Фото: Буковинець Антонюк – у трійці кращих на Євро-2014 з кросу

0

Єдиний серед буковинців учасник чемпіонату Європи з легкоатлетичного кросу 2014 р. В’ячеслав Антонюк показав один з кращих результатів у збірній України.

 

В’ячеслав Антонюк та Іван Гешко
В’ячеслав Антонюк та Іван Гешко

На Євро-2014 у Болгарії (м. Самоков) 14 грудня хотинський кіцманчанин, який тренується в Кіцмані під керівництвом заслуженого працівника фізичної культури і спорту Георгія Миронюка та заслуженого майстра спорту Івана Гешка (раніше тренувався у Хотині у Івана Павлюка), подолав дистанцію 6 км 85 м за 20 хв. 52 сек. і посів 18 місце серед 107 юніорів віком до 19-ти років. Тож у В’ячеслава Антонюка (13.06.1995, Чернівецька, Кіцмань, «Динамо», СК «Гешко», Георгій Миронюк, Іван Гешко) – третій результат серед українців на звітних європейських змаганнях.

Найвище місце серед наших збірників – 13-те (юніорки) – посіла Наталія Солтан, яка представляє Тернопільську та Івано-Франківську області. Єгор Жуков, який виступає за Хмельницьку та Донецьку області, в молодіжній номінації U-23 показав 14-й результат.

У командному заліку найвища позиція у наших юніорок – 6 місце.

Повертаючись до виступу В’ячеслава Антонюка, зазначимо, що через проблеми з коліном перед виїздом на Євро він, тиждень практично не тренувався… Про це SportBuk.com повідомив його зірковий наставник Іван Гешко, який вирушив зі своїм підопічним до Болгарії – завдяки підтримці з боку готелю «Буковина» (Валерій Чинуш).

Іван Тарасович зауважив, що траса цьогорічного чемпіонату Європи з кросу дуже складна і травмонебезпечна. Але це, зрозуміло, не пояснення, чому хтось посів не вище місце, адже умови були однакові для всіх учасників…

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор ОЦ «Спорт для всіх»

Нижче пропонуємо також до вашої уваги докладніший звіт про виступ українців на Євро-2014 від офіційного сайту ФЛАУ (uaf.org.ua)

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО


***

Фото: Буковинець Антонюк виграв чемпіонат України з кросу 2014

***

14 грудня в болгарському місті Самоков пройшов чемпіонат Європи-2014.

Першими на трасу вийшли юніорки. Дистанцію 3857 м найшвидше подолала Емін Хатун Туна з Туречини (14.13 хв). Кращою з українок стала Наталія Солтан, яка посіла 13 місце (14.59), в команді ж наші дівчата стали шостими – Наталія Олійник прийшла до фінішу 22-ю (15.12), Валерія Зіненко – 36-ю (15.28), а Євгенія Прокоф’єва – 45-ю (15.41). Переможницями в команді стали легкоатлетки з Великобританії.

 

В особистому заліку у юніорів переміг Єманеберхан Кріппа з Італії – 6085 м він пробіг за 20.07 хв. З українців найшвидшим був В’ячеслав Антонюк, який фінішував 18-м (20.52). В команді наша четвірка посіла дев’яте місце – Сергій Шевченко посів 44 місце (21.24), Микола Нижник – 50-те (21.32), а Віталій Капітанець – 66-те (21.56). Перше місце виборола команда Італії.

 

В забігу на 6085 м серед молоді (U23) найкращою стала Рона Окланд з Великобританії – її результат 22.23 хв. Наша Вікторія Хапліна була 18-ю (23.38). У команді українки посіли сьому сходинку: Вікторія Калюжна на 33 місці (23.38), Марія Ходаківська – на 44-му (24.53), а Ірина Бубняк 50-та (25.13). Найкращою ж стала команда Російської Федерації.

 

У хлопців цього ж віку перемогу святкував ще один росіянин Ільгізар Сафіулін – його час на дистанції 7782 м 25.31 хв. Українець Єгор Жуков – 14-й з часом 26.11. Він з колегами по команді, як і дівчата, посів сьоме місце, бо ж Олександр Кузмічов фінішував 29-м (26.30), Юрій Вихопень 36-м (26.49), а Максим Якимчук – 57-м (27.48). Перше місце лишилось за росіянами.

 

Лише одна українка боролася за медалі в забігу жінок на 7782 м, але фінішувати Ганні Носенко не вдалося. Перше місце в Джемми Стіл з Великобританії – її показник 28.27 хв. Цей результат дозволив представницям туманного Альбіону посісти перше загальнокомандне місце.

 

На дистанцію 10010 м вийшли відразу четверо українців, але результати їх були далекими від чільної десятки. Найкращий час серед наших – у Олександра Матвійчука (34.07 хв), який відстав від лідера на 1.48 хв і фінішував на 32 позиції. Переможець забігу Полат Кембой Арікан з Туреччини. До речі саме його країна стала першою і в командному заліку. Результати українців (Дмитро Лашин на 33 місці – 34.10, Ігор Гелетій на 47-му – 34.43, Богдан Семенович на 66-му – 37.39) дозволили їм командою лишитися на сьомому місці.

 

Склад збірної:

Юніори:

В’ячеслав Антонюк (Чернівецька обл.)

Микола Нижник (м. Київ)

Сергій Шевченко (Київська обл.)

Віталій Капітанець (Хмельницька обл.)

 

Юніорки:

Євгенія Прокоф’єва (м. Київ)

Наталія Солтан (Тернопільська – Івано-Франківська обл.)

Валерія Зіненко (Полтавська обл.)

Наталія Олійник (Тернопільська обл.)

 

Молодь:

Єгор Жуков (Хмельницька – Донецька обл.)

Максим Якимчук (Хмельницька обл.)

Олександр Кузмічов (Київська обл.)

Юрій Вихопень (Київська – Львівська обл.)

 

Молодь:

Вікторія Хапіліна (Запорізька – Київська обл.)

Марія Ходаківська (Київська обл.)

Вікторія Калюжна (Дніпропетровська обл.)

Ірина Бубняк (Львівська обл.)

 

Чоловіки:

Ігор Гелетій (Івано-Франківська обл.)

Олександр Матвійчук (Хмельницька обл.)

Дмитро Лашин (Київська обл.)

Богдан Семенович (Київська обл.)

 

Жінки:

Ганна Носенко (Дніпропетровська – Донецька обл.)

 

Резерв:

Андрій Івахін

Юлія Мороз

Оксана Райта

Ігор Порозов

Олексій Обуховський

Тетяна Буракова

***

Легка атлетика: Гешко, Сурла і Ко знову переможно «нагадали про себе» (фото, відео)

***

Легка атлетика: Буковина має ще дві медалі на чемпіонаті України 2014

***

Легка атлетика: Буковина має першу медаль на чемпіонаті України 2014

***

Легка атлетика: Антонюк на день народження подарував собі «золото» чемпіонату України

***

Легка атлетика: Призери чемпіонату України їдуть з Києва до Чернівців на Біг Миру

***

Легка атлетика: В кросі чоловічому попереду Кіцмань, в жіночому – Чернівці

***

Легка атлетика: Кіцманщина має 3 медалі на юніорському чемпіонаті України 2014

***

Легка атлетика: Хотинський кіцманчанин відібрався на Чемпіонат Європи з кросу

***

Легка атлетика: Чергові нагороди буковинців на Чемпіонаті України 2013

***

Легка атлетика: Хотинський кіцманчанин Антонюк виконав норматив для участі в Євро-2013

***

Легка атлетика: Антонюк – призер Чемпіонату України з кросу

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.