Фото: Біг Миру в Чернівцях підтримали ~750 учасників, в т.ч. кандидати в мери

7

У рамках спортивного свята на Соборній площі у Чернівцях 18.05.14 відбулися Естафета Миру серед навчальних закладів, Біг Миру для всіх охочих та масовий розіграш призів.

 140518-Big-Myru-G-sportbuk.com (51)-masovo-copy

Це ще один пропагандистський захід від організаторів «Буковинської милі», який традиційно підтримала місцева влада. А основні фінансові витрати, також традиційно, взяв на себе готель «Буковина» (депутат міської ради Валерій Чинуш).

В Естафеті Миру у чотирьох номінаціях змагались понад 40 команд. Особливо запеклою була боротьба серед загальноосвітніх навчальних закладів – у кожному з трьох забігів. Найбільше запам’ятався фініш команди військово-спортивного ліцею-інтернату, коли хлопець, який біг заключний, восьмий, етап, намагаючись втримати позицію, відчайдушно і безстрашно кинувся на фінішну лінію, як кажуть, немов на амбразуру.

Варто відзначити і доволі гостру боротьбу за перехідний кубок за абсолютно кращий результат серед всіх номінацій. Переможці серед школярів (ЗОШ №3) лише трішки програли в заочній боротьбі кращій вузівській команді (ЧНУ). А представники транспортного коледжу протягом більшої частини естафетної дистанції «наступали на п’яти» університетській команді, і навіть виходили вперед. Проте перехідний трофей все-таки дістався ЧНУ.

Зі знаком мінус можна відзначити малу активність вузів – на старт у цій номінації вийшли лише два навчальні заклади…

Однією з «родзинок» масового Бігу Миру стала участь у ньому кандидатів на посаду Чернівецького міського голови. Ідеї миру і здорового способу життя підтримали, подолавши дистанцію в 2 милі вулицею Героїв Майдану, лише 5 кандидатів – Олексій Коломієць (біг з дружиною і онуком), Віталій Мельничук, Віталій Михайлішин, Петро Олексюк та Володимир Попівчук. Напевно, саме вони матимуть більше шансів на підтримку і голоси від представників спортивної громади. Олексій Каспрук першим повідомив про намір взяти участь у Бігу Миру, представники його команди (у відповідних футболках) серед перших зареєструвалися в день заходу, але сам Олексій Павлович до них не приєднався (як повідомив пізніше, був на запланованій зустрічі з виборцями на Калинівському ринку).

Дуже симпатично виглядала об’єднана команда готелю «Буковина» та двох пабів «Наше пиво». По-перше, їх було багато – понад 100. І в однакових футболках з символікою Бігу Миру. Більше ніхто не скористався можливістю попередньо замовити відповідні футболки (за собівартістю).

Усі учасники «масовки» на фініші отримали сертифікати від Національного Олімпійського комітету України, адже це був і «Олімпійський день».

Серед учасників Бігу Миру була і група дівчат (жінок), які активно борються із «зайвими» кілограмами за волонтерської підтримки Інни Брязкало (яка, як вже писав SportBuk.com, сама скинула 50 кг і тепер допомагає іншим, враховуючи свій досвід та поради фахівців).

А взагалі у масовому забігу взяли участь чимало відомих особистостей, в т.ч. титулованих спортсменів. Кращий спортсмен України 2006 р. і головний організатор заходу Іван Гешко долав дистанцію разом з синами дошкільного віку Тарасом і Сашком. Дружина Олеся, яка в цей день святкувала іменини, теж була присутня, але на дистанцію не відправилась. Хоча інша вагітна Оксана Зароченцева (дружина екс-футболіста «Буковини» Романа) дистанцію все-таки подолала, разом з сином Максимом. З дружиною Оленою і двома дітками подолав дистанцію і олімпієць-2012, майстер спорту міжнародного класу з легкоїатлетики Микола Лабовський. З двома доньками (Єлизавета і Аннета) вийшла на старт у минулому неодноразово чемпіонка області з бігу на середні дистанції Тетяна Прокопчук. Сімейними командами підтримали захід і окремі викладачі ЧНУ і ЧТЕІ КНТЕУ. Гравці футбольної команди «Апекс» бігли разом з митцями з муздрамтеатру. Чемпіонка Європи та світу зі стрільби з лука, учасниця Олімпіади-2012 Тетяна Дорохова взяла участь у розіграші призів та, звісно, роздавала автографи та фотографувалась з охочими. Як і Іван Гешко. Старший брат Тетяни – «міжнародник» зі стрільби з лука Андрій Дорохов теж долучився до забігу. «На одній нозі» 2 милі пробіг майстер спорту міжнародного класу з надмарафонського бігу Станіслав Лазюта.

