Фото: Чернівчан з шляху до «Уемблі» вибила… додана хвилина (+ відео)

0

У фінальній частині Всеукраїнського футбольного турніру серед школярів на призи клубу «Шкіряний м’яч» у наймолодшій віковій групі 2002 р.н., де розігрувалась путівка на Кубок Націй Данон 2013 у Лондон, Чернівецька гімназія №1 пропустила у доданий час вирішальний гол від Київської ЗОШ №329, яка виграла національний етап і 7 вересня вирушає до Великобританії.

Юні чернівецькі футболісти на груповому етапі фінальної частини, яка гостювала 24-26.05.13 у Києві, обіграли 130526-danon-kiev-3m-Chernivtsi-Chernigiv-sportbuk.com (10)у перший день ЗОШ №2 (Володимир-Волинський) 2:0, а другого дня підопічні Романа Гамаля перемогли 2:1 ЗОШ №1 (Кременчук) і, на жаль, поступилися 1:2 у доданий час столичній ЗОШ №329.
Таким чином, саме кияни посіли 1 місце і зіграли у фіналі, де здолали 3:1 НВК (Маріуполь) і вибороли путівку на Кубок Націй Данон, який восени 2013 р. відбудеться на славнозвісному лондонському стадіоні «Уемблі».
Чернівчани ж, перебуваючи у деморалізованому стані після тієї прикрої поразки, у неділю зійшлися у матчі за 3 місце з ЗОШ №12 з Чернігова і програли 2:4 (наші м’ячі забили Юрій Букатар і Андрій Дутка).
Звісно, хлопці засмучені, адже мали всі шанси поїхати на «Уемблі». Але, з іншого боку, слід визнати, що четверте місце в Україні у цих престижних змаганнях – це теж дуже пристойний результат.
Нагадаємо, що у зональних змаганнях Чернівецька гімназія №1 виступала у Тернополі. У вирішальному поєдинку там команда Романа Гамаля у драматичній боротьбі переграла 4:3 ЗОШ №1 м. Теребовля Тернопільської області.
Підсумкові місця у фінальній частині:
1. Київ (школа №329)
2. Маріуполь (НВК №1)
3. Чернігів (школа №12)
4. Чернівці (гімназія №1)
5. АР Крим (смт. Заозерне)
6. Володимир-Волинський (школа №2)
7. Кременчуг (школа №1)
8. Коростень (школа №10)

Склад команди гімназії №1 м. Чернівці:
воротар – №1 Єгор Топольницький (гімназія №3), польові гравці – 2 Володимир Вакарюк (гімназія №1), 4 Максим Хитик (гімназія №1), 3 Богдан Столощук (гімназія №1), 5 Олександр Співак (гімназія №1), 6 Микола Скрипченко (гімназія №1), 7 Данило Гончарук (гімназія №1) – к/к, 8 Володимир Лук’янченко (гімназія №1), 9 Юрій Букатар (гімназія №7), 10 Володимир Шородок (кращий гравець в команді, гімназія №7), 11 Олег Костюк (гімназія №1), 13 Станіслав Гараміта (гімназія №1), 14 Ігор Клічук (гімназія №1), 15 Андрій Дутка (ЗОШ №2). Тренер – Роман Гамаль. Представник команди – Олександр Ільніцький (фізрук гімназії). Директор гімназії – Шиманський Віктор Миколайович.
Враженнями від фінальних баталій з порталом SportBuk.com ділиться наставник чернівчан і тренер ДЮСШ міськспортуправління Роман Гамаль:
«Нашу групу у фінальній частині назвали «групою смерті». Кременчук торік виграв національний фінал і виступав на Кубку Націй Данон. Володимир-Волинський давно славиться успіхами у цих шкільних змаганнях. Ну, і столиця, звісно, традиційно входить до числа фаворитів. Нам казали присутні, що команда наша виглядає дуже пристойно і ми заслуговували на найвище місце. Шанси справді були! У матчі з киянами основний ігровий час завершився 1:1. Нас нічия влаштовувала. Адже ми мали кращу різницю забитих і пропущених м’ячів і у заключному матчі зустрічалися з командою з Кременчука, яка вже не могла піднятися з останнього місця. Арбітр додав одну хвилину. І саме у доданий час ми примудрилися пропустити. Причому курйозний гол. М’яч летів метрів 40, воротарю варто було зробити декілька кроків і взяти його. Але, напевно, далося взнаки хвилювання… Як би там не було, але ми пропустили той злощасний гол, який обмежив наші перспективи матчем за 3 місце. Після цього хлопці були деморалізовані. І не змогли зібратися на матч за 3 місце, який ми теж програли. До речі, у всіх інших стикових матчах за місця перемогли якраз представники нашої підгрупи. Групові ігри ми грали в Обухові, де поле – відмінне. У нас команда технічна, вміє і любить потримати м’яч, грає комбінаційно. У Києві фінальні матчі грали на стадіоні «Спартак», де поле було вже скромнішої якості. Тут вже мали перевагу ті, хто сильніше б’ють, хто більше «лізуть». Дуже хотіли здобути путівку на «Уемблі»! Такий шанс може бути раз в житті. Нам сказали, що одна путівка на 7 днів на Кубок Націй Данон цього року коштує 2300 євро. Це разом з перельотом, проживанням, харчуванням. І ці витрати покриває компанія «Данон». Деякі батьки збиралися, у раз успіху, відкривати візи і шукати дешевші можливості поїхати в Лондон по вболівати за своїх діток. Але… У нас команда перспектива. Є ще можливість запросити здібних футболістів на навчання до першої гімназії. Я дуже задоволений співпрацею з цим навчальним закладом. Директор Віктор Шиманський підтримує нас, дає зал для тренувань. Цим складом який можна підсилити (принаймні, з інших навчальних закладів можна взяти до чотирьох гравців) ми можемо ще двічі виступати у турнірі на призи клубу «Шкіряний м’яч». У наступній віковій групі ці змагання патронує «Кока-Кола», і теж є можливість поїхати на міжнародний фінал. Цього року він відбудеться у Росії. Так що будемо готуватися на наступні сезони. Лише у старшій віковій групі ми не зможемо грати, бо тоді більа частина команда буде задіяна в матчах ДЮФЛ України і не матимуть право вступати у цьому турнірі. А взагалі ці змагання – чудове свято для дітей, які отримують море позитивних емоцій. І це найприємніше і найважливіше».
На жаль, портал SportBuk.com з об’єктивних причин не зміг скористатися запрошенням організаторів національного етапу Кубку Націй Данон на фінальну частину. Але ми вдячні колегам з kremensport.com, завдяки яким наші відвідувачі мають можливість подивитися фото з матчу за 3 місце за участю чернівецької команди (і навіть декілька відео фрагментів).

