Фото: Ветеранська волейбольна ліга 2015 здивувала і на фініші

0

Сенсаційні повороти у півфіналі Буковинської ветеранської волейбольної ліги 2015, як кажуть, залишили місце для подиву і у «медальних» двобоях.

150329-voley-veterany-final-MO-2-Kitsman-Galychyna-sportbuk.com

Вирішальна частина ветеранської волейбольної ліги гостювала 28-29.03.15 у просторому залі ФОК «Олімпія», що, звісно, стало чудовим подарунком для волейболістів-ветеранів.

На відміну від півфінальних ігор, які були сповнені напруги та інтриги, боротьба за медалі виявилась менш напруженою.

Власне, у матчах за «бронзу» це доволі «стандартна» ситуація, адже найчастіше команди віддають у півфіналі так багато сил і емоцій, що на такому ж емоційному фоні можуть провести «через не можу» хіба що фінал, а ось на «бронзовий» поєдинок, як правило, набагато складніше налаштуватися.

Ось і у матчі за 3 місце у ветеранській волейбольній лізі особливої боротьби не вийшло – новосельчани, які були чи не головними фаворитами, так і не змогли дати бій представникам фірми «Буковина-сервіс-центр».

Перед фіналом, спів коментатором якого він був, титулований ветеран буковинського волейболу Серафім Синицький пророчив впевнену перемогу кіцманчанам, хоч і зізнався, що буде вболівати, звісно, за «Галичину», за яку грав його молодший син Анатолій.

Перша партія підтвердила прогноз Серафіма Михайловича. Дехто навіть жартував, що «Галичині», аби претендувати на перемогу, треба програти перші дві партії. Але представники молочної торгової марки «перевиконали план» і виграли другу партію. Причому десь в «такому стилі», як напередодні грали після того, як переломили хід поєдинку проти новосельчан, яким програвали 0:2. Але у фіналі повторити вольовий півфінальний успіх «Галичині» не вдалося. Ключовою і переломною стала третя партія, в якій, до слова, «галичани» вели в рахунку. Проте втримати перевагу не зуміли. І програвши третю партію, потім програли і четверту, в якій вони відривалися до 4-х очок. Але… Недарма кіцманчани, порівняно з попередніми етапами, підсилилися двома майстрами спорту (екс-гравець «Будівельника» Олег Гавалешко та уродженець Ставчан Кіцманського району Іван Никорюк, який свого часу виступав за вінницьку команду майстрів СКА).

До слова, через це підсилення кіцманчан кінцівка змагань трохи «змазалась». Річ у тім, що кіцманчани дозаявили перед фіналом трьох гравців, але не надали організаторам відповідну заявку з медичним допуском (дописали їх в стару заявку). На це звернули увагу представники КП «Буковина-сервіс-центр», і «запальний» гравець команди Дмитро Семенюк почав вимагати вже після завершення змагань дискваліфікації для ВК «Кіцмань». Організатори вирішили не зважати на ці формальності і результати затвердили. Тим більше, що оновлену заявку кіцманчани таки оформили, але так сталось, що не привезли її вчасно. І гравці «Галичини», до речі, також погодилися, що не варто через такі формальності піднімати галас. Згодом організатори таки пересвідчились, що належно оформлена заявка у кіцманчан була.

Незважаючи на ці «нюанси», представники деяких команд вже цікавляться, коли будуть наступні змагання серед ветеранів.

Нагадаємо, що ці змагання ініційовані викладачем факультету фізичної культури і здоров’я населення ЧНУ Іваном Васканом, якого підтримали колеги-волейболісти та обласний центр «Спорт для всіх».

 

Відео вирішальних матчів можна переглянути тут:

Календар ігор і результати можна подивитися тут:

Фото будуть додані.

Неділя, 29.03.15

10:00. Матч за 3 місце

«Буковина-сервіс-центр» (Чернівці) – Новоселиця – 3:0

11:30. Фінал

ВК «Кіцмань» – «Галичина» (Чернівці) – 3:1 (25:20, 18:25, 25:20, 25:20)

ВК «Кіцмань»: 9 Іван Никорюк, 2 Іван Курилюк, 7 Іван Руснак, 4 Олег Гавалешко, 6 Микола Харатін, 8 Микола Порубаний, 5 Валерій Андрієць, 3 Віталій Турик (капітан). Предтавник – Георгій Миколайович Ковальський. Головний тренер – Іван Георгійович Біляр.

ВК «Галичина»: 9 Микола Єремійчук, 7 Анатолій Синицький (капітан), 5 Олег Дарій, 4 Петро Петришен, 10 Анатолій Гуйван (граючий представник), 1 Анатолій Присакар, 11 Сергій Лазарєв (ліберо), 2  Володимир Гусан, 8 Ігор Кузьмович.

Leave A Reply

Your email address will not be published.