Фото: Чемпіон світу, екс-президент і депутати на футбольному ювілеї в Іванківцях

0

Цікавим футбольним дійством в рідному селі Іванківці Кіцманського району відзначив своєї 60-ліття колишній керівник Кіцманщини і Заставнівщини Василь Ящук.

150419-Ivankivtsi-Yaschuku-60-sportbuk.com (145)

На честь ювіляра товариські матчі зіграли ветеранські команди Іванківців та Кіцманя, а також збірні сіл Іванківці та Шипинці.

Чому саме на футбольному полі відзначав свій ювілей Василь Ящук, якого тепер більше знають саме як екс-голову Заставнівської і Кіцманської райдержадміністрацій, Кіцманської райради, керівника обласних підрозділів? Все просто – в юні і студентські роки майбутній керівник успішно виступав в аматорському футболі, і любов до «короля спорту» у Василя Григоровича збереглась на все життя.

Футбольним поєдинкам передувала урочистість, в рамках якої  ювіляра вітали рідні, голова обласного відділення Національного Олімпійського комітету України і чемпіон світу з бігу на 1500 м Іван Гешко, голова обласної федерації легкої атлетики, бізнесмен і депутат Чернівецької міської ради Валерій Чинуш, директор обласного центру «Спорт для всіх» Георгій Мазурашу, Іванківський сільський голова Олексій Добровольський, капітан команди ветеранів Кіцманя Ярослав Смеречанський…

«Центральним» був «ювілейний» матч між ветеранськими командами, в якому, крім самого ювіляра, взяли участь не лише знані футбольні ветерани, а й інші цікаві особистості. Наприклад, успішний бізнесмен і депутат міської ради Валерій Чинуш відзначився не лише активністю на полі, а й забитим голом, яким він відкрив рахунок в дебюті другого тайму. Щоправда, вискочивши сам на сам з голкіпером, Валерій Миколайович спершу якийсь час шукав очима ювіляра, аби віддати йому результативний пас, і лише не дочекавшись його, пробив сам по воротах. Непогану техніку демонстрував і колишній президент футбольного клубу «Буковина» Василь Федорюк, який також є уродженцем Іванківців. Цілком пристойно «по-футбольному» виглядав на полі зірковий бігун Іван Гешко. Хоча свої швидкісні дані він не використовував – аби бути в рівних умовах з ветеранами-футболістами. Чому він, як кіцманчанин, грав за Іванківці? Тому що «головний олімпієць» Буковини – Іван, тому природно було грати саме за Іванківці, – таким було жартівливе пояснення. Хоча насправді добре відомо, що «секрет» в іншому – на шляху до зіркових висот у спорті Івана Гешка суттєво підтримав саме Валерій Чинуш з Іванківців (та й тепер підтримує, вже в інших спортивних проектах).

Неозброєним оком було видно, що сам ювіляр Василь Ящук, як кажуть, «з хорошим поняттям у футболі». Так, у 60 він не може прориватися до чужих воріт на тих же швидкостях, як років 40 тому. Зате із технікою у Василя Григоровича досі все гаразд, тобто з м’ячем він, як кажуть, «на ти». Тож не дивно, що ювіляр і паси непогані партнерам роздавав, і сам чудово скористався гольовим шансом, завершивши вихід сам на сам ефектним і невідпорним для голкіпера ударом лівою ногою. Цим голом Василь Григорович вивів Іванківці вперед 3:2. І, здавалося, приніс вже перемогу рідному селу. Але буквально на останніх секундах кіцманчани таки встигли ще раз відігратися. Тож матч завершився бойовою нічиє 3:3.

Інформація про матч між Іванківцями і Шипинцями буде додана.

Leave A Reply

Your email address will not be published.