Фото: Зіркового бігуна Гешка «перекваліфікували» на плавця

0

Родзинкою «Олімпійського уроку» з плавання, який відбувся 22.01.15 у чернівецькому басейні «Еліт», стала участь у ньому кращого спортсмена України 2006 р., учасника трьох Олімпійських ігор Івана Гешка.

150122-plavannya-Olimp-urok-Elit-Heshko-sportbuk.com (48)

Ініціатором проведення цього «Олімпійського уроку» виступив тренер з плавання СК «Еліт» Сергій Ксенніков, якого підтримали обласне відділення НОК України (Іван Гешко) та обласний центр «Спорт для всіх».

Як зізнався зірковий гість дійства – чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м Іван Гешко, він ніяк не чекав такої активності в плані запитань від маленьких плавців. З усмішкою сприйняв «головний олімпієць» Буковини і те, що наймолодші «перекваліфікували» його на плавця і зробили «олімпійським чемпіоном» з цього виду спорту. Іван Тарасович терпляче відповів на всі запитання, а де треба було, доступно для дітей роз’яснював ті моменти, які вони не знали ще або не розуміли. Запитання, до слова, задавали навіть батьки. А чому би ні – їм же теж цікаво знати «олімпійські секрети», аби допомогти своїм діткам досягти у майбутньому, можливо, навіть олімпійських висот!

Після усної частини юні плавці продемонстрували титулованому голові обласного відділення НОК України свої навички в азартні естафеті, яка, так сталось, тривала більше, ніж планували – просто не хотілося зупинити діток, які прагнули показати зірковому бігуну все, на що вони здатні.

Найактивнішим дістались і симпатичні сертифікати учасників «Move Week», звісно, з автографом Івана Гешка.

Дуже приємним для діток і батьків було й те, що «Олімпійський урок» відбувався під «відео наглядом» телеканалу ТВА (Сергій Батюк) та «фото наглядом» SportBuk.com.

Іван Гешко подякував Сергію Ксеннікову та його помічникам за те, що навіть в таких тісних умовах примудряються не лише прививати діткам любов до плавання, а й готувати їх до непоганих для них результатів. Окремо Іван Тарасович подякував керманичу СК «Еліт» Василю Васильовичу Костюку, який, подейкують, має намір цього року побудувати і стандартний 25-метровий басейн! Є, щоправда, і одна невеличка проблемка («розміром 5 м»), яку, сподіваємось, допоможе вирішити міська влада на чолі з Олексієм Каспруком;) (недарма ж нещодавно Олексій Павлович наголосив, що зробить все можливе і залежне від нього, аби підтримати розвиток плавання і посприяти відновленню старих та появі нових басейнів).

Варто процитувати і одного з батьків двох юних плавчих (Марійки і Софійки) – Сергія Скрипника, який подякував тренерам та гостям «за гарну бесіду і за блиск в очах майбутніх чемпіонів!»

В «Олімпійському уроці» взяли участь дітки з двох тренувальних груп. До першої з них входять: Маковійчук Влад, Фенюк Нікіта, Званецький Максим, Маргаль Олександр, Поляк Іван, Демідовський Денис, Підгорецький Валерій, Амураріца Руслан, Олексюк Павло, Шахрай Олена, Лєка Катерина, Смоліна Дарина, Горохова Катерина, Аріфова Віталія, Гнатюк Ангеліна, Скрипник Софія, Боднарюк Ангеліна та Хохлова Дарина. З другої групи були присутні, зокрема, Фенюк Ельвіра, Зінченки Андрій, Тарас та Валерія, Скрипник Марія, Красноголовець Сергій-мол. та інші (всього близько 50-ти).

Ще були батьки, у т.ч. Сергій Скрипник, Сергій Хохлов (останній і в якості тренера виступає останнім часом), а також тренери Сергій Ксенніков, Андрій Палій та Дмитро Ксенніков.

З питань занять плаванням в СК «Еліт» можна звертатися за тел.: (050) 560-25-50 (Сергій Ксенніков).

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор ОЦ «Спорт для всіх»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

У Чернівцях «басейнів немає», але плаванням… є де займатися

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.