Фото: Олімпійський день 2014 і «Олімпійська миля» у Чернівцях (відео)

2

У суботу, 21.06.14, у Чернівцях відбувся Олімпійський день, в рамках якого близько 1000 людей взяли участь у символічному забігу в парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка.

140621-Olimp-denj-B-start-Heshko-sportbuk.com

Масовий забіг став центральною подією Олімпійського дня 2014. Цього разу організатори не провели, як раніше, і змагання на різних дистанціях, а обмежились символічним забігом, де цілковито панував олімпійський принцип: «Головне не перемога, а участь», адже час і місця не фіксувались. Усі учасники стартували біля фонтану одним забігом на чолі з чемпіоном Європи та світу з бігу на 1500 м, учасником трьох Олімпійських ігор Іваном Гешком. Бажаючі могли повернути раніше і подолати символічних 500 м, інші бігли «Олімпійську милю» (1609 м). Цікаво, що прямо під час забігу, на бігу, в прямий ефір на всеукраїнському телеканалі «112» вийшов відомий журналіст і стрингер Єгор Подкидишев.

Усі учасники забігу на фініші отримали презенти від Національного Олімпійського комітету України.

Символічному забігу передували показові виступи місцевих єдиноборців (боротьба дзюдо, панкратіон, карате). А після забігу там же, в парку, біля кафе «Літо» відбувся дитячий турнір з настільного тенісу «Олімпійське літо» (головний суддя – суддя національної категорії Оксана Шкурей). В одній із номінацій переможців та призерів «олімпійськими» презентами нагородив супер популярний телеведучий і футбольний коментатор Сергій Батюк, який одразу після нагородження сам же взяв інтерв’ю і нагороджених.

У студмістечку юні баскетболісти змагались у стрітболі. Попередньо планували проводити турнір серед хлопців 2000 р.н. і молодших на гумовому покритті за воротами на стадіоні «Буковина». Але оскільки серед охочих позмагатися виявилось і чимало старших учасників, головний суддя і віце-президент обласної федерації баскетболу Юрій Барабанов вирішив перенести стрітбол в студемістечко ЧНУ, де нагороди «Олімпійського дня» розіграли у двох вікових групах (2000 р.н. і молодші та 1999-98 р.н.). У молодшій номінації основна боротьба за перше місце розгорнулась між командами «ВТБ» (тренер – Дмитро Супрович) та «Оріон» (хлопці з ЗОШ №1, гімназій №№3 та 5). В очному двобої перемогу святкували підопічні Супровича, які, до слова, не перший раз виграють подібні турніри. Третє місце посіла команда «Овертайм». У старшій віковій групі призову трійку утворили «Спартак», «Бедбойс» і «Метеор».

Того ж дня на майданчиках туркомплексу «Аква-Плюс» (с. Кам’яна Сторожинецького району) стартувала Буковинська ліга пляжного волейболу, перший тур якої теж був присвячений Олімпійському дню (фото та інформація – окремо).

За програмою Олімпійського дня 2014 відбулися і деякі інші спортивно-масові заходи.

Співорганізаторами Олімпійського дня 2014 були обласне відділення НОК України, обласний центр «Спорт для всіх», Департамент освіти і науки, молоді та спорту ОДА, міськспортуправління, СК «Гешко».

Інформація та фото будуть додані.

Олімпійський день (ТВА)

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Турнір зі стрітболу (ТВА)

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Фото: Анатолій БОЙДА (зйомка урочистих подій за найнижчими цінами в регіоні), Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (в т.ч. настільний теніс, стрітбол)

no images were found

***

Фото: Біг Миру в Чернівцях підтримали ~750 учасників, в т.ч. кандидати в мери

***

Фото: «Олімпійський день-2013» у Чернівцях – з весіллям і собакою-бігуном

***

Відео: Олімпійський день-2013 у Чернівцях

***

Відео: «Твій спорт» на ТВА (в т.ч. «Олімпійський день-2012»)

***

Фото: Олімпійський день 2012 у Чернівцях

***

Фото: Олімпійський день-2011 у Чернівцях

***

2 Comments
  1. Михайло says

    Дуже гарне свято відбулося в місті Чернівці. Батько дитини, яка перемогла у змаганнях по настільному тенісу (серед дітей 2004 року народження і молодші) особисто перепитав у головного судді змагань Оксани Шкурей про офіційну частину нагородження переможців, на що отримав відповідь, що її не буде. Тому забрав дитину до дому. В результаті чого було нагороджено за перше місце дитину, яка зайняла навіть не друге, а третє місце.
    Висловлюю щиру подяку організаторам змагань та особисто головному судді Оксані Шкурей.
    З повагою Михайло Гайсенюк.

    1. п. Михайле, дякуємо за гарні слова!
      Оксана Радівна правду казала – справді не планувалось ніяке нагородження. Просто коли я прийшов і побачив ситуацію (ці змагання проводив не наш центр, тому й не знав, як воно там), зорієнтувався на місці, як кажуть, і, маючи з собою два пакети з презентами від НОК (мав передати двом людям, які швидше пішли після забігу), вирішив віддати їх юним тенісистам. Відповідно, презенти, що були в пакетах, розділили на призерів у двох номінаціях. То дрібні пам’ятні були, але і 2 симпатичні футболки.
      Так що це збіг обставин – прошу не тримати зла ні на кого… Ще будуть і нагороди, і презенти для тенісистів та інших спортсменів;)

Leave A Reply

Your email address will not be published.