Доволі тривалим виявився розіграш призів. І не лише тому, що презентів і цінних подарунків розіграли немало – 46, у т.ч. 2 велосипеда, туристичні палатки, футболки, м’ячі (футбольні, баскетбольні) тощо. Просто чимало учасників чомусь не дочекались розіграшу, тому частенько доводилося витягувати з лототрону «міні-дублікати» стартових номерів повторно, а то й по декілька разів.

Найцінніші призи (велосипеди) виграли Ірина Алексєєва та Дмитро Черкез.

У церемонії нагородження лауреатів Естафети Миру та вручення розіграних призів, крім заслужених майстрів спорту Івана Гешка і Тетяни Дорохової, взяв участь і директор готелю «Буковина» Андрій Брязкало.

Як повідомили головний суддя Естафети Миру Михайло Арсенюк та головний секретар Любов Кирилова, призери Естафети Миру показали наступні результати:

Загальноосвітні навчальні заклади

1. ЗОШ 3 – 4.22,6
2. ЗОШ 16 – 4.34,5
3. ЗОШ 28 – 4.36,9

Професійно-технічні навчальні заклади
1. ПТУ 8 – 4.40,4
2. ПТУ 13 – 4.47,4
3. ПТУ 5 – 5.03,6

Вузи І-ІІ р.а.
1. Чернівецький транспортний коледж – 4.23,8
2. Чернівецький юридичний коледж ОЮА – 4.38,8
3. Чернівецький педагогічний коледж ЧНУ – 4.39,8

Вузи ІІІ-IV р.а.
1. ЧНУ – 4.19,7
2. ЧТЕІ КНТЕУ – 4.21,6

Співорганізатори змагань: СК «Гешко», Департамент освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації, Чернівецький обласний центр ФЗН «Спорт для всіх», Чернівецьке міськспортуправління, Чернівецька обласна федерація легкої атлетики, Чернівецьке обласне відділення НОК України.

Генеральний партнер – готель «Буковина». Патронат – депутат міської ради Валерій Чинуш. За підтримки місцевої влади.

Звукова та музична підтримка – DJ Fox.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор ОЦ ФЗН «Спорт для всіх»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО (Юрій Радуляк, КУМ-відео, «Імперія свят»)

***

«Місцевий час» (5 канал)

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

ТВА

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

«Чернівецький промінь»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

ТРК «Чернівці»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Відео та інші фото будуть додані!

Фото: Анатолій БОЙДА

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

Фото: Ярослав ГАЛАН

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

Фото: Максим КОЗМЕНКО

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

Запрошуємо 18 травня 2014 р. всіх бажаючих на «Біг Миру»! (реєстрація)

***

Відео: «Спорт-тайм» від 30.09.13 (Буковинська миля, велоспорт ВМХ, Чемпіонат України з панкратіону, футбол «Буковина» – «Дніпро»)

***

Відео: Буковинська миля 2013 (Video: Bukovynian mile 2013)

***

Фото: Буковинська миля 2013 (Photo: Bukovynian mile 2013)

***

Буковинська миля 2013: Перемогу знову святкував Олександр Борисюк

***

7 Comments
  1. Андрій Калинка says

    Усім приблизно 750 учасникам надзвичайно дуже сподобався цей спортивний захід! Побільше б таких мироприємств…принаймі щомісяця щоб вони були! СПОРТ – ЗДОРОВЯ – МАЙБУТНЄ!

    1. Приємно, що значно більше стало людей, які самостійно (не “добровільно-примусово” через навчальні заклади і т.п.) заявились і пробігли! Значить є надія;)

  2. Андрій Калинка says

    Значимість заходу вражає дуже 1809переглядів за неповних 2 дні…і це ще не всt…ЦЯ СТАТТЯ ПОСТАВИЛА РЕКОРД ПО ПЕРЕГЛЯДАХ НА SPORTBUK.COM!!!!!!

