Міськрада виділила ще 200 тис. на ФК «Буковина», і це не все… (відео)

3

У другій день засідання сесії міської ради, яка розпочалась 24.09.15, були позитивно вирішені і деякі спортивні питання.

Зокрема, депутати підтримали рішення виділити ще 200 тис. грн. футбольному клубу

Стадіон "Буковина" – базовий для футболу та легкої атлетики
Стадіон “Буковина” – базовий для футболу та легкої атлетики

«Буковина». Не так давно, нагадаємо, міська рада виділила вже 400 тис. грн. клубу.

Крім цього, депутат Валерій Чинуш, який є головою обласної федерації легкої атлетики, запропонував виділити кошти і на підтримку легкої атлетики, адже це вид спорту, який найчастіше був представлений буковинцями на Олімпійських іграх, а база для тренувань, як кажуть, не витримує критики – легкоатлетичні доріжки давно застаріли фізично і морально, стан закритих трьох доріжок під трибунами (так звана «труба») – ще сумніший… Вирішили дати протокольне доручення передбачити під час формування бюджету на 2016 рік кошти на ремонт легкоатлетичних доріжок.

Депутат Іван Боднар, який був почесним президентом фут зального клубу «Меркурій», вніс пропозицію дати протокольне доручення також закласти ще до 500 тис. грн. на підтримку ФСК «Буковина» наступного року. На це міський голова Олексій Каспрук пожартував, що, мовляв, зараз завалите і виділення 200 тис.:)

Взагалі і ця сесія була непростою. Хоча, на відміну від інших над складних, за 2 дні все-таки вдалося ухвалити низку потрібних місту рішень.

fakty.cv.ua

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

Obnova-Euroshop-logo-kolir-copy-

3 Comments
  1. Ростислав Грsчнук says

    Супер. До якого депутата звернутись, щоб виділили на підтримку 4 команди в Україні з бейсболу – Чернівецькі “Соколи”, хоча б 1 гривню. Бюджет всього бейсболу включаючи виступ “Соколів” в елітному дивізіоні складає десь 60.000 гривен. В складі команди виступають кандидати до збірних України, призери чемпіонатів Європи. Команда “Соколи” – аматорська за фінансовими показниками, за результатами вже далеко не аматорська. 

  2. Рос, кожного болить своє…
    Я тобі скажу, що напередодні в прямому ефірі представники ФК зазначили, що робота Віктора Мглинця в команді-лідері І ліги або в Суперлізі з футзалу – це по суті скромніший рівень, ніж Іі футбольна ліга… 
    Тобто є формальна сторона, а є по суті…
    Є суто формальний, сухий статистичний результат. Але ж було б достатньо тупо не зважати на масовість, популярність, доступність, а звідси і конкуренцію і т.п.
    Скажу по собі: я займався легкою атлетикою професійно, вигравав юнацьку і молодіжну першості України, був призером дорослого чемпіонату, захищав честь України, але навіть вже на тому рівні я продовжував мріяти… грати у футбольній команді майстрів, а це – починаючи з другої ліги:) 
    Це реалії… І ображатися на когось за те, що твій рідний вид спорту, для якого ти робиш неймовірно багато, не такий популярний в Україні чи на Буковині, як хотілось би, – це ж, ти розумієш… 
    Інші види теж проходили шлях від нового до… кожен до свого рівня:) 
    Волейбол колись теж у нас починався з того, що це була дивна гра через сітку:) А тепер вона супер популярна. І якщо волейболісти скажуть, що мерія могла би виділити 60 тис. на те, щоби команда жіноча (бо у нас є місцеві вихованки для команди) виступала у І лізі, -це можна було би сприйняти більше, ніж твої ображені заяви, які стосуються бейсболу…
    Якщо бути реалістом, варто боротися за місце під стадіон бейсбольний у Чернівцях! Тут я повністю на твоїй стороні! І пробувати заручитися підтримкою, приміром, якихось американських фондів для того, щоби його облаштувати (за допомогою і місцевої влади теж). Ось тоді можна було би говорити про “нове дихання” бейсболу на Буковині;) 
    Так що – будемо далі ображено висловлювати претензії, без реальних перспектив, чи краще реалістично рухатись в бік розвитку бейсболу?..

  3. Ростислав Грsчнук says

    Георгій, до чого тут Віктор Мглинець. Питання йде про підтримку вида спорту. Про яку популярність в Чернівцях йде мова, бейсбольне поле навіть не в місті. До речі це почалось коли ти був начальником облспорткомітету, чому тоді не боровся за розташування в Чернівцях поля. А тепер говориш про популярність, серед кого серед мешканців невеликого села? І ні на кого я не ображаюсь, а як голова обласної федерації маю право спитати, чому так? І пошвидше дівоча команда з волейболу теж може поцікавитесь про підтримку їх в місті. Ти ще б нам приписав відсутність на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро. До речі там не буде жодної команди з ігрових видів спорту від України, так що ми в рівних умовах. Мій рідний вид спорту Георгій далеко не бейсбол, бейсбол – це моя робота і хобі.  Призери чемпіонатів Європи наші теж виходить не заслужені бо ми не “популярні”. Дивне розподілення, ще скажи, а скільки було команд на змаганнях, або в секторі для метання, або у ваговій категорії. Всі зараз крутяться навколо “Буковини” бо попереду вибори і хибна думка про те що на стадіон приходить електорат, туди приходять вболівальники, в місті нема більш облаштованої спортивної споруди для масового глядача, нема конкурентів, наме видовищь. Далі поясню гравці в “Соколах” не те що не мають зарплатні, вони купляють собі інвентар самостійно, а це вибач не рівень на якому находиться команди. І якщо мало команд у нас, спробуй створи ще хоча б одну в бейсболі, хочу побачити.  

Leave A Reply

Your email address will not be published.