Західноукраїнські керівники футболу: Павелко на чолі ФФУ – оптимальний варіант

0

Цілковитою підтримкою «нагородили» на Буковині кандидата в президенти ФФУ Андрія Павелка місцева футбольна громада та керівники західноукраїнських федерацій футболу (плюс Сумщини), які завітали на зустріч з кандидатом.

 

У Чернівцях народний депутат України і голова бюджетного комітету Верховної Ради Андрій 150227-Pavelko-Georg-park-sportbuk.com (4)Павелко, який є одним з головних претендентів на посаду президента Федерації футболу України, як ми вже повідомляли, зустрівся з футбольним активом в готелі «Буковина».

Андрій Васильович, попри серйозний статус і впливову посаду, простий в спілкуванні, легко знаходить спільну мову як з чисельною аудиторією, так і з окремими людьми. Тож не дивно, що зустріч пройшла у теплій, «свійській» атмосфері. І люди, відчуваючи простоту і «доступність», проявляли активність і задавали запитання та висловлювали свої пропозиції, або навіть «доручення» потенційному майбутньому президенту ФФУ.

Того ж дня, вже у «Георг-парку» (Глибоцький район) Андрій Павелко зустрівся з футбольними керівниками західноукраїнських областей, до яких приєдналися в.о. голови Сумської обласної федерації футболу Андрій Прохорович та окремі авторитетні тренери, президенти футбольних клубів.

Ця зустріч також пройшла у «домашній» і конструктивній атмосфері. І також всі висловили підтримку Андрію Павелкові, як кандидату в президенти ФФУ.

Не лише у конференц-залі, а й на камеру відкрито і аргументовано пояснили, чому вони бачать саме Павелка майбутнім керівником національної федерації, Олексій Хахльов (голова Рівненської обласної федерації футболу), Тарас Клим (голова Івано-Франківської обласної федерації футболу), Андрій Прохорович (в.о. голови Сумської обласної федерації футболу), Ігор Хіблін (голова Хмельницької обласної федерації футболу), Роман Балаш (голова Богородчанської районної федерації футболу, Івано-Франківська область), Сергій Гринюк (президент ФК «Буковина»), Петро Кушлик (Заслужений тренер України, екс-наставник «Закарпаття» та інших команд з України та Польщі).

Цікаво, що в якості представника Рівненщини до рідних місць приїхав і вижничанин Петро Никорак, який тепер є заступником Олексія Хахльова.

Учасники зустрічі висловили впевненість, що саме Андрій Павелко виграє вибори президента ФФУ 6 березня, і запевнили, що це буде найкращий варіант для розвитку вітчизняного футболу, який, нарешті, отримає підтримку і на низовому рівні. Нагадаємо, що Андрій Павелко акцентує увагу на тому, що базисом, основою футбольної піраміди в Україні мають бути районні та обласні федерації, дитячо-юнацькі спортивні школи, аматорський, шкільний і студентський футбол. Він сам, як відомо, з 25-ти років очолює Дніпропетровську обласну федерацію футболу, тож знає регіональну футбольну проблематику, як кажуть, не за розповідями. І має чіткий план запуску механізму, який дасть новий імпульс розвитку «гри мільйонів» на всіх рівнях – від «низового» до представництва на міжнародній арені.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Leave A Reply

Your email address will not be published.