Суперкубок 2014 9 листопада розіграють ФК «Зарінок» і ФК «Маяк» (відео онлайн)

0

Закриття футбольного сезону 2014 на Буковині традиційно вже увінчається матчем за Суперкубок області, в якому цього разу в неділю, 9.11.14 (12:00), на стадіоні «Буковина» зійдуться дві команди зі Сторожинецького району.

Суперкубок області 2014 мали би розіграти чемпіон («Підгір’я», Сторожинець) та фіналіст Кубку («Маяк», Великий Кучурів), оскільки сторожинчани вибороли і кубковий трофей. Але керівники «Підгір’я» не схотіли грати з «Маяком», мотивуючи це тим, що в Україні з сезону-2014/15, якщо чемпіон виграє і Кубок, Суперкубок розігрують чемпіон та друга команда чемпіонату. Такі регламентні зміни прийняли цього року. Раніше ж у таких випадках, відповідно до Регламенту, у матчі за Суперкубок зустрічалися чемпіон і фіналіст Кубку.

У Регламенті обласних змагань ця деталь не прописана, тому у цьому випадку за основу беруть Регламент «вищестоящий», тобто про проведення національних змагань. З тим, що це логічно, погодився і головний тренер «Підгір’я» Михайло Лахнюк. Але він вважає, що мали би орієнтуватися вже на Регламент-2014/15, а в обласній федерації футболу пояснили, що відповідні зміни можливі вже з нового сезону, а поки що у нас дограється сезон-2014, який розпочинався за Регламенту-2013/14, де про Суперкубок вказано, зокрема:

1. Суперкубок розігрується між чемпіоном та володарем (фіналістом) Кубка.

4. Участь у матчі за Суперкубок обов’язкова для чемпіона та володаря (фіналіста) Кубка.

6. У разі відмови від участі у матчі за Суперкубок, клуб повинен впродовж десяти днів перерахувати на р/р ПЛ обов’язковий грошовий внесок у розмірі 1 000 000 грн.

7. Клуби зобов’язані забезпечити участь у матчі за Суперкубок основних складів команд.

11. Якщо основний час матчу завершився внічию, володар Суперкубка визначається за допомогою серії післяматчевих 11-метрових ударів згідно з Правилами гри.

12.  Команди зобов’язані взятии участь у церемоніях відкриття матчу та нагородження.

У разі відмови (неучасті) у таких церемоніях, клуб повинен впродовж десяти днів перерахувати на р/р ПЛ обов’язковий грошовий внесок у розмірі 100 000 грн.

Отже, у Регламенті, за якого розпочинався сезон, який завершує матч за Суперкубок-2014, знаходимо і пункти, Reglament-2014-15-FFU-125-Superkubok-miniякі вказують на обов’язкову участь чемпіона і володаря Кубка (або фіналіста) у розіграші цього трофею і на покарання у разі відмови…

Про якісь заплановані фінансові санкції щодо «Підгір’я» ніякої інформації немає. Зате відомо, що виконком обласної федерації вирішив у зв’язку з відмовою сторожинчан зіграти проти фіналіста Кубка розіграти Суперкубок між другою командою чемпіонату («Зарінок») і фіналістом Кубку («Маяк»).

До слова, у Всеукраїнському Регламенті-2014/15, напевно, механічно, але теж залишилась згадка про можливу участь у матчі за Суперкубок фіналіста Кубку (дивіться фото-копію відповідної сторінки), тобто у першому пункті йдеться про друге місце в чемпіонаті, а у четвертому – про фіналіста Кубку. Але це вже деталі…

Отож, неділя, стадіон «Буковина», 12:00

«Зарінок» (Тисовець) – «Маяк» (Великий Кучурів) – 0:2

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО (онлайн, за підтримки провайдера «Лонгейт», langate.ua, chv.tv)

***

Відео: Суперкубок області з футболу 2013 (ФК «Новоселиця» – «Маяк»)

***

Фото: «Лотерея» у фіналі Суперкубку області 2013 ФК «Новоселиця» – ФК «Маяк»

***

Відео: «Спорт-тайм» від 11.11.13 (футбол — Суперкубок області, Кіцманщини, нагородження призерів обласних змагань, карате)

***

Відео: Буковинський Марадона забив супер гол у Суперкубку

***

Відео: «Спорт-тайм» від 13.11.12 (орієнтування, вільна боротьба, панкратіон, Суперкубок з футболу, Ліга чемпіонів)

***

Фото: Суперкубок області з футболу 2012 р. «Глибока» – «Банилів» – 1:0

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.