду робіт та обговорення переможцями та призерами IХ Всеукраїнського конкурсу спортивної фотографії визначені:

Фотографи-професіонали:

1 місце – Олександр Осіпов (Харків)

2 місце – Владислав Кравчук (Тернопіль)

3 місце – Енріко делле Валле (Італія)

Фотографи-аматори:

1 місце – Андрій Гоменюк (Чернівці)

2 місце – Віктор Флентін (Хмельницький)

3 місце – Аліна Дембіцька (Житомир)

Діти (до 16 років):

1 місце – Аліка Бушуєва (13 років, років, Чернігів)

2 місце – Анастасія Мартьянова (12 років, Хмельницький)

3 місце – Юрій Мазурашу (14 років, Чернівці)

 

З роботами, які визначені найкращими, можна ознайомитись на офіційному сайті НОК України або за посиланням http://noc-ukr.org/photogalleries/peremozhci_ta_prizeri_fotokonkursu_2015/

Нагородження найкращих спортивних фоторобіт-2015 відбудеться у січні 2016-го. Про час та дату нагородження буде повідомлено пізніше. Слідкуйте за інформацією на нашому сайті.

Вітаємо всіх переможців й призерів IХ Всеукраїнського конкурсу спортивної фотографії та дякуємо учасника за їх активну участь.

Чекаємо нової зустрічі з вашими спортивним миттєвостями на ювілейному фотоконкурсі!

noc-ukr.org

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.