Результативна петиція щодо освітлення стадіону «Буковина»

0

«Можуть, якщо хочуть», «кадри вирішують все», або просто про результативність реакції міської влади на електронну петицію щодо освітлення стадіону «Буковина» у вечірній час.

 

«Вже декілька років до ряду не можу зрозуміти: Чому ввечері на комунальній установі стадіон 160126-osvitlennya-stadion-Bukovyna-sportbuk.com (2)-Bilous-«Буковина» немає світла? Разом з шанувальниками оздоровчих пробіжок, після роботи вибігаємо близько 19.00 або 20.00, ну чому не можна включити 4 ліхтарі, щоб підсвітити легкоатлетичне покриття (доріжки), які, до слова, в деяких місцях зношені до дірок і підвернути ногу там можна і в світлу частину дня. Сьогодні колега по пробіжці якраз і підвернула…» – з уривок з петиції екс-гравця «Буковини» Олександра Білоуса, яку розмістили на відповідному сайті міської ради 16.01.15.

Необхідні 250 підписів петиція набрала до 6.01.16.

Листом від 19.01.2016 р. за підписом заступника міського голови Георгія Леонтія Сашка поінформували про те, що електронна петиція перебуває на розгляді:

«Пропозиція щодо освітлення стадіону «Буковина» у вечірній час є цікавою з огляду на важливість залучення до занять спортом чернівчан, в тому числі тих, які не відвідують спортивні секції. На сьогодні освітлення стадіону у вечірній час вмикається для забезпечення тренувань лише організованих груп спортсменів, любителів фізкультури і спорту.

Чашу стадіону освітлюють 30 світильників потужністю 24 квт. Міський голова доручив управлінню фізкультури та спорту спільно з дирекцією КСОП «Буковина» до 1 лютого цього року визначити заходи, які дозволять технічно забезпечити постійне освітлення чаші стадіону у вечірній час в економному режимі. Вам, як ініціатору петиції, пропонується долучитися до розбори цих заходів і термінів їх провадження, а також пошуку інших, найбільш ефективних шляхів реалізації петиції.

Після розробки цих заходів громада міста буде проінформована про остаточні терміни реалізації цієї петиції».

Хоча, якщо по правді, на той час він вже був в курсі про позитивну реакцію з боку міської влади – після дзвінка від керівника міського спорту Дмитра Макаренка.

У вівторок, 26.01.16, на стадіоні зустрілися начальник міськспортуправління Дмитро Макаренко, директор стадіону «Буковина» – зірковий у минулому буковинський футболіст Валерій Королянчук, а також автор петиції Олександр Білоус та інші учасники вечірніх пробіжок, аби спільно визначитися, скільки ліхтарів оптимально вмикати для економного достатнього освітлення для оздоровчих занять у вечірній час. Пізніше долучився і титулований голова обласного відділення НОК України Іван Гешко. Був на стадіоні в той час і тренер з легкої атлетики Михайло Арсенюк з декількома вихованцями.

Вирішили, що для мінімально необхідного освітлення достатньо буде вмикати 6 ламп, які будуть горіти до 21:00 (завершення робочого часу на стадіоні).

Попутно вивчають можливість заміни ламп на якомога економніші або, можливо, встановлення ліхтарів на сонячних батареях (тут доречними можуть бути консультації і практична допомога з боку знавця технологій енергозбереження – ініціатора і співорганізатора першого в Чернівцях хакатону енергетичної свободи Віктор Гищук).

В принципі цю проблему, напевно, можна було (або треба було) вирішити і без петиції. Але приємно зайвий раз підкреслити, що з керівником міського спорту мер Олексій Каспрук вгадав («вгадав», бо, нагадаємо, призначали Дмитра Макаренка «в спішному порядку» переведенням з управління економіки, і тоді, можливо, були сумніви, чи «потягне» і т.п.) – за рік роботи він вже заслужив чимало приємних слів і схвальних відгуків у спортивних колах.

На завершення нагадуємо про пропозицію щодо колективних вечірніх пробіжок (можна «координуватися» через Сашка Білоуса у мережі Facebook), а також про традиційні суботні колективні пробіжки (збір – о 9:50 біля «Льодового майданчика»), учасники якої отримують годину безкоштовного катання від власника майданчику Павла Польового.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

Освітлення на стадіоні “Буковина”

***

P.S. Цього вечора, після наради, світло на стадіоні вимкнули чомусь швидко, що відчула на собі Діана Польова:

***

27.01.16 любителі оздоровчого бігу зібрались на стадіоні «Буковина», аби, як кажуть, поєднати приємне з корисним – порухатись і попутно перевірити, чи світло є. Проблем з освітленням не було;)

Вечірня пробіжка 27.01.2016

***

Інші цікаві матеріали:

Спорт у Чернівцях – оздоровлення громадян чи бізнес?

***

Стадіону «Буковина» «засвітило» 170 тис., а олімпійцям – квартири?

***

Святослав Дяконюк: Супермаркети і ринки у майбутньому перетворять на спортивні комплекси

***

Особливості і перспективи розвитку системи управління сферою фізичної культури і спорту

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.