Фото: Сенсаційні повороти у півфіналі ветеранської волейбольної ліги 2015

0

Обидва півфінальні поєдинки Буковинської ветеранської волейбольної ліги завершилися перемогою команд, які спершу, здавалося, безнадійно програвали…

 

Атакує Олег Дарій
Атакує Олег Дарій

У першому півфіналі зійшлися представники фірми «Буковина-сервіс-центр», яку очолює знаний меценат спорту Микола Малик, та команда Кіцманського району, підсилена екс-гравцем чернівецького «Будівельника» Олегом Гавалешком.

У дебюті зустрічі команда «Буковина-сервіс-центр» впевнено повела в рахунку і виглядало, що першу партію вона виграє без особливих проблем. По ходу вони вели 5-6 очок і все виглядало достатньо малопереспективно для суперників. Але… За Кіцманщину грали два майстри спорту – згаданий Гавалешко і уродженець району 1955 р.н., який грав колись за вінницьку команду майстрів. А колишніх майстрів спорту у волейболі не буває:) Вони задавали тон у грі. Плюс пішла гра у розігруючого Віталія Турика. В кінцівці партії кіцманчани наблизились до суперників і перехилили шальки терезів на свій бік, що в цій партії виглядало просто неймовірно.

У другій партії представники «Буковина-сервіс-центр» вже не випустили з рук лідерство. І, можливо, порахували, що тепер то вони точно «дотиснуть» суперників. Проте не так сталось, як гадалось – спіймавши кураж, кіцманчани натхнено виграли наступні дві партії і пробилися до фіналу! І це при тому, що Олег Гавалешко грав травмованим – під час матчу він постійно розминав додатково ударну праву руку. Сподіваємось, травма не завадить йому і у фіналі продемонструвати свою майстерність – на радість вболівальникам, яких, до слова, у чудовому залі ФК «Олімпія» зібралось чимало (принагідно дякуємо новому начальнику міськспортуправління Дмитру Макаренкові та директору комплексу Геннадію Дзівідзінському за те, що пішли назустріч організаторам і дали можливість на пільгових умовах провести там вирішальні поєдинки ветеранської ліги).

У другому півфіналі глядачі побачили ще більше «диво». Новосельчани ефектно, впевнено, «на одному диханні» виграли дві перші партії у «Галичини». І коли всі вже думали, що буде 3:0, все перевернулось в інший бік. Слід зазначити, що за «Галичину» грають, зокрема, такі відомі майстри, як колишній гравець «Будівельника», неодноразовий чемпіон України серед аматорів у складі «Родничка» Анатолій Синицький та чемпіон світу серед ветеранів 45+ Олег Дарій, який свого часу грав і в чемпіонаті Румунії. «Галичину» вели за собою вони. І команді Анатолія Гуйвана вдалося сотворити диво – після 0:2 ветерани, які «не старіють душею», зуміли зрівняти рахунок за партіями і потім виграти і вирішальний «тайбрейк» до 15-ти очок! Фантастика, яка стала реальністю. Це був приємний реванш за поразку на попередньому етапі.

Отож, у неділю, 29.03.15, з 10:00 розпочинаються «медальні» двобої! Запрошуємо вболівальників, не пошкодуєте!

Склади команд та фото будуть додані.

Нагадаємо, що ці змагання ініційовані викладачем факультету фізичної культури і здоров’я населення ЧНУ Іваном Васканом, якого підтримали колеги-волейболісти та обласний центр «Спорт для всіх».

Календар ігор і результати можна подивитися тут:

Субота, 28.03.15

Півфінал

16:00. «Буковина-сервіс-центр» (Чернівці) – Кіцманський район – 1:3 (20:25, 25:17, 18:25, 17:25)

17:30. Новоселиця – «Галичина» (Чернівці) – 2:3 (25:12, 25:19, 17:25, 15:25, 9:15)

 

Неділя, 29.03.15

10:00. Матч за 3 місце

Буковина-сервіс-центр – Новоселиця

11:30. Фінал

Кіцманський район – «Галичина» (Чернівці)

Leave A Reply

Your email address will not be published.