Бокс: Буковинські відкриття на чемпіонаті України 2015 (фото)

1

От і завершився ще один чемпіонат України з боксу (2015 р.), який відбувався цього разу серед юнаків в Ужгороді. За кількістю учасників це, безперечно, найбільший боксерський чемпіонат нашої країни: участь у ньому взяли понад 250 юних боксерів з усіх областей. Заключним днем змагань стала неділя, 31 травня, коли відбулися фінали чемпіонату.

Як ми вже вам повідомляли, серед 40-ка фіналістів знайшлося місце і для двох представників 150531-box-Ukr-Uzhgorod-Kom-sportbuk.com (4)Буковини. Це – Вадим Клим (ДЮСШ м. Вижниця, тренер – Микола Гакман) у в.к. 44,5 кг і Ратмір Турчанінов (БК «Варяг» Чернівці, тренер – Дмитро Сажен) у в.к. 48 кг. Вихід у фінал чемпіонату України – це вже важливе досягнення, проте обидвоє хлопців були налаштовані тільки на перемогу на закарпатському рингу. А виступали вони на цьому чемпіонаті наступним чином…

Вадим Клим (спонсор вижницької ДЮСШ з боксу – підприємство «Кути-хліб») дуже впевнено «розібрався» з першими своїми двома суперниками на цих змаганнях. Жодних шансів на перемогу він не залишив Андрію Мосонзенко (Черкаська обл.) і Станіславу Андрущенко (Львівська обл.), проти обох – перемоги одноголосним рішенням суддів. Дещо складнішим виявився поєдинок із Ярославом Морозовим (Дніпропетровська обл.), де один із суддів віддав перемогу суперникові Вадима (2:1).

А у фіналі Клим зійшовся з Дмитром Маланчуком (Хмельницька обл.). До честі буковинського юнака, протягом усіх трьох раундів він ані на мить не дав засумніватися у своїй перевазі над опонентом. Як результат – 3:0 на користь буковинця й маємо ще одного чемпіона України з боксу цього року!!! Вже другого!!!

Ратмір Турчанінов взагалі став відкриттям чемпіонату з усіх буковинських учасників. Він єдиний серед представників Чернівецької області не проходив зборів у Коломиї напередодні чемпіонату, проте на характері й вірі у свої можливості зміг зробити майже неможливе – пробився у фінал! Його перемоги над суперниками – 3:0 проти Романа Благути (Львівська обл.) й двічі 2:1 проти Іллі Деркача (Запорізька обл.) та Руслана Оніщенко (Полтавська обл.) – вивели юного буковинця до найзначнішого досягнення в його кар’єрі.

У фіналі на нього чекав Артур Маркарян (Житомирська обл.), в якого шлях до фіналу склався так само, як і в нашого спортсмена. Перший раунд фіналу був за Ратміром, а от у двох інших він безсумнівно поступився представникові житомирщини і, таким чином, став володарем «срібної нагороди» чемпіонату України. А це теж дуже й дуже почесно!

Отже, маємо на чемпіонаті в Ужгороді одне «золото» й одне «срібло». Звісно, хотілося й передбачалося більше нагород від юнаків із Буковини, проте маємо радіти і з цього: дві медалі високого гатунку – далеко не найгірший результат серед обласних збірних. А наступного разу, якщо боксери будуть більш наполегливо й завзято тренуватися, слухати вказівки своїх тренерів і вдосконалювати власну майстерність, буде краще.

В якості завершення наших закарпатських репортажів вже найближчими днями очікуйте на наші певні зауваження щодо організації змагань в Ужгороді, на цікаву статистику чемпіонату й інші нюанси.

P.S. Особлива подяка за можливість відвідати змагання в Ужгороді від автора та за підтримку:

 – спортивному порталу sportbuk.com

Віталію Беляєву, президенту Чернівецької обласної федерації боксу.

Чемпіонат України з боксу 2015 р. 31.05

***

Бокс: Буковинці – у фіналі чемпіонату України 2015 в Ужгороді

***

1 Comment
  1. Петр says

    Виталий лучший,как организатор.Хорошо,когда человек на своём месте.Боксеры молодцы,все,так-как старались выиграть и показали,что в нашей области тоже есть мастера в ринге.

Leave A Reply

Your email address will not be published.