Євроігри-2015: Чернівецько-одеська красуня здобула в Баку «золото» (відео)

0

На фініші І Європейських іграх 2015 у Баку ще раз на п’єдесталі пошани «засвітилися» Чернівці.

150627-fehtuvannya-Kravatska

Дві нагороди, нагадаємо, здобула чернівецька лучниця Лідія Січенікова, яка стала бронзовою призеркою і в міксі, і в командному виді програми.

Тепер Чернівці можуть пишатися і «своєю» переможницею І Європейських ігор – 23-річна Олена Кравацька (яка народилась у Чернівцях, але давно живе в Одесі, а тренується останнім часом в Києві) тріумфувала у складі жіночого квартету у командних змаганнях з фехтування на шаблях.

У фіналі українки у драматичній боротьбі здолали італійок – 45:43.fehtuvannya-kravatska-mishina-maska-ruky-

До переможного картету, крім уродженки Чернівців Олени Кравацької (22.06.92), увійшли Ольга Харлан (4.09.90, Миколаїв), Аліна Комащук (24.04.93, Хмельницька обл.) та ольга Жовнір (8.06.89, Хмельницька обл., м. Нетішин).

Комащук свої двобої програла, Олена у своїх поєдинках програла 5:7 Martina Criscio, закінчила унічию 5:5 з Sofia Ciaraglia і програла 2:6 Катерині Наварія, а Ольга Харлан всі свої сутички виграла і у підсумку Україна перемогла! Це була восьма золота нагорода для нашої держави на І Європейських іграх у Баку.

В особистих змаганнях Олена Кравацька дійшла до чвертьфіналу, де поступилась 10:15 Марго Рівкісс (Франція), яка стала бронзовою призеркою.

Фехтуванняомандні змагання, жіноча шабля)

Чвертьфінал

Азербайджан – Україна – 24:45

Півфінал

Франція – Італія – 33:45

Україна – Росія – 45:34

Фінал

Україна – Італія – 45:43

За 3 місце

Франція – Росія – 29:45

***

Нагадаємо, на Євроіграх 2015 виступали ще декілька буковинців, і не лише у складі збірної України.

У веслуванні на байдаркахі каное, як ми вже повідомляли, у складі збірної Росії є олімпійський чемпіон 2012 р. у цьому ж видіОлександр Дяченко з Новодністровська. Цього разу вихованець Сергія Осипенка разом з партнером по дуету (Юрій Постригай) до п’єдесталу не дотягнули. У кваліфікації Олександр Дяченков та Юрій Постригай показали 3-й результат. У українського дуету (Євген Карабута, Ігор Трунов) – 5-й час. Український тандем припинив боротьбу у півфіналі. А Дяченко і Постригай у фіналі посіли 6 місце.

У водному поло, як підказав SportBuk.com Олександр Каспрук, честь України захищає уродженець ЧернівцівВладислав Дулін (живе останнім часом в Брюсселі, Бельгія). На жаль, наша збірна програла всі групові матчі і не пройшла до наступного етапу.

У легкій атлетиці (де в Баку змагались країни третього європейського дивізіону) чернівчанка Ірина Микитюк, яка вийшла заміж за грузинського баскетболіста Давіда Майсурадзе (екс-гравець чернівецької «Стріби», тепер грає у Суперлізі Грузії, навчається в ЧНУ), повернувшись у спорт після народження сина, виступала в Баку в складі збірної Грузії і посіла у потрійному стрибку 5 місце зі скромним результатом 12,24 м. Цікаво, що виграла цей вид програми киянка Ганна Князева-Міненко (14,41 м), яка тепер представляє Ізраїль.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.