Фото: Футбольний Суперкубок Буковини 2014 виборов «Маяк»

0

У матчі за Суперкубок Чернівецької області з футболу 2014 «Маяк» (Великий Кучурів) 9 листопада на стадіоні «Буковина» здолав «Зарінок» (Тисовець).

141109-SuperCup-Mayak-Zarinok-Az-1-gol-sportbuk.com

«Зарінок» (Тисовець) – «Маяк» (Великий Кучурів) – 0:2

Голи: Ігор Бойчук (12), Андрій Гідора (26).

«Зарінок» (Тисовець): 1 Дмитро Халус, 7 Сергій Гамаль к/к, 15 Сергій Проданик (17 Ігор Мігалатюк, 46, 3 Андрій Дущак, 68), 31 Іван Антонюк, 4 Андрій Шинкарь, 47 Тарас Касько  35, Роман Зароченцев, 51 Валентин Пантя (9 Дмитро Коропецький, 74), 41 Максим Соломян, 10 Антон Батрак, 71 Василь Луцик. Запасні: 96 Назарій Цінько, 2 Микола Курик, 11 Михайло Семенович, 5 Вадим Пислар. Керівник улубу – Василь Столярчук, голова клубу – Василь Коваль, тренер – Сергій Гамаль, лікар – Наталя Солоненко.

«Маяк»: 1 Ростислав Храпко (33 Степан Волощук, 90+4), 3 Іван Тащук, 13 Іван Гнат, 8 Станіслав Вішніцький, 20 Ігор Бойчук (18 Віктор Лукаш, 88), 10 Олександр Тодорович, 7 Микола Коваленко – к/к (4 Андрій Фурега, 72), 6 Андрій Гідора (24 Дмитро Гнатюк, 82), 9 Дмитро Лях, 21 Ладік Мелконян (11 Іван Столярчук, 80), 17 Юрій Косован (19 Роман Гнат, 72). Запасний: 14 Дмитро Дутчак/ 25 Сергій Жижиян (тепер виступає в Словенії), 12 Юрій Соломян. Президент клубу – Сергій Фенчук, віце-президент – Олег Кердей, головний тренер – Юрій Шелепницький, спортивний директор – Сергій Столярчук, адміністратор – Сергій Грушецький, лікар – Валерій Чинчик.

Судді: Василь Фурман, Михайло Маланчук, Іван Фурман. Четвертий арбітр – Олег Найко. Спостерігач арбітражу – Олексій Лазенко.

Попередження: ?Максим Соломян (37), Тарас Касько (77) – Олександр Тодорович (68), Ігор Бойчук (76).

Чому у матчі за Суперкубок не зіграв чемпіон і володар Кубку області («Підгір’я», Сторожинець), ми вже пояснили.

Претенденти на цей трофей «Зарінок» (Тисовець) і «Маяк» (Великий Кучурів) були достатньо вмотивованими, адже для обох команд зі Сторожинечини це був чудовий шанс записати до свого активу гучну перемогу в сезоні-2014. Для «Зварінку» додатковим стимулом можна було вважати те, що у чемпіонаті вони поступилися сусідам з великими рахунками (0:3 і 1:7). А «Маяк», який минулого року був чемпіоном області, звісно, доволі болісно пережив те, що через несподівані очкові втрати на фініші залишився без медалей (4 місце). І це був для них «додатковий стимул» виграти Суперкубок. Як і те, що в пасиві підопічних Юрія Шелепницького вже були дві поразки у фіналах Кубку області і одна – у матчі за Суперкубок.

Початок зустрічі засвідчив, що активнішими і більш «накрученими» на боротьбу були все-таки гравці «Маяка», які й заволоділи ініціативою. І відносно швидко матеріалізували її – на 12 хв. після розіграшу кутового Ігор Бойчук ударом головою відкрив рахунок. А на 26 хв. юний Андрій Гідора подвоїв рахунок, реалізувавши вихід сам на сам.

«Зарінок» пробував активізувати атакувальні дії, але навіть їхній супербомбардир Василь Луцик (який на фініші чемпіонату забив в одному матчі 7 м’ячів) не зміг розхитати чужу оборону.

Після перерви на поле у складі «Зарінку» вийшов екс-гравець «Буковини» і одеського «Чорноморця» Ігор Мігалатюк, який пожвав гру команди з Тисовця. Але, на жаль, на 68 хв. в ігровій ситуації інший екс-гравець «Буковини» Олександр Тодорович необачно зіграв високо ногою і розсік брову Ігорю, через що останнього змушені були замінити.

Загалом, гострішими в атаці навіть вже за рахунку 2:0 все одно були великокучурівці. Вони були ближчими до того, щоби збільшити рахунок, ніж «Зарінок» міг його скоротити. Зокрема, чудові нагоди змарнував молодий Ладік Мелконян, який декілька сезонів тому визнавався кращим футболістом-аматором Буковини.

У другому таймі жодній з команд вразити ворота не вдалося. Але це цілком влаштувало «Маяк», який вперше у своїй історії здобув Суперкубок.

Одразу по завершенні зустрічі і фіналістів («Зарінок»), і тріумфаторів Суперкубку нагородили. А потім свої нагороди отримали і призери чемпіонату області: «Підгір’я» (Сторожинець), «Зарінок» (Тисовець) та «Біла-Урожай» (Кіцманський район). У цереомнії взяли участь голова обласної федерації футболу і заступник керівника комітету збірних ФФУ Василь Орлецький, його заступник Сергій Задорожняк, начальник облмолодьспортуправління Богдан Вітовський.

Відео (онлайн) можна подивитися тут:

***

Фото: Вадим АЗОВ
ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

9.11.14. Суперкубок. Зарінок – Маяк. SportBuk.com

***

Суперкубок 2014 9 листопада розіграють ФК «Зарінок» і ФК «Маяк» (відео онлайн)

***

Відео: Суперкубок області з футболу 2013 (ФК «Новоселиця» – «Маяк»)

***

Фото: «Лотерея» у фіналі Суперкубку області 2013 ФК «Новоселиця» – ФК «Маяк»

***

Відео: «Спорт-тайм» від 11.11.13 (футбол — Суперкубок області, Кіцманщини, нагородження призерів обласних змагань, карате)

***

Відео: Буковинський Марадона забив супер гол у Суперкубку

***

Відео: «Спорт-тайм» від 13.11.12 (орієнтування, вільна боротьба, панкратіон, Суперкубок з футболу, Ліга чемпіонів)

***

Фото: Суперкубок області з футболу 2012 р. «Глибока» – «Банилів» – 1:0

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.