Буковинець пробився на Євро-2015 з кросу через фантастичний чемпіонат України

0

Єдину для Буковини нагороду на чемпіонаті України з легкоатлетичного кросу 2015 р., який вперше гостював у Луцьку, здобув хотинчанин В’ячеслав Антонюк.

151114-Ukr-kros-Antonuk-pyedestal-Heshko

Вихованець тренера обласної ШВСМ Івана Павлюка відзначився другим місцем у молодіжній номінації. Про це SportBuk.com повідомив зірковий бігун Іван Гешко, у якого свого часу В’ячеслав Антонюк теж встиг потренуватися.

За словами Івана Тарасовича, Волинь провела ці національні змагання на дуже високому рівні, а відкриття було просто фантастичним.

Буковинська збірна на чемпіонат України вирушила традиційно і за підтримки обласної федерації легкої атлетики (голова – Валерій Чинуш).

Іншу інформацію про виступ буковинців читайте згодом.

***

Іван Гешко: Яценюк, Бурбак і Ко можуть допомогти зі стадіоном у Чернівцях?!

***

Про чемпіонат України з сайту ФЛАУ:

13-14 листопада у Луцьку відбувся чемпіонат України з кросу, який носив статус відбіркового до чемпіонату Європи – його 13 грудня  прийматиме французький Єр.

На головних дистанціях – 8 км у жінок та 10 км у чоловіків – перемогли здобули представники Київщини Дар’я Михайлова (28 хв. 59 сек.) та Дмитро Лашин (30 хв. 46 сек.).

– Гарна організація, гарна траса – у волинян є чому повчитися, – розповідає головний тренер збірної України з видів витривалості Юрій Андрущенко. – Хочу особливо відзначити Михайлову, яка помітно прогресує. У юніорок на 4-кілометрівці перемогла Марина Немченко (Харківська обл.), а другою була Анна Жмурко з Чернігівщини, яка взагалі-то спеціалізується у бігу на 800 метрів. У молоді у жінок підбирається сильна команда. Моолдь жінки підбирається сильна команда – 6 км виграла Наталія Стребкова (Солтан) з Тернопільскої області, другою була Валерія Зіненко з Полтавщини, третьою – бронзова призерка молодіжного чемпіонату Європи-2015 з бігу на 5000 метрів Вікторія Калюжна з Хмельницької області. Разом з Марією Ходаківською, яка фінішувала четвертою, цей склад може боротися за призове місце в команді на чемпіонаті Європи. Ми, як і було повідомлено раніш, повеземо до Франції повні команди у всіх видах програми (по 4 атлети). Склад збірної буде оголошено за тиждень на Виконкомі ФЛАУ.

– В цьому чемпіонаті України брало участь багато атлетів, які спеціалізуються на олімпійських стадіонних дистанціях та є претендентами на путівки до Ріо. Як ви оцінюєте їхню форму?

– Для них луцькі змагання – один з етапів підготовки до нового сезону. Вони в основному бігли 4 км, проміжна дистанція, на чемпіонаті Європи її не буде. Гарно виглядала Вікторія Погорєльска, яка, ми сподіваємося, виконає олімпійський норматив у бігу на 5000 метрів, також Наталія Легонькова, яка нещодавно виграла дублінський марафон та півмарафон у Польщі.

Окрім цього хочу ще відзначити забіг дівчат, в якому стартувало одночасно 62 (!) учасниці. Це було вражаюче видовище, і потрібно віддати належне суддям, які грамотно справилися з прийомом атлеток на фініші. Також мене вразило представництво в змаганнях ДЮСШ та СДЮШОР. Раніш, коли чемпіонат України проводився в Цюрупинську, мало шкіл надсилало свої команди. Зараз їх було 28! – 21 ДЮСШ та 7 СДЮШОР. Найкращими тут були, відповідно, представники Дніпропетровська та Києва. Окрім цього, віддам належне змаганням естафетних команд. Три етапи там лідирувала збірна Волинської області, і лише на останньому колі їх обійшли представники Київської області.

uaf.org.ua

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.