    1. Дякуємо, Андрію, за добрі слова;) І дякуємо за участь у Бігу Миру! Наступного разу приводьте і своїх друзів, родичів, бо враження і емоції ж позитивні, значить є аргументи;)
      А щодо рекорду… Ні, не рекорд, бувало більше, особливо коли йдеться про голосування:)

  3. Андрій Калинка says

    Вчора 21.05.14.. мали відбутись дебати між кандидатами на посаду мера Чернівців стосовно теми “Минуле-Теперішнє-Майбутнє спорту і фізичної культури в Чернівцях” в Народному Домі! Були запрошені Каспрук, Михайлішин, Коломієць, Мельничук, Саєвський, Ткачук, Дорош а також їх довірені особи!!!Напишу так…спорсмени видатні а також тренери не хочуть відстоювати те за що боряться ведуть себе надзвичайно лояльно і при цьому хочуть кардинальних змін в спорті!Як казав перший президент України “Маємо те що маємо”! А кандидати а також їх довірені особи несерйозні люди а навіть більше я згадав слово буковинське яке їх повністю характеризує вони всі БАЛАМУТИ по відношеню до спорсменів БО ВЗАГАЛІ НЕ ПРИЙШЛИ, за виключеням довіреної особи Мельничука!!!!!А ще один із трійки тієї святої лідерів сказав мені по телефону”Ой блін я забув”!!!!!Вихід один нам спортсменам і тренерам зробити той самий жест 25 травня ой блін забути прийти і проголосувати за мера! Нехай вони всі відчують як це потратити час, гроші і в кінцевому результаті щоб це не принесло результату!!!Ми не бидло!!!!А ще хтось дуже сильно посприяв тому тому що із 32 запрошених олімпійців, ЗМС, МСМС, МС, ЗТУ… щоб прийшло лише 6 запрошешених!!!!

    1. Андрію, при всій повазі до тебе і твого щирого бажання зробити щось добре для місцевого спорту, зрозумій, що ти не та фігура, яка має моральне право говорити від імені спортивної громади і запрошувати заслужени-перезаслужених спортсменів і тренерів та кандидатів в мери на подібні зустрічі.

      Є така мудрість: Господи, дай мені душевний спокій, щоби прийняти те, що я не можу змінити, дай мужність змінити те, що можу, і мудрість, щоби відрізнити одне від іншого”

      Ось тобі, Андрію, дуже бракує мудрості зрощуміти, в якій якості ти справді корисний для місцевого спорту, а в якій ти просто приносиш йому серйозну іміджеву шкоду…
      На жаль, і після невдалого досвіду з організацією спортивної зустрічі в ОДА, ти не зрозумів, що ти не того рівня особистість (йдеться про рівень спортивного авторитету – як спортсмена, і про рівень практичного досвіду і знань організаційної структури розвитку фізичної культури і спорту), щоби виступати від імені спортивної громади…
      Наразі ти своєю “бурхливою діяльністю” добився того, що багато де просто не хочуть мати справу з “такою” спортивною громадою, яку “представляє” Андрій Калинка…
      Тебе олімпійці, заслужені майстри спорту, заслужені тренери України публічно, письмово чи ще якось просили представляти їхні інтереси? Чи ти “дістаєш” їх і вони не знають, як м’яко і культурно “відшити”?:)

      Тепер щодо цієї зустрічі. На рівні олімпійців така зустріч планувалась. Але, якщо ти пригадуєш, коли ти заговорив про те, що ти хочеш збирати, я тебе попросив не втручатися, щоби не опускати ініціативну роботу від рівня олімпійців на твій рівень. Ти не послухав і далі вдавав з себе “лідера буковинського спорту”:)
      Тоді олімпійський актив просто відійшов в бік і скасували свою зустріч.

