Футбол: «Буковина» і «Миколаїв» зіграли у Кубку України 2015/16 «в лотерею» (фото)

2

У боротьбі за путівку до 1/16 фіналу Кубку України з футболу 2015/16 чернівецька «Буковина» 22 липня приймала вдома «Миколаїв».

150722-KU-futbol-Bukovyna-Mykolaiv-1-sportbuk.com

За статусом фаворитом у цій зустрічі ніби був «Миколаїв», який представляє І лігу, а чернівчани, як відомо, опустилися до ІІ ліги.

Проте майже повністю оновлена «Буковина», яка, до того ж, встигла заявити поки що лише 14 футболістів, не те, що не поступалась в ігровому плані першоліговим суперникам, а, навпаки, створила значно більше гольових моментів, ніж гості. Але, на жаль, підопічні Віктора Мглинця ці моменти не реалізувати. Ні в основний, ні в додатковий час. Тож справа дійшла до післяматчевих пенальті, які називають «футбольною лотереєю».

Першими пробивали господарі. Новобранець «Буковини» Дмитро Луцюк не забив. Далі забивали всі і серія завершилась з рахунком 4:5 на користь «Миколаєва».

Показово, що після програного по пенальті матчу вболівальники стоячи аплодували нашим футболістам і вигукували: «Молодці! Молодці!»

Шкода, звісно, що не вдалося пройти далі у Кубку України, аби мати можливість зіграти, можливо, з кимось з грандів вітчизняного футболу. Але попереду, як зазначив екс-гравець «Буковини» Ігор Мігалатюк, на нас чекає цікавий сезон, в якому перед оновленою «Буковиною» стоїть завдання повернутися до І ліги.

«Буковина» (Чернівці) – «Миколаїв» – 0:0 (по пен. – 4:5)

Післяматчеві пенальті:

Дмитро Луцюк 0:0 – Віктор Берко 0:1

Степан Маковійчук 1:1 – Ігор Сікорський 1:2

Олександр Темерівський 2:2 – Юрій Цапій 2:3

Віктор Ряшко 3:3 – Станіслав Чучман 3:4

Ярослав Рафальський 4:4 – Юрій Батюшин 4:5

«Буковина»: 12 Володимир Мельниченко, 3 Олексій Майданевич, 7 Олександр Темерівський, 8 Дмитро Осадчий, 10 Степан Маковійчук к/к, 11 Дмитро Луцюк, 24 Павло Остренко (25 Тарас Сивка, 64), 39 Віктор Ряшко,64 Ярослав Рафальський, 77 Антон Батрак (22 Дмитро Лях, 75), 88 Олексій Красов (9 Андрій Королянчук, 101).

«Миколаїв»: 51 Роман Чумак к/к, 3 Богдан Бичков, 10 Ваге Саркісян (7 Віктор Берко, 73), 13 Юрій Батюшин, 17 Дмитро Кошелюк, 21 Юрій Цапій, 23 Андрій Ковальорв, 24 Сергій Любчак, 69 Максим Лещенко (22 Євген Коваленко, 46, 70 Ігор Сікорський, 73), 77 Станіслав Чучман, 78 Євген Ушаков. Запасні: 1 Валерій Восконян, 2 Вадим Хохлов, 18 Віталій Момот, 82 Юрій Буличев.

Судді: Михайло Митровський (Ужгород), Борис Трач (Тернопіль), Сергій Наскалов (Мукачеве). Четвертий арбітр – Олег Найко (Чернівці). Спостерігач арбітражу – Роман Зань (Львів).

Про основні перипетії матчу

«Буковина» Чернівці – МФК «Миколаїв» – 0:0 (0:0, пен. – 4:5)

«Буковина»: Мельниченко, Майданевич, Темерівський, Осадчий, Маковійчук (к/к), Луцюк, Остренко (Сивка, 68), Ряшко, Рафальський, Батрак (Лях, 75), Красов (Королянчук, 101).

Гол. тренер – Віктор Мглинець.

МФК «Миколаїв»: Чумак (к/к), Бичков, Саркісян (Берко, 74), Батюшин, Кошелюк, Цапій, Ковальов, Любчак, Лещенко (Коваленко, 46, Сікорський, 73) Чучман, Ушаков.

Гол. тренер – Руслан Забранський.

