Бокс: Буковинці – у фіналі чемпіонату України 2015 в Ужгороді

0

Сонячне Закарпаття… Справедливість цих слів довелося відчути першого ж дня приїзду до гостинного краю. Сонце й тепло після похмурих, прохолодних, дощових днів стало справжнім святом. А для Ужгорода (чи то, як на мене, правильніше – Унгвара) це ще й було триванням великого, справжнього свята боксу в місті після багаторічної перерви, пов’язаної з негараздами як у фінансовому плані, так і внутрішніми, закарпатськими, «розборками» в обласній федерації боксу.

Цього тижня Унгвар приймає Чемпіонат України з боксу серед юнаків (хлопці 2001/02 р.н.) і всі 150530-Box-ukr-Uzhgorod-Kom-sportbuk.com (12)найсильніші юні боксери країни зібралися в серці Закарпаття для того, щоби пройти відбір до Чемпіонату Європи 2015 р. в цій віковій категорії. Позаду – збори, змагання й багато часів ретельної підготовки до вирішальних поєдинків всеукраїнського чемпіонату, а ринг… Він такий, все розставить по своїх місцях..

Буковинців на цьому чемпіонаті було немало: збірна області формувалася з представників різних залів боксу, і сподівання збірної Буковини на медальні здобутки були напередодні змагань ой якими високими! Щонайменше, «в медалях» бачилися п’ятеро з семи представників, а насправді, на жаль, вийшло значно менше… 🙁

Окрім цього, від Буковину на змаганнях юнаків в Ужгороді були присутніми ще два чернівчанина: рефері національної категорії Павло Василинчук і ваш покірний слуга, прес-аташе Чернівецької обласної федерації боксу 🙂

Отже, у ваговій категорії 37 кг наш край представляв Юрій Том’юк (ДЮСШ м. Вижниця, тренер – Микола Гакман), який, без сумнівів, був одним із фаворитів цієї категорії і до цих змагань пройшов усі навчально-тренувальні збори зі збірною України серед юнаків. Нажаль, він сенсаційно поступився у першому ж поєдинку Микиті Кропивину з Донецької області й не зміг підтвердити свій чемпіонський титул, здобутий наприкінці минулого року на юнацькому ЧУ в Чернівцях.

Абсолютно те ж саме стосується його товариша по команді Валентина Гермаківського (ДЮСШ м. Вижниця, тренер – Микола Гакман), що виступав у в.к. 38,5 кг, ще одного вже екс-чемпіона України. Також у перший же ж день змагань він нічого не зміг протиставити Данилові Горі з Чернігівської області й усі судді віддали перемогу саме його опонентові.

У в.к. 41,5 кг від Буковини виступав Дмитро Варварич (БК «Спарта» Великий Кучурів, тренер – Петро Москалюк). Не зважаючи на те, що й він прибув до Ужгорода разом зі збірною України й проходив останній НТК в Коломиї, Дмитро теж «вилетів» відразу у першому ж двобою чемпіонату. Поступився він Дмитрові Самойлюку з Хмельницької області з рахунком 0:3.

Четвертим, і останнім невдахою першого дня змагань став ще один екс-чемпіон України минулорічної чернівецької «версії» Стівен Корнівський (БК «Спартак-Ліга-Прім» Чернівці, тренер – Федір Бурма) у в.к. 68 кг. Олег Ворона з Івано-Франківської області не залишив чернівчанинові жодного шансу і переміг одноголосним рішенням суддів.

Два поєдинки на ужгородському рингу провів Георгій Морар (БК «Спартак-Ліга-Прім» Чернівці, тренер – Федір Бурма), що боксував у в.к. +76 кг. Бронзовий призер минулорічного ЧУ в Чернівцях у першому поєдинку переміг Максима Попеску з Херсонської області, а в другому поступився представникові Київської області Данилові Ковтуну, діставшись таким чином цього разу лише чвертьфіналу ЧУ.

Усі п’ятеро проходили останній НТЗ зі збірною України в Коломиї, але «вилетіли» на перших стадіях офіційного чемпіонату. Виникає питання про зміст і доцільність таких зборів, після яких хлопці не можуть гідно виступити на тому високому рівні, на якому їх вже звикли бачити рідні й тренери…

А от Ратмір Турчанінов (БК «Варяг» Чернівці, тренер – Дмитро Сажен) у в.к. 48 кг і Вадим Клим (ДЮСШ м. Вижниця, тренер – Микола Гакман) у в.к. 44,5 кг … Ці хлопці зробили те, чого від них очікували, й навіть більше! Обидвоє провели по три двобої на змаганнях, обидва перемогли в них і, таким чином, вийшли до фіналу Чемпіонату України серед юнаків 2015 р.!!!

А про їхні здобутки та про їхній шлях до фіналу ми розповімо в нашому наступному репортажі. Тож очікуйте на новини з ЧУ з боксу серед юнаків в Ужгороді на нашому порталі вже завтра, після фінальних поєдинків!

 Альберт КОМАРІ, прес-аташе Чернівецької ОФБ

P.S. Особлива подяка за можливість відвідати змагання в Ужгороді від автора та за підтримку:

 – спортивному порталу sportbuk.com

Віталію Беляєву, президенту Чернівецької обласної федерації боксу

***

Юнацький чемпіонат України з боксу 2015 (1 п.)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.