«Свята вечеря» після пробіжки – ще смачніша! (Різдвяний оздоровчий флешмоб)

0

«Спортивними» цього року на Буковині стали і Новий рік, і Різдво Христове – обидва свята супроводжувалися «оздоровчими флешмобами» від облцентру «Спорт для всіх» та «Льодового майданчика» Павла Польового.

150106-probizhka-Lyodoviy-sportbuk.com foto-DianaPolyova (1)

Перша у 2015 році колективна пробіжка, як ми вже повідомляли, відбулась 1 січня. Тоді ініціатором виступив футбольний арбітр і гравець-аматор Олег Рой.

А перед Різдвом Христовим оздоровчу пробіжку ініціював екс-футболіст «Буковини» і редактор порталу fakty.cv.ua Олександр Білоус, якого підтримав власник «Льодового майданчика» Павло Польовий та облцентр «Спорт для всіх», який за будь-які фізкультурно-оздоровчі акції;)

Приємно, що за короткий термін від публічного запрошення (в соціальній мережі) до колективної пробіжки встигли приєднатися і дві красуні – Альона Цибук (співведуча «Ярмарку здоров’я 2014» та інших заходів) та Юлія Федько. На етапі розминки у «Льодовому майданчику» «полку красунь прибуло» – приєдналися і Діана та маленька Глорія Польова.

Напевно, сторож стадіону «Буковина» був чимало здивований, коли побачив Різдвяного вечора на бігових доріжках навіть не колядників (що теж би здивувало, мабуть, у такому місці), а бігунів-аматорів:) Але не сварився, тобто теж підтримує пропагандистські заходи;)

Бігли ми менше, ніж зазвичай, – всього 4 км. Правда, з прискореннями, які «провокував» Польовий. Дівчата чергували біг з оздоровчою ходьбою.

Після пробіжки Павло Польовий нагадав учасникам, що у них є по акційній годині безкоштовного катання у «Льодовому майданчику» і запросив на чаювання.

Для автора цих рядків «Різдвяний флешмоб» був «експериментальним». Хотілось відчути, чи підсиляться ще додатково після пробіжки смакові відчуття, які й так під час «святої вечері» достатньо «особливі».

І «таки да» – цьогорічні супер прості 12 страв здалися набагато смачнішими, ніж вишукані страви у кращих ресторанах, в яких довелося побувати;)

Виявилось, що цьому є і, можна сказати, наукове пояснення. Це зазначила експерт-психолог проекту fskty.cv.ua («Чернівці-Інфо») Дар’я Гречка:

«Чому після пробіжки вечеря «смачніша»? Будь-яка фізична активність, вона піднімає настрій. Це пояснення можна дати не тільки у психологічному контексті, а й у фізіологічному, оскільки при фізичних навантаженнях, особливо, якщо вони приносять задоволення, підвищуєюься рівень серотоніну. А серотонін – це «гормон гарного настрою». Як відомо, за дослідженнями деяких вчених, спорт сприяє виробленню ендорфінів – це також «гормон задоволення». Є навіть такий термін – «ейфорія бігуна» – стан легкого емоційного підйому під час тривалого бігу. Названі гормони сприяють підвищенню психоемоційного стану людини, що однозначно позитивно впливає на здоров’я організму в цілому.

Після тривалого бігу, у людини активується всі процеси організму, що значно позначається на апетиті. Також спостерігається прагнення нагородити себе за досягнуту ціль. А що може бути кращою винагородою, ніж смачна вечеря?:) Тому приносьте собі задоволення! Бігайте, стрибайте, танцюйте в прямому значенні слова! І… їжте на здоров’я!»

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Фото: У Чернівцях 1 січня Дід Мороз долучився до оздоровчого пробігу

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.