Лауреатка «Міс Буковина»: Тренування з м’ячем – це не лише футбол, а й фітбол теж

0

Футбол чи фітбол – думаю, більшість людей сьогодні друге слово вважатимуть просто з помилкою написане перше:) Але ні – фітбол це теж правильне слово, і теж, звісно, пов’язане з фізкультурно-спортивною сферою.

150109-Gordinova-fitnes-myach

Про те, що таке фітбол і, як кажуть, «з чим його їдять» на прохання SportBuk.com розповідає у минулому «Міс фото» конкурсу «Міс Буковина», а нині тренер-інструктор з фітнесу у відомій школі танцю «MoveOn» (Чернівці, Театральна площа, Будинок офіцерів, 4 поверх – 206) Оленка Гордінова (на фото):

Отож, я розкажу вам про користь тренувань з м’ячем для фітнесу.

Вправи з м’ячем, як у якості лікувальної гімнастики, так і для схуднення, виконують не рідше трьох разів на тиждень. Регулярність занять у цьому виді тренувань, як, втім, і у всіх інших, дуже важлива.

Перед тим як виконувати вправи з великим м’ячем, переконайтеся, що він підходить вам за розміром за таблицею на його упаковці. Там же вказується і максимальний діаметр м’яча. Досить просто не надувати його більше зазначеного виробником розміру, щоб уникнути розриву фітболу прямо посеред виконання вправ на великому м’ячі.

Комплекс вправ з фітнес м’ячем

Хороший комплекс для занять з фітболом повинен починатися з розминки і містити вправи з м’ячем і на м’ячі для живота, стегон, спини і ніг. Це нескладно, оскільки через пружинисті і нестійкості будь-яку вправу з фітболом направлено на утримання рівноваги і, отже, задіює широку групу м’язів.

– У положенні лежачи на фітбол, упираючись руками в підлогу, піднімайте вгору зігнуту в коліні ногу. Виконуйте вправу кожною ногою 10 разів.
– Упріться ногами в підлогу і підніміть руки вгору, намагаючись утримати рівновагу як можна довше.
– У положенні лежачи на фітбол, упираючись руками в підлогу, піднімайте вгору обидві зігнуті в коліні ноги. Виконуйте вправу 10 разів. Спробуйте виконати перекати вперед-назад, вліво-вправо, стежачи за рівновагою.
– У положенні сидячи на фітбол, упріться зігнутими в колінах ногами в підлогу, а руками зіпріться про фітбол ззаду. Опускайте і піднімайте ногу від 10 до 20 разів. Поміняйте ногу.
– У цій же позиції, згинаючи ногу, піднімайте її до грудей і опускайте. Виконайте вправу кожною ногою 10 разів.

 

З питань запису на заняття до красуні-інструктора звертатися за телефоном: 095 811-55-59 (Олена).

І займайтесь на здоров’я!

Фото: Княгиня Буковини і Ко рекомендують фітнес – для краси і здоров’я

Leave A Reply

Your email address will not be published.