Футбол: Чернівчани пробилися до фінальної частини «Шкіряного м’яча 2014»

0

Єдиною серед буковинських учасників Всеукраїнських змагань з футболу серед школярів на призи клубу «Шкіряний м’яч» 2014 р. путівку до фінальної частини здобула команда чернівецької ЗОШ №27.

sk_mjach_170-logo-Coca

Підопічні Павла Буняка змагались у віковій групі U-13 (2001 р.н.) в якості господарів зонального турніру, який гостював 10.06.14 на футбольному полі ДЮСШ №1 в парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка. До слова, там же не так давно відбулися зональні змагання і у наймолодшій віковій групі U-11, де Буковину представляли школярі з Красноїльська Сторожинецького району (інформація – нижче). Цікаво, що перед цим Чернівці (і цей же стадіон) приймали фінальні змагання «Шкіряного м’яча» ще в 2004 р. (у ролі господаря тоді була Іванківська школа з Кіцманщини).

Команда U-13 ЗОШ №27, як повідомив голова міської федерації футболу Сергій Задорожняк, у першому матчі обіграла 1:0 суперників з Хмельниччини. Ті, у свою чергу, переграли 2:1 школярів з Івано-Франківської області. Тож чернівчанам для того, аби пробитися до фінальної частини, достатньо було зіграти унічию з франківцями. Але путівку до фіналу ЗОШ №27 здобула переконливо, поставивши у заключному матчі яскраву переможну крапку – 2:0.

Фінальні змагання у цій віковій групі розпочнуться 11 вересня в Сумах.

В інших вікових номінаціях за право представляти Буковину у фінальній частині боролись чернівецька гімназія №1 (U-12) та команда ЗОШ с. Бояни Новоселицького району (U-14). Але до першого місця у своїх зонах не дотягнули.

У номінації U-11 з Чернівців до фіналу вибрався Теофіполь

Зональні змагання «Кубок націй Данон» серед школярів 2003 р.н., як повідомляє ffbuk.org.ua, відбулися у Чернівцях 18.05.14 . Там змагалися команди Красноїльської гімназії (Сторожинецький район, Чернівецька область), НВК №3 (Теофіполь, Хмельницька область) та ЗОШ №2 (Теребовля, Тернопільська область).
За підсумками змагань кращими стали представники НВК №3 (Теофіполь, Хмельницька область). Друге місце посіли футболісти Красноїльської гімназії (Сторожинецький район, Чернівецька область), а третє – ЗОШ №2 (Теребовля, Тернопільська область). Гравці з Хмельницької області здобули путівку у фінальний етап всеукраїнського туру, який відбудеться 26-28 травня на «Арені – Львів». Переможець всеукраїнського відбору змагатиметься у міжнародному фіналі, який у вересні цього року прийматиме Бразилія.
Після завершення змагань представник команди Красноїльської гімназії Василь Перчик зазначив: «Для перемоги нам не вистачило фарту. І все ж, я задоволений своїми хлопцями. Вони гідно протидіяли суперникам».
Нагороджували учасників зональних змагань начальник обласного управління Комітету фізичного виховання та спорту МОНУ Корнелій Жукотинський, заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернівецької ОДА Богдан Вітовський, заступник голови Чернівецької обласної федерації футболу Сергій Задорожняк. Гравці отримали дипломи та цінні подарунки.

Результати матчів:
ЗОШ №2 (Теребовля) – Красноїльська гімназія – 0:0
НВК №3 (Теофіполь) – Красноїльська гімназія – 2:1
ЗОШ №2 (Теребовля) – НВК №3 (Теофіполь) – 0:1
Кращі у змаганнях з елементів техніки:
Жонглювання м’ячем – Олександр Кравчук (НВК №3, Теофіполь)
Удари на дальність – Володимир Фриз (ЗОШ №2, Теребовля)
Удари на точність – Руслан Непийпієв (Красноїльська гімназія)
Загальнокомандний переможець – ЗОШ №2 (Теребовля, Тернопільська область)

Кращі гравці у командах:
НВК №3 (Теофіполь) – Юлій Ситник
Красноїльська гімназія – Іван Герман
ЗОШ №2 (Теребовля) – Ілля Уруський

***

Фото: Чернівчан з шляху до «Уемблі» вибила… додана хвилина (+ відео)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.