Наталка Лупу розпочала сезон-2016 на змаганнях, які організував… чоловік

0

Зіркова буковинська бігунка Наталка Лупу розпочала новий сезон, вже практично традиційно, виступом не на «коронній» 800-метрівці, а на удвічі коротшій дистанції.

 

І розпочала вдало – перемогою на 400-метрівці на Кубку КМШВСМ. Наталія Лупу 150317-Lupu-pres-sportbuk.com (19)-vyshyvanka-(4.11.87, ШВСМ, СК «Гешко», «Колос»/«Динамо», Анатолій Якимчук, Володимир Степанов, офіційний партнер – готель «Буковина»), як кажуть, «зарубилась» з житомирянкою Юлією Олішевською і вирвала перемогу з результатом 54,75.

Зазначимо, що змагання з бар’єрного бігу, приурочені пам’яті знаного тренера Миколи Батруха, організовані з ініціативи та зусиллями його учнів, серед яких на першому плані і чоловік Наталки Лупу – чемпіон країни на 600 м з/б та 110 м з/б Сергій Копанайко.

До вашої уваги звіт про ці змагання від ФЛАУ, а також нижче запис інтерв’ю з Наталкою на радіо «Ера».

У столиці в легкоатлетичному манежі КМШВСМ відбувся Кубок цієї арени, в рамках якого також пройшли змагання з бар`єрного бігу пам`яті заслуженого тренера України Миколи Батруха.

Трохи не звично було бачити провідного українського бар`єриста Сергія Копанайка тут не в спортивній формі, а в цивільному вбранні. Замість того, щоб розминатися, він допомагав суддям розставляти бар`єри, радився про щось з секретаріатом, нагороджував переможців та призерів змагань. Як виявилося, в останній момент Сергій вирішив тут не виступати, а зосередитися на організаційній роботі.

– Це був мій тренер, я його вважаю своїм другим батьком, – розповів Сергій. – Він дуже багато мені дав, багато в чому допоміг. І не виключаю, що саме завдяки йому я вийшов на такий високий рівень.

– Чому не виступали на цих змаганнях?

– Планував бігти, ще напередодні був налаштований показувати результат. Але в останню мить емоції перемкнулися на організацію цих змагань. Дуже хотілося, щоб вони пройшли гарно, без проблем. За те тепер тут є можливість проявити себе молоді. Можливо, коли я на доріжці, я не даю можливості комусь проявити себе.

– Як вам організаторська праця?

– Це зовсім інше, ніж те, до чого я звик. Бігаю туди-сюди, суддям допомагаю, інше. Але тягне на доріжку дуже. Все-таки я чинний спортсмен, від цього нікуди не дінешся.

Сергій Копанайко не лише допомагав в організації Меморіалу Батруха. Разом з багаторазовим рекордсменом України з бігу на 110 метрів з бар`єрами Сергієм Демидюком він встановив індивідуальні призи для переможців та призерів змагань, тих атлетів, які оновлять їх рекорди, а також хто в цей день виконає норматив на чемпіонат світу-2016 у приміщенні. Зауважимо, що на Меморіалі також була представлена рідкісна як для змагань у приміщенні, дисципліна – 400 метрів з бар`єрами. Її виграв Денис Нечипоренко з Черкаської області – 52,51. У бар`єрній 60-метрівці у чоловіків найкращим став киянин Артем Шаматрін (7,90), у жінок – Анна Плотіцина (Київська/Полтавська обл.) – 8,15.

Серед інших подій, які відбулися на Кубку КМШВСМ, відзначимо дебют у цьому сезоні чемпіонки Європи з бігу на 800 метрів Наталії Лупу (Чернівецька/Житомирська обл.). Наталія тут бігла 400-метрівку, і у гострій суперечці з житомирянкою Юлією Олішевською вирвала перемогу – 54,75.

– Гарні змагання, – резюмував директор легкоатлетичного манежу КМШВСМ Євген Резанов. – Треба побільше таких проводити. В Україні багато видатних тренерів, яких вже не має з нами, але які гідні того, щоб пам’ять про них вшановували таким чином.

uaf.org.ua

***

Лупу з Чернівецької до Житомирської області не переходила, це непорозуміння

***

Наталка Лупу визнана кращою в Україні за підсумками жовтня 2015

***

Легка атлетика: Наталка Лупу здобула ще одну медаль на Всесвітніх іграх 2015

***

Легка атлетика: Лупу обігнала чемпіонку світу і виграла Всесвітні ігри 2015

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.