Федерацію легкої атлетики Буковини очолив депутат і бізнесмен-господарник

0

У суботу, 28 лютого 2015 р., у готелі «Буковина» відбулась звітно-виборча конференції Чернівецької обласної федерації легкої атлетики.

150228-federatsia-atletics-Bukovyna-sportbuk.com (8)-Kolomiets-Chynush
Олексій Коломієць та Валерій Чинуш

 

Головним питанням порядку денного, звісно, були вибори нового керівництва федерації. Попередній голова федерації – майстер спорту міжнародного класу з війського багатоборства і «головний автомайданівець» Буковини Олексій Коломієць написав заяву про дострокове припинення своєї діяльності на цій посаді (тому й позачергову конференцію скликали), пояснивши, що з ряду причин не може приділяти належну увагу цій громадській роботі.

Присутні висунули три кандидатури на цей пост (в порядку озвучення пропозицій) – Івана Гешка, Валерія Чинуша та Ігоря Сурли. Іван Гешко не потребує окремих представлень – це найтитулованіший спортсмен Буковини, а з 23.09.014 р. – і голова обласного відділення НОК України. Ігор Сурла свого часу багато років входив до складу збірної України, відзначався супер універсальністю – показував результати вище нормативу майстра спорту на дистанціях від 1500 м до марафону! А Валерій Чинуш, як відомо, це один з найактивніших меценатів спорту краю за останні майже 2 десятка років. Він депутат Чернівецької міської ради, який має славу не просто бізнесмена, а й гарного господарника. Як меценат, багато років тому став надійним партнером міської федерації футболу та інших федерацій, клубів і окремих спортсменів. Під його патронатом функціонує і спортивний клуб «Гешко», який заснував у Кіцмані і невеличкий спортінтернат, де тренуються талановиті бігуни-стаєри з Буковини та інших регіонів (але які вже теж представляють нашу область).

Іван та Ігор по черзі свої кандидатури зняли на користь Валерія Миколайовича. Тож голосування було вже, як кажуть, простою формальністю. Для статистики зазначимо, що за єдину вже кандидатуру віддали свої голоси всі присутні (крім самого кандидата, бо за себе голосувати не прийнято).

Попередній голова федерації одразу ж привітав новообраного і символічно передав йому папку зі статутом та ще декількома документами. Власне, це практично все, чим володіє нині обласна федерація легкої атлетики, чий основний «скарб» – це успішні тренери і спортсмени.

Наступним пунктом порядку денного були вибори заступника голови. Валерій Чинуш запропонував кандидатуру Івана Гешка, зазначивши, що взагалі-то готовий працювати з будь-ким, якого громада обере. Інших пропозицій не поступило, тож і Івана Тарасовича обрали одностайним рішенням. Секретарем федерації залишилась рекордсменка Буковини на спринтерських дистанціях Олена Парнета.

До складу виконкому увійшли також тренер, викладач ЧНУ і почесний працівник фізичної культури і спорту Ірина Ячнюк, тренер ДЮСШ «Буревісник» облмолодьспортуправління Михайло Арсенюк, Ігор Сурла та екс-рекордсмен області у стипль-чезі, викладач фізвиховання транспортного коледжу і почесний працівник фізичної культури і спорту Іван Остапюк. Фігурувала також кандидатура заслуженого тренера України Дениса Тищука, але він взяв самовідвід, зауваживши, що треба давати дорогу молодим. Ревізійну комісію утворили Любов Слюсарєва (тренер і директор ДЮСШ «Авангард» ФСТ «Україна»), олімпієць Микола Лабовський та молодий і успішний тренер з Кіцманщини Вадим Романюк.

У «різному», зокрема, привітали з днем народження Михайла Арсенюка.

Вів конференцію (до моменту обрання нового голови), на прохання легкоатлетичної громади, начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Богдан Вітовський, який, до слова, свого часу біг в районі нормативу майстра спорту спринтерські дистанції.

Новообраний голова федерації Валерій Чинуш в експрес-коментарі для SportBuk.com зізнався, що балотуватися на цю громадську посаду його попросив і переконав зірковий бігун Іван Гешко, якого він підтримує з 2005 р. (відкриємо ще одну «таємницю» – свого часу і президент Федерації легкої атлетики Ігор Гоцул, який бував не раз на Буковині і знайомий з Валерієм Миколайовичем, декілька разів натякав Гешкові і Ко, що було б доречно і корисно для справи, якби федерацію очолила така особистість, як Чинуш).

Перше інтерв’ю нового голови буковинської федерації легкої атлетики читайте на SportBuk.com s flab.cv.ua найближчим часом.

До Олексія Коломійця обласну федерацію легкої атлетики очолював Микола Малярчук, перед ним тривалий час – Валерій Горюк, а ще давніше на чолі федерації був дворазовий учасник Олімпійських ігор Абрам Кривошеєв.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.