Шукаємо богатирів, які хочуть представити Буковину на «Козацьких розвагах 2014»

4

5-6 липня 2014 року у м. Чернігові відбудеться фінал всеукраїнського спортивного фестивалю «Козацькі розваги». 

2013-1373134070_igry (26)

Це традиційні змагання з богатирського багатоборства, які відбуваються цікаво і в гарній святковій атмосфері.

Буковина, попри те, що наш земляк Костянтин Ільїн є «Найсильнішою людиною України», останніми роками не була представлена на цьому фестивалі. Великою мірою, через відсутність фінансових можливостей відрядити буковинських богатирів на ці змагання.

Цього року вперше витрати на проживання і харчування учасників бере на себе Всеукраїнський центр «Спорт для всіх». Отож, командам залишається лише доїхати на місце проведення «Козацьких розваг».

Склад команди – 2 атлетів, плюс один представник.

Місце проведення змагань: м. Чернігів, Центральний парк культури і відпочинку (вул. Шевченка, 59).

Бажаючих представити Буковину на «Козацьких розвагах 2014» просимо звернутися в обласний центр «Спорт для всіх» (050 841-61-33, <sportbuk@gmail.com>)

Заявитися для участі у змаганнях необхідно до 26 червня 2014 р. (17:00).

Про минулорічні змагання можна прочитати нижче.

Змагальна програма фестивалю 2014

Естафета  “Чумаки”

Розташування інвентарю на дистанції.

На лінії “Старт – Фініш” розміщені вісім мішків кожен вагою 50 кг.

На відстані 10 метрів від лінії “Старт – Фініш” розміщений віз.

Зміст вправи.

За командою „Руш”  учасники переносять мішки на віз. Вправа закінчується після того, як команда, яка перенесла всі мішки,  перетнула лінію “Старт – Фініш”.

 

Естафета “Колода”

Розміщення інвентарю на дистанції.

Дві колоди вагою 70 кг кожна  знаходиться на землі.

Зміст вправи.

Кожен учасник команди одночасно  піднімає колоду з землі над собою на прямі руки максимальну кількість разів. У кожного учасника є одна спроба. Час на виконання вправи 1.5 хвилини.

 

Естафета “Козацька вдача”

Розміщення інвентарю на дистанції.

Линва має три відмітки:

Одна на середині,  дві відмітки від середини в різні боки на відстані 2 метри кожна.

Зміст вправи.

Команди  тримаючи линву руками стоячи одна проти   одної  тягнуть її  на себе.

Вправа закінчується після того, як середня відмітка линви опиниться на відстані 2 метри з боку однієї з команд.

Заборонено обмотувати линвою руки та тулуб.

 

Естафета “Чобіток”

Розміщення інвентарю на дистанції.

Дві стійки з жердиною (мотузкою)  висотою від 4 до 7 метрів. Шаг кожної наступної висоти 25см. Пара чобіт вагою 7 кг.

Зміст вправи.

Кожен учасник команди за чергою, стоячи спиною до стійок,  двома руками без розкачування та розкручування кидає пару  чобіт через жердину.

Спроба зараховується якщо обидва учасники команди перекинули однакову висоту, чи пара чобіт зависла на жердині. Якщо один з членів команди не перекинув заявлену висоту, то команда закінчує виступ в цій вправі.

 

Естафета “Козацька засіка”

                    Розміщення інвентарю на дистанції.

           Дві колоди (основа) довжиною 6м розміщені паралельно на землі. На основі розміщуються 4 перешкод висотою 50см, 70см, 90см, 110см та 50см. Поперек основи лежить колода вагою 200кг, яку треба буде переставляти.

Зміст вправи.

За командою “Руш” члени команди піднімають колоду за обидва боки, яка розташована поперек  основи, з метою перекласти її через 4  перешкоди, які розташовані на основі. Перешкоди долаються послідовно від меншої до більшої. Після подолання кожної з перешкод колода має бути покладена на основу.

Вправа закінчується після того, як колода буде перенесена через останню перешкоду.

 

Естафета  “Каменярі”

Розміщення інвентарю на дистанції.

Від лінії  “Старт-Фініш” на відстані 10 метрів розташовані 4 тумби висотою 125 см., біля кожної на землі знаходяться каміння вагою  70кг, 80кг, 90кг, 100 кг.

Зміст вправи.