***

У день народження міста Києва дитяча футбольна команда київської гімназії № 329 «Логос» стала переможцем національного етапу Кубку Націй Данон, що відбувся на стадіоні «Спартак». Кияни на чолі з капітаном Владиславом Ванатом, під керівництвом тренера Анатолія Добривечір, перемогли суперників із Маріуполя із результатом 3:1. Футбольний чемпіонат, який організовує компанія «Данон», свідчить про прагнення попляризувати здоровий спосіб життя, а також про турботу про дітей всієї країни.

 

7 вересня хлопчаки із гімназії №329 отримають унікальну можливість позмагатися із школярами із 32 країн світу на стадіоні Уемблі! Цей тріумфальний момент з юними футболістами розділить зірка світового футболу – Зінедін Зідан, який особисто привітає переможців та вручить їм Кубок Націй.

 

Олександр Каденко, віце-президент Асоціації Аматорського футболу України:

«Кубок Націй Данон – перший офіційний дитячий футбольний турнір загальнонаціонального масштабу, що відбувається в Україні вже 13 рік поспіль. Але цьогорічний чемпіонат – свято не лише  спортивне, але й сімейне: ще ніколи стадіон не збирав таку кількість щасливих й активних дітей різного віку з батьками.

Сьогодні в запеклій боротьбі перемогла київська команда. Вони грали дуже злагоджено і продемонстрували відмінну техніку. Я від усього серця вітаю хлопців та бажаю їм гідно відстояти честь України на міжнародному рівні».

 

Владислав Ванат, капітан футбольної команди гімназії № 329:

«Ця перемога для нас – здійснення мрії! Ми йшли до мети протягом тривалого часу: тренувалися тричі на тиждень, а напередодні півфіналів – збиралися щоденно після занять та планували тактику. А головне, ми зрозуміли, що ця гра – лише початок. Ми повірили в те, що справді можемо боротися та перемагати. Тому ми й надалі тренуватимемося і зробимо усе можливе, аби гідно представити Україну на Уемблі».

 

Даріо Маркетті, генеральний директор «Данон Україна»: «Я надзвичайно радий, що «Данон» підтримує юнацький футбол в Україні. За останні 10 років ми дали можливість більш ніж 200,000 дітей повірити у свою мрію і позмагатися за можливість зіграти на одному з кращих стадіонів у світі. Кубок Націй Данон – один зі способів, якими ми прагнемо нести здоров’я та привчати до здорового способу життя дітей та дорослих, я впевнений, що разом ми зможемо популяризувати здоровий спосіб життя для наступних поколінь українців. Я бажаю наснаги нашій команді і палко вболіватиму за Україну у Лондоні!»

 

Дитячий футбольний турнір «Кубок Націй Данон» є соціальною ініціативою, що  реалізується за підтримки та під патронатом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. Партнерами компанії Данон також традиційно виступають Асоціація аматорського футболу України, компанія ADIDAS та Gala Radio.

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Чернівчани у фінальній частині футбольних баталій Кубку Націй Данон 2013 (SportBuk.com)

***

Більше фотографій (з матчів за участю інших команд) можна подивитися тут і тут.

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ огляд фінального дня (у т.ч. матч за 3 місце)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.