Попередження: Остренко (23), Маковійчук (57), Темерівський (58), Сивка (68) – Кошелюк (98)

Перший матч сезону цього разу для «Буковини» виявився кубковим. Питань було багато, цікавинок щодо самого матчу було теж багато, й тому свято футболу в Чернівцях мало відбутися в повній мірі. І, напевно, таки відбулося, не зважаючи на неймовірну спеку, середину робочого тижня й пору відпусток. Зібралося добряче так уболівальників, значно більше, аніж на більшості матчів минулого, провального для «жовто-чорних» сезону. Навіть сидіти на трибунах було важко, а самим футболістам на полі – й думати не хочеться, проте матчі, як відомо, проходять у будь-яку погоду!

По-перше, цікаво було побачити повністю оновлені склади обидвох команд (і особливо – «Буковини») і хоча б частково зрозуміти, на що здатні ці команди в новому сезоні. По-друге, очікувалася цікава дуель між суперниками, що наприкінці сезону 2014/15 сперечалися (чи робили вигляд, що сперечаються) за збереження прописки у першій лізі. По-третє, між собою зустрічалися команди двох ліг – вищої й нижчої, і матч мав показати, чи є суттєва різниця у рівні команд цих ліг. І, нарешті, останнє. Таке собі, легеньке… J За миколаївців мав зіграти Євген Ушаков, що відбігав за «Буковину» багатенько так матчів, у тому числі й 12 минулого сезону…

Щодо оновлення складів, то більш суттєвим воно вийшло якраз для господарів, адже в «суднобудівників» на поле вийшло зі стартових хвилин четверо гравців, що захищали кольори клубу минулого сезону, один приєднався до них у другому таймі, а ще троє залишилися на лаві запасних. А в «жовто-чорних» глядачам були добре відомі лише двоє зі стартового складу команди – Маковійчук і Темерівський, а пізніше до них приєдналися Сивка й Королянчук.

Ну, що можна сказати про перший тайм? Може, здається дивним, що друголігова команда грала значно цікавіше за першолігового опонента, але так воно й було. Вже на 2 хвилині Батрак зряче віддавав м’яча на Красова, проте останньому захисники дістатися «шкіряного» так і не дали. Не зважаючи на це, перша спроба удару по воротах у грі пішла саме від Красова: на 8 хвилині він пробивав з-під захисника, та м’яч пішов невдало, рикошетом до рук Чумака.

Нехарактерна для гостей в цьому матчі активність проявилася на 12 хвилині, коли Темерівський вчасно «розібрався» з Лещенко й не дозволив йому вийти сам-на-сам із Мельниченко. Забігаючи наперед, відмітимо, що єдиною небезпекою біля воріт «Буко» в першому таймі виявилася помилка самого «жовто-чорного» кіпера, який «запалив» свічку у воротарському майданчику, але й сам її нейтралізував. А так… Були лише невдалі спроби вдарити по воротах господарів.

Не форсувала події в матчі й «Буковина». Так, наступний гострий момент виник аж на 35 хвилині, коли відбувся перший повноцінний удар по воротах у матчі. Це зробив Луцюк, проте Чумак був на місці й удар цей відбив. От і все, що було по першій половині гри…

Тайм другий був значно цікавішим. Вперед спочатку пішли гості. Вже на 47 хвилині Батюшин після затяжної атаки трохи перекинув ворота господарів, а за п’ять хвилин головою в стрибку пробив Коваленко. Мимо воріт. І на цьому «подвиги» гостей в основний час закінчилися. Далі атакувала й створювала моменти лише дружина господарів…

На 57 хвилині Маковійчук опинився в ударній позиції по центру «рамки» «Миколаєва» і «запустив» м’яча лише трохи вище воріт, за хвилину Красов, як і в першому таймі, не зміг якісно прийняти та обробити «шкіряного», а на 73 хвилині Сивка, який щойно вийшов на поле, небезпечно «пальнув» зі штрафного, і Чумак ледве-ледве «витягнув» м’яча з воріт на кутовий.

78 хвилина – ще одне свідчення про те, що Красов наразі геть таки неготовий до матчів такого рівня. Втретє (!!!) у грі 88-й номер елементарно не зміг обробити м’яча в надвигідній ситуації й загубив прекрасну можливість здобути перемогу для своєї команди.

А от на 85 хвилині відбулася цікавенна комбінація зліва направо а-ля Красов – Маковійчук – Лях – Маковійчук, у якій «акула Мако» головою пробив по воротах Чумака. Нажаль, той потягнув «круглого»… І вже на додаткових хвилинах Сивка небезпечно пробив низом з розвороту, але Чумак зіграв відмінно й цього разу!

