Наталія Лупу: В естафеті хотілося всіх наздогнати і обігнати (відео)

0

Буковинка Наталка Лупу стала однією з кращих серед представників України на чемпіонаті святу з легкої атлетики, який завершився 30.08.15 в Пекіні (Китай).

150830-Est_400_final-Lupu

Заключного дня змагань новоселицька чернівчанка Наталія Лупу (4.11.87, ШВСМ, СК «Гешко», «Колос»/«Динамо», Анатолій Якимчук, Володимир Степанов, офіційний партнер – готель «Буковина»), яка напередодні показала п’ятий час у фіналі на 800-метрівці (1.58,99, як і британка Shelayna OSKAN-CLARKE, як фігурує у протоколі на 5 місці), виступила у фіналі естафети 4х400 м. Увесь український квартет у фіналі виглядав так: Ольга Земляк (16.01.90, Рівне), Наталія Лупу (4.11.87, Чернівці), Наталія Пигида (30.01.81, Київська обл.), Ольга Ляхова (Кременчук Полтавської обл.).

Українки, маючи сьомий попередній результат, фінішували на шостій позиції. Це один з кращих результатів для української збірної в Пекіні-2015. В активі України дві медалі – «срібло» (Богдан Бондаренко, 30.08.89, Харків, стрибки у висоту) і «бронза» (Людмила Оляновська, 20.03.93, Київська обл., ходьба на 20 км). Наступні високі місця представників України: Наталія Лупу (4.11.87, Чернівці) – 6 місце у фіналі на 800 м (показала 5-й результат разом з британкою, яка фігурує на 5 місці), Ольга Саладуха (4.06.83, Донецьк) – 6 місце у фіналі потрійного стрибка і жіноча естафета 4х400 м – 6 місце у фіналі.

Після естафетного фіналу українки поділились своїми враженнями з представниками прес-служби ФЛАУ та телеканалу Xsport:

***

Відео: Українки у фіналі естафети 4х400 м на ЧС-2015 виступили гідно!

***

І на успіх Лупу на Мундіале-2015 у Чернівцях відреагують «безквартирно»?..

***

У порівнянні з півфіналом її склад оновився на половину: до Ольги Земляк та Ольги Ляхової додалися Наталія Лупу та Наталія Пигида, які напередодні бігли, відповідно, фінал 800-метрівки та естафету 4х100 метрів. У підсумку дівчатам вдалося покращити свій півфінальний час і показати найкращий результат в сезоні – 3 хвилини 25,34 секунди.

Наталія Пигида:

– Коли бігли 4х100 метрів хвилювалися за дівчат в вашій рідній естафеті 4х400 м – вийдуть чи ні до фіналу?

– Звичайно, ми дивилися на екрані на розминці, кричали там. Як я не могла не хвилюватися!

 

– Як вам сьогоднішній фінал?

– Щодо мене, то я як увірвала, щоб обігнати кого тільки можна. Трошки важко в кінці було. Вже давно забула, щоб у мене так ноги зводило.

 

– Не «наїлися» бігом у Пекіні?

– Та ні, я ж не кожен день бігала. Забіг та півфінал пробігла, а потім який довгий відпочинок був.

 

Ольга Земляк: – Я вважаю, що в мене біг вдався. Я на розминці себе добре почувала. Зараз ще подивимося, хто з яким часом кожний етап пробіг, це також дуже важливо. Взагалі приємно, що вперше виступала в фіналі дорослого чемпіонату світу. Будемо робити висновки. Перш за все треба з тренерами та головним тренером вирішувати наші внутрішні конфлікти. А тут кожна з нас показала максимальний результат, максимально допомогла команді. Ми всі сильні спортсменки, вже досвідчені. Лавка запасних у нас дуже велика – не лише ті атлетки, які бігають 400 метрів, але й що 800, і вони нам дуже допомагають. І за це ми їм дуже вдячні. Ну що, для нас сезон вдало закінчився – для мене виступом в фіналі чемпіонату світу, у дівчат були особисті рекорди. Зараз вже думаю будемо відпочивати і вже готуватися до Олімпіади.

 

Ольга Ляхова: – Сьогодні було трошки важко, я вже старалася з усіх сил. У фіналі усі суперники підсилилися, тому було трошки важче, ніж учора. Але ми старалися, боролися до останнього.  Вважаю, вдалий чемпіонат вийшов, все добре.

 

Наталія Лупу: – У мене сьогодні було емоційне піднесення, я почувала себе чудово, тим більше я обожнюю естафети. У мене завжди в них додаються сили. Я не знаю, з яким часом я пробігла свою ділянку, але я «ломилася» з перших метрів, мені хотілося усіх наздогнати і обігнати. Усіх у мене не вийшло, але я сподіваюся, що команду не підвела. Я зробила усе можливе, щоб максимально допомогти команді. Старалася від початку і до кінця.

 

– Час і результат команди – це максимум ваших можливостей?

– Думаю, що ні. Особисті результати у дівчат набагато сильніші. Сьогодні ми йшли сюди і дуже сильно налаштовувалися. Сподівалися на набагато вище місце, ніж шосте.

 

– Який у вас зараз психологічний клімат в четвірці, та й у збірній взагалі?

– Щодо мене, я не відчуваю якогось тиску, чи ще чогось. Я почуваю себе чудово в цій команді – і в готелі, і на стадіоні, і на розминочному полі. Не знаю, можливо до мене просто усі добре ставляться, але мені дуже сподобався цей чемпіонат світу. Це найкращий мій чемпіонат світу, найкраща моя поїздка.

uaf.org.ua

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.