Фото: «Нічний стрітбол» у Чернівцях виграли гості з Рівного та Франківщини (відео)

0

Фаворити «BC Striba Cup 2014», який відбувся 3 серпня на майданчику біля ФОК «Олімпія» у Чернівцях, дуже непросто пробились до фіналу, зате там зустрілися… зі своїми «дублерами».

 

Фінальний двобій у дорослій номінації
Фінальний двобій у дорослій номінації

Йдеться про команду «Лавісс» (Рівне), у складі якої виступає, зокрема, і екс-гравець «Стріби» – бронзовий призер чемпіонату світу зі стрітболу Дмитро Неволін. У півфіналі переможці нещодавнього аналогічного турніру у Львові зустріли серйозний супротив з боку чернівецької команди «Чіка і Ко», за яку грали і двоє колишніх «стрібівців» – у минулому гравець юнацької збірної Грузії Давід Майсурадзе та перший на Буковині за часів незалежності майстер спорту з баскетболу Василь Федоряк. Суперники йшли очко в очко. А в кінцівці чернівчани навіть вийшли вперед – 10:9. Оскільки гра завершується достроково, якщо одна з команд набирає 11 очок, господарі турніру могли поставити переможну крапку одним влучним кидком. Але влучності й не вистачило. А Неволін і Ко, навпаки, у драматичній кінцівці зіграли максимально сконцентровано і таки вирвали перемогу – 11:10.

«Чіка і Ко», зрештою, змушені були задовольнитися «бронзою».

А «Левісс» у фіналі зійшовся з одноклубниками з «Левісс-2», які у півфіналі також у драматичній боротьбі здолали команду з Івано-Франківська «Angry Birds» на чолі з чернівецьким екс-гравцем Суперліги Денисом Спиридоновим. Рівненське дербі у Чернівцях увінчалось перемогою першого складу «Левісс».

Цікаво, що догравали команди вже практично у напівтемряві. Велика кількість команд і проведення турніру на двох майданчиках не дозволили завершити змагання раніше.

Через брак часу не провели і конкурс слем-данків. Та й конкурс дальніх снайперів довелося скоротити – учасники кидали не по хвилині, як планувалось спочатку, а лише по 30 сек. Тут після першого етапу до фіналу мали увійти двоє найвлучніших. На першому етапі найвлучнішим виявився Ілля Шемосюк («Лавісс») – 7 влучних кидків. А ось по 6 влучень до свого активу записали одразу четверо учасників, що розширило список фіналістів.

У фіналі Шемосюк повторив свій результат. Але його сюрпризно обійшов юний чернівчанин Євген Анісей («Зігізмунд»), який влучив 8 разів. А колишній гравець «Стріби» Сергій Опольський («Че») встиг влучити «лише» 6 разів.

Паралельно з дорослими баталіями відбувся і турнір серед юнаків U-18. Тут у фіналі «Богородчани» нокаутували львівську команду із не дуже дитячою назвою «Пивомани». У матчі за 3 місце «Зігізмунд» обіграв іншу чернівецьку команду «Мічіган».

Спеціальним призом глядацьких симпатій (від Української стрітбольної ліги) в юнацькій номінації був відзначений Нікіта Базелєв («Зігізмунд»), який нещодавно переїхав з Донецька до Чернівців.

А серед дорослих кращим гравцем змагань був визнаний Юрій Кузьмінець («Лавісс»).

Приємно зазначити, що попри жорстку боротьбу у більшості матчів, вболівальники побачили несподівані приклади «fair-play». Напевно, найбільше здивував учасник, який самий підказав арбітру, що сфолив, після чого просто віддав м’яч суперникам. Ще декілька разів гравці зізнавалися, що м’яч вийшов в аут від них.

До слова, арбітраж був доволі непоганої якості. А основний суддівський тягар взяли на себе екс-капітан «Стріби» Андрій Семенович, викладач БДМУ Павло Сайдаков і вже названий Дмитро Неволін.

Нагадаємо, що співорганізаторами змагань виступили БК «Стріба», обласний центр «Спорт для всіх» та міськспортуправління.

Вирішальні матчі

Дорослі

Чвертьфінал

Лавісс — Метеор – 11:9

Чіка і Ко — Успіх — 11:2

Лавісс-2 — Вісім — 11:5

Енгрі — Зігізмунд — 7:4

 

Півфінал

Лавісс — Чіка і Ко — 11:10 чернівчани вели 10:9

Енгрі — Лавісс-2 — 7:11

 

За 3 місце

Чіка і Ко — Енгрі — 11:7

Фінал

Лавісс-1 — Лавісс-2 — 11:6

Юнаки

Півфінал

Зігізмунд — Богородчани — 5:7

Пивомани — Мічіган — 11:8

 

За 3 місце

Зігізмунд — Мічіган — 11:3

 

Фінал

Богородчани — Пивомани — 11:1

Усі результати та склади команд можна подивитися тут:

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор обласного центру «Спорт для всіх»

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (Андрій Семенович)

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.