0:0 – і додатковий час. Третій тайм, у якому продовжувала впевнено домінувати «Буковина». На 99 хвилині Маковійчук в падінні пробиває головою і трохи «маже», на 103 хвилині «свіжий» Королянчук» відразу вписався у гру і мав чудову нагоду відкрити рахунок у матчі в суперовій ситуації, але трохи схибив, а на 105 хвилині тільки якесь чудо допомогло «винести» м’яча з майже пустих воріт гостей… ;(

В четвертому таймі пішла «заруба» без «знижок». 108 хвилина – Темерівський притул розстрілює Чумака, Осадчий пробиває здалеку – все марно. Далі пішли відразу дві поспіль грубі помилки «Буко» в оброні: це Ковальов зхибив після набігу і потім Берко «вистрілив» вище воріт Мельниченка. На 114 хвилині Бичков також «маже», а на передостанній хвилині Маковійчук ідеально виводив на ударну позицію Королянчука, проте в останню мить автора першого голу «Буковини» минулого сезону випередив все той же ж Чумак!

Справа дійшла до лотереї. Пенальті. В якій героєм став невгамовний Чумак, що відбив перший удар від Луцюка, а Мельниченко, натомість, не виручив свою команду жодного разу.

Перемога «Миколаєва» з пенальті виявилася похмурою, натягнутою, в чомусь – несправедливою. Якщо брати до уваги хід матчу, співвідношення моментів і якість самої гри. Хоча… Винні самі господарі. Треба було просто забити. Хоча б раз.

А так… Лишається тільки кусати лікті в матчі, який мав бути виграний саме «Буковиною». Що робитиме «Миколаїв» з такою грою в першій лізі – те ще питаннячко, якщо друголігова команда повністю переграла «чорноморів», а от «жовто-чорні», якщо підсилять склад кількома досвідченими виконавцями, зможуть, напевно, повернути собі місце в більш комфортному дивізіоні…

Альберт Комарі,
спеціально для
sportbuk.com

***

Фото: Анатолій БОЙДА (зйомка урочистих подій за найнижчими цінами в регіоні), SportBuk.com

Кубок України. Буковина – Миколаїв (22.07.15)

***

«Буковина» і збірна області 2015 зіграли сенсаційно для вболівальників (відео, фото)

***

Кубок України (1/32 фіналу)

22.07.2015

Буковина – Миколаїв – 0:0 (пен. – 4:5)

Нафтовик-Укрнафта – Нива (Тернопіль) – 3:1

Арсенал-Київ – Верес – 1:0

Колос (Ковалівка, Київська обл.) – Суми – 1:3

Реал Фарма (Овідіополь, Одеська обл.) – Кристал (Херсон) – 0:0 (пен. – 4:5)

Демня (Львівська обл.) – Інгулець (Петрове, Кіровоградська обл.) – 0:0 (дод. час – 1:2)

Авангард (Краматорськ, Донецька обл.) – Полтава – 2:1

Арсенал-Київщина – Оболонь-Бровар (Київ) – 0:2

Енергія НК (Каховка, Херсонська обл.) – Гірник (Кривий Ріг, Дніпропетровська обл.) – 0:4

Балкани (Зоря, Одеська обл.) – Скала (Стрий, Львівська обл.) – 2:1

Мир (Горностаївка, Херсонська обл.) – Барса (Суми) – 6:0

Нікополь-НПГУ (Дніпропетровська обл. ) – Тернопіль – 1:3

Кремінь (Кременчук, Полтавська обл. ) – Черкаський Дніпро – 0:4

2 Comments
  1. Антон Михайленко says

    Для чого Ви ставити логотип SportBuk на Ваші фото?! Усі фото- та відеоматеріали з матчів під егідою ПФЛ є виключною власністю ПФЛ та клубів ПФЛ, які беруть участь у грі.

    1. Антон, Ви самі відповіли на свої ж зауваження – “і клубів”:) Так ось SportBuk.com є інформаційним партнером “Буковини” (багаторічним). Щось ще?
      Ви як хто робите ці зауваження? Уповноважений ПФЛ чи клубом? Просто цікаво:)
      У будь-якому разі спасибі, певно, за те, що намагаєтесь встежити за порядком:) Ви по всій країні так уважно це відстежуєте?
      Чи задумуєтесь Ви над тим, що якщо з такими акцентами щодо “власності” на матчах будуть працювати лише “обрані” ЗМІ, це точно не піде на користь футболу і клубам?:) Це так, про між іншим… Клуби зацікавлені у якомога ширшому висвітлення матчів, аби залучити більше вболівальників на трибуни;)

Leave A Reply

Your email address will not be published.