Фото: Долина відсвяткувала День міста 2014 з Патріархом і… «буковинським присмаком»

0

Насиченою, духовною, цікавою і навіть «трохи буковинською» виявилась програма святкування Дня міста 2014 в Долині Івано-Франківської області.

У неділю, 10.08.14, Долина святкувала 1035-ліття. Цій даті був приурочений і візит Блаженнійшого Святослава Шевчука (з 27.03.2011 – Глава Української Греко-Католицької Церкви). Патріарх взяв участь у святковому богослужінні в місцевій церкві, де після завершення служби, разом з місцевими авторитетними особистостями, відкрив пам’ятник Мирославу-Івану Любачівському (1914-2000) – уродженцю Долини, який тривалий час очолював Українську Греко-Католицьку Церкву.

Того дня в Долині відкрили ще один пам’ятник – Тетяні та Омельяну Антоновічів. Це дійство відбулось біля музею «Бойківщина», який носить ім’я Антоновічів.

Долиняни Тетяна і Омельян Антоновічі відзначились щедрою меценатською діяльністю. Тому міська рада

Показові виступи представників буковинської школи бойового гопака
Показові виступи представників буковинської школи бойового гопака

заснувала нагороду їхнього імені, яка вручається визначним місцевим меценатам. Серед перших лауреатів цього року був і Богдан Ленігевич – брат депутата Чернівецької міської ради Степана Ленігевича, який, як відомо, підтримує різноманітні благодійні проекти не тільки на Буковині.

Не лише через нагородження Ленігевича День міста в Долині мав «буковинський присмак». Дуже тепло місцеві жителі прийняли представників буковинської школи бойового гопака.

В епіцентрі свята неможливо було не звернути увагу і на акції торгової марки «Єврошоп», яка для нас більше асоціюється з Чернівцями.

Фото: Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Фото: Василь КИЯШКО, Анна СТЬОПІНА

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

ЮНІ МАЖОРЕТКИ (відео)

***

Фото: Віце-міс спорт навчила дітей «Небесної сотні» стріляти з лука

***

Фото: Рекордну кількість мрій, у т.ч. дітей «Небесної сотні», здійснили на Буковині 1 червня

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.