Спортивне орієнтування: Буковинці привезли з ЧУ повний комплект нагород

0

Чотири медалі різного гатунку здобули представники Буковини на юнацькій першості України зі спортивного орієнтування 2014 р., який відбувся в рамках Всеукраїнського фестивалю орієнтування на Волині.

Orient-malunok-118-sportforall-info

На турбазі Волинського обласного центру туризму, спорту та екскурсій «Табір Сонячний» протягом тижня  гостював Всеукраїнський дитячий фестиваль спортивного орієнтування, в рамках якого проходив Чемпіонат України зі спортивного орієнтування, присвячений 23 річниці незалежності України.

Відкриття змагань, як повідомляє Юхим ШТЕМПЛЕР, розпочалося підняттям державного прапору, після чого учасники змагань вшанували пам’ять загиблих за незалежність України хвилиною мовчання. Головний суддя змагань – директор Волинського обласного центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін привітав юних спортсменів, які приїхали з 16 областей та міст України, в тому числі з Донецької та Луганської.

Понад 250 спортсменів віком від 11 до 18 років змагалися протягом 3 днів. Цікаві та динамічні дистанції, сплановані організаторами змагань, вимагали від учасників проявити всі свої вміння та навички з орієнтування на пересічній місцевості. Орієнтування – це вид спорту, який вимагає поєднання як фізичних, так і розумовий якостей спортсмена. Адже залежно від того, наскільки вміло і тактично правильно спортсмен спланує свій рух по дистанції у пошуках контрольних пунктів, залежить його результат. Полегшує завдання якісна, насичена інформацією, спортивна карта. До змагань були підготовлені нові карти лісових масивів Гараздна та Воротнів Луцького р-ну.

Чемпіоном України на класичній дистанції по групі Ч-12 став Євген Нікітін (ліцей №4), 2 місце по групі Ч-16 виборов Олег Ленюк-молодший (гімназія №4), а на короткій дистанції по групі Ч-16в ідзначився Олександр Колчанов (ДЮСШ №4), який посів 3 місце.

У двохетапній естафеті наш дует (Олександр Колчанов та Олег Ленюк) в групі Ч-16 виборов срібні нагороди.

Змагання відбулися з 21 по 27 серпня 2014 р.

***

Спортивне орієнтування: Розіграно нагороди командного Чемпіонату області (фото)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.