Фото: Масові змагання «Олімпійське літо» і Міс спорт у пансіонаті «Вербиченька»

0

Найбільш масові спортивні змагання відбулися у дитячому пансіонаті «Вербиченька» (с. Давидівка Сторожинецького району) в день офіційного закриття заключної (четвертої) зміни.

 

Ірина Новак (в центрі) з красунями-подругами
Ірина Новак (в центрі) з красунями-подругами

Церемонія завершення зміни, яка проходила у табірному клубі, розпочалась із знакової події: директор пансіонату  Кушнір Дар’я Яківна отримала з рук голови профспілки обкому працівників лісового господарства Барабаха Володимира Станіславовича нагрудний знак Федерації профспілок України «Профспілкова відзнака».

Урочистість прикрасила гарна концертна програма за участю дітей та вожатих.

А після всім охочим запропонували позмагатися просто неба в рамках «Олімпійського літа» в дартсі – простому і доступному виді спорту. Поборотися за нагороди від адміністрації табору та презенти від обласного відділення НОК України і обласного центру «Спорт для всіх» виявили бажання практично всі відпочивальники. І вожаті також.

Медалі отримали 20 найвлучніших у фінальній стадії змагань (у т.ч. двоє вожатих):

Альона Іванівна Настасійчук (вожата) – 26

Роман Сергійович Верещагін (вожатий) – 26

Роман Гангал – 26

Анатолій Ватуля – 26

Михайло Цукілов – 26

Олександр Дерен – 25

Рудольф Кліх – 25

Євген Слижук – 25

Анастасія Рупташ – 24

Артем Лащук – 24

Олександр Вонхольський – 24

Дмитро Дідора – 23

Борис Левкін – 23

Олександр Захарчук – 23

Михайло Рурак – 23

Надія Желик – 23

Влад Федоряк – 23

Денис Тимчук – 23

Діана Куделюк (за сумою попереднього і фінального раундів)

Анжеліка Сипович (за сумою попереднього і фінального раундів)

Окремим «олімпійським» презентом була відзначена Міс спорт 4-ої зміни Ірина Новак (І загін, учениця Чернівецького ліцею №2, вступила на базі 9-ти класів до кооперативного економічно-правового коледжу).

 

Як розповідає голова Чернівецької обласної організації профспілки працівників лісового господарства Володимир Барабах, цього літа у пансіонаті оздоровилися 1400 дітей працівників лісового господарства та пільгових категорій населення передусім із Чернівецької області. Вперше тут відпочивали під час третьої табірної зміни близько 20 дітей працівників лісової галузі з Київщини. Також саме цього літнього сезону на території оздоровниці відкрили басейн, який став окрасою закладу та улюбленим місцем відпочинку дітлахів. Для школярів організовували різноманітні конкурси на кращу стінгазету, кращий малюнок на асфальті, «Містер і Місіс «Вербиченька» тощо. Постійно діти займалися у спортивних секціях з футболу, волейболу, баскетболу та настільного тенісу. Традиційно у таборі відбувся Олімпійський день, який покликаний пропагувати здоровий спосіб життя серед молоді. У його рамках проводять різні спортивні змагання та вікторини, запрошують відомих діячів спорту. Зокрема, цього літа до дітей навідався найтитулованіший спортсмен Буковини, чемпіон світу і Європи з бігу на 1500 м, кращий спортсмен України 2006 р, учасник трьох Олімпіад Іван Гешко. До слова, він взяв участь у відкриті в таборі «Олімпійської бібліотеки», в якій зібрані книги, брошури та журнали про Олімпіаду.

Надзвичайний внесок у розвиток пансіонату «Вербиченька» зробила його директор Дар’я Кушнір, яка обіймає цю посаду уже близько 20 років. За тривалу сумлінну та плідну працю жінку нагороджено нагрудним знаком Федерації профспілок України «Профспілкова відзнака». Саме завдяки її пильному керівництву табір продовжує розвиватися та покращувати свою роботу. Сьогодні «Вербиченька» – це єдиний у системі лісового господарства заклад такого типу та один із найбільших дитячих таборів у Чернівецькій області.

Фото: Георгій МАЗУРАШУ, Ярослав ГАЛАН

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Відео: І «Олімпійська бібліотека» і «Олімпійський день 2014» на Буковині

***

Фото: На Буковині відкрили першу «Олімпійську бібліотеку» в оздоровчому таборі

***

Фото: У «Вербиченьці» дітям влаштували змагання зі справжнім рекордсменом

***

Фото: Пансіонат «Вербиченька» підтвердив спортивне чемпіонство

***

Відео: «Олімпійське літо» у таборі «Вербиченька»

***

Фото: Чемпіони Омельченко і Мулна на змаганнях у таборі «Вербиченька»

***

Фото: «Танці з зірками» у таборі «Вербиченька»

***

Фото: «Старти надій» у дитячому пансіонаті «Вербиченька»

***

За автографом богатиря Ільїна у таборі «Вербиченька»… стояли годину в черзі

***

«Олімпійський день» у таборі «Вербиченька»: Діти змагалися з чемпіонкою Європи

***

Фото: «Олімпійський день» у таборі «Вербиченька»

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.