За командою „Старт” члени команди  добігають до місця розташування тумб та встановлюють по черзі на них каміння  починаючи з найлегшого. Вправа закінчується тоді коли останній учасник команди після встановлення каміння пересікає лінію “Старт-Фініш”.

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО 2013

***

У Чернігові відбувся фінал Всеукраїнського фестивалю “Козацькі розваги”

В Чернігівському центральному парку культури та відпочинку був проведений Всеукраїнський спортивний фестиваль Козацькі розваги участь в якому брали команди з 16 областей України.
Учасників спортивного фестивалю привітав перший заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Прокопенко С.М., який сказав, що саме на Чернігівщині наші пращури-козаки власним прикладом доводили свою відданість та любов до України, а ми з вами — носії цього величезного спадку і зобов’язані зберегти, а головне, донести ці традиції українського народу, нашого славного козацтва до наступних поколінь.
За ініціативи Президента України Віктора Януковича 2012 рік проголошений Роком спорту та здорового способу життя і дуже приємно що найсильніші козаки держави реалізуючи ініціативу Президента України своїм прикладом спонукають суспільство до активних занять спортом та ведення здорового способу життя. Тому, надзвичайно важливо, що сьогодні в Чернігові на цьому видовищному спортивному заході зібралися представники значної кількості козацьких організацій.
Переконаний, що нам, разом з вами, вдасться збудувати сильну, розвинуту і сучасну Україну, Україну для людей, де кожен відчує себе патріотом, активним учасником національного розвитку.
Прокопенко С.М. привітав з переможними виступами Сергія Шуруту, який зайняв перше місце у міжнародному марафоні «Скіфський берег» серед інвалідів-візочників, а також Олександра Зарецького, який двічі виборов перші місця на чемпіонаті світу з гирьового спорту серед ветеранів.
Всеукраїнський спортивний фестиваль «Козацькі розваги» виявився дуже цікавим заходом. Зібралося дуже багато вболівальників, які гаряче підтримували козаків у боротьбі за перемогу.
В результаті дводенних змагань перше місце зайняла команда Донецької області, на другому місце команда Полтавської області, на третьому – Київська область.

Репортаж та фотографії заходу на міському порталі Gorod.cn.ua можна переглянути тут  і тут .

noc-cn.org

***

Відео: Відкритий Чемпіонат Чернівців з богатирського багатоборства «Козацькі розваги»

***

4 Comments
  1. Вчора зателефонував чоловік (за його словами, 64-річний, колишній військовий, учасник бойових дій) і дуже негативно висловився щодо того, що в цей важкий і трагічний для України час проводяться такі змагання, ще й з назвою “Козацькі розваги”. Каже, що козаки мають бути на передовій, а не на “розвагах”. Назвав це чимось на кшталт “піру під час чуми”…
    Є й такі думки…
    Інші кажуть, що, навпаки, треба проводити спортивні змагання, піднімати бойовий дух людей і т.д.
    Хто ще що думає на цю тему?..

  2. Андрій Калинка says

    Вчора я разом з родичами 8  загиблих наших козаків на Луганщині а також журналістами і представниками влади зустрічали зі сльозами на очах “груз 200” на аеродромі!!!!Також ми перенесли зустріч з випускниками фізичного факультету яка мала бути вчора!!!!

  3. Андрію, питання трохи про інше… Те, що ми втратили молодих хлопців, – це тема окрема… Біда, трагедія…:(
    Але мова трохи про інше тут. Варіант розваг не розглядається взагалі. Пояснив вже, що це лише назва така, а суть – просто змагання з богатирського багатоборства.
    Одні кажуть, що в такий час навіть більше уваги треба приділяти спорту, адже це гартує людей, підвищує бойовий дух і покращує фізичну підготовку. Інші кажуть, що не до спорту тепер – всю увагу треба сконцентрувати на військових діях і т.п.

  4. Таня Жовток says

    Такие праздники нужно проводить ВСЕГДА и почаще дабы оторвать детей и молодежь от компьютеров и прочих вредных привычек. Силой наших богатырей были восхищены все присутствующие. Эмоции деток ,которых Александр Пеканов загрузил в автомобиль (34 ребенка) и потом его поднимал, вообще зашкаливали.
    Жизнь продолжается и я очень рада что в моем городе проводят такие спортивные соревнования.
    Сильнейшими в этом году были львовские богатыри.

Leave A Reply

Your email address will not be published.