      Кандидати в мери (в більшості своїй) справді мають розписані наперед графікі зустрічей з виборцями та інших акцій. І це теж треба розуміти. Але повір, що є величезна різниця між тим, що їх на зустріч запрошували би Гешко, Дорохова, Січенікова, Лабовський і т.п. (або від їхнього імені – за їхнім свідомим дорученням), і тим, коли поспілкуватися на тему минулого і майбутнього спорту запрошує Калинка… Прочитай ще раз запропоновану вище мудрість і спробуй зрозуміти;)
      Якщо зрозумієш і займатимешся в спорті тим, що для тебе природно і для чого тобі вистачає знань, досвіду, авторитету і т.п., тоді ти розвиватимеш позитивні враженя про себе в спортивному середовищі. А якщо далі будеш намагатися виглядати громадським спортивним лідером, тоді до нашої спортивної громади ве нові й нові люди (до яких ти звертаєшся ніби від спортивної громади, не маючи на це повноважень і морального права), будуть ставитися відповідно – “на рівні Калинки”…
      Тобі вирішувати, чого ти насправді хочеш: реально робити щось корисне для спорту чи, як тепер, опускати планку ставлення до спортивної громади від олімпійського на свій рівень…

      P.S. Коли відбулась остання спортивна зустріч в ОДА, я тут на сайті розмістив список спортсменів, тренерів і голів федерацій, яких планували запросити, позначивши тих, яких таки запросили і які прийшли (нагадаю, що на зустрічі більше половини запланованих не було, зате було багато “непланових”).
      Андрію, якщо не складно:
      1. Розмісти тут список тих 32-х тобою “запрошених олімпійців, ЗМС, МСМС, МС, ЗТУ” на зустріч з кандидатами в мери. І впиши, хто дав згоду прийти (можливо, для когось це буде “відкриттям”?:) )
      2. Чим ти керувався, коли запрошував на зустріч саме названих кандидатів в мери?
      3. Хто із списку 32-х уповноважував чи просив тебе представляти їхні інтереси, організовувати зустрічі від імені і в інтересах спортивної громади?

  4. Андрій Калинка says

    Список запрошених
    Іван Гешко cказав що йде підготовка до змагань і не зможе прийти
    Тетяна Дорохова сказала що прийде
    Ольга Ніколайчук  сказала що прийде, подивиться по часу бо 21.05.14 закриття факультетської олімпіади
    Ольга Панчук-Унгурян сказала що не прийде бо на службі
    Ліна Герасименко сказала що прийде
    Лідія Січенікова не змогла прийти бо  на зборах в Києві
    Тарас Бибик не зміг прийти бо на змаганнях в Києві
    Анна Беженар просив Ігоря Наконечного щоб Аню запросили
    Денис Тищук сказав що прийде обовязково
    Анатолій Єгоров сказав що прийде
    Олег Осипенко сказав що не прийде
    Віталій Ярмистий сказав що прийде
    Іван Штефюк повідомив мене що або він або Руслан Адамович прийдуть
    Ігор Наконечний повідомив мене або він або хтось із федерації панкратіону прийдуть
    Ігор Ясенецький сказав що прийде і прийшов таки
    Ілля Руссу хотів дуже прийти але на змаганнях
    Станіслав Золотухін сказав що прийде а також я попросив запросити Руслана Білоскурського і Євгена Мотовиліна
    Микола Попадюк дуже хотів би прийти але не зміг в силу запланованої наперед роботи і від федерації баскетболу попросив повідомити Юрія Барабанова який і прийшов
    Віталій Бєляєв сказав що не зможе прийти
    Юрій Ячнюк сказав що прийде можливо
    Сергій Одинак сказав що прийде
    Ростислав Грінчук сказав що прийде і таки прийшов
    Сергій Задорожняк сказав що прийде як тільки доїде в Чернівці можливо була затримка в дорозі
    Павло Польовий сказав що прийде
    Михайло Ротар сказав що прийде і прийшов
    Людмила Бутковська сказала що прийде разом сама або тренер із художньої гімнастики
    Олександр Мрихін сказав що не зможе приїхати бо змагання у Вінниці
    Маріус Байка сказав що прийде і як він мене повідомив що є довіреною особою Володимира Дороша
    Віталій Омельянчук повідомив мене що він у відпустці в іншій області
    Сергій Осипенко повідомив його але він не є мешканцем Чернівців і ніяк не зможе вплинути на виборчий процес
    Оксана Шкурей сказала що прийде і прийшла
    Відповідь на інші питання я дам згодом бо йду подивитись  як кандидати в мери будуть здавати «комплекс ГТО» для 1-класників на стадіоні Буковина в 12.30!!!!!

Leave A Reply

Your email address will not be published.