Фото: ІІ Буковинська чоловіча волейбольна ліга підкорилась Динівцям

0

У фіналі ІІ Буковинської чоловічої волейбольної ліги 24.05.14 у спорткомплексі «Будівельник» зійшлися команди з Динівців Новоселицького району та Данківців Хотинського району.

 140524-voley-liga-chol-final-Dynivtsi-Dankivtsi-sportbuk.com

Півфінали завершилися із «сухими» рахунками. Хоча це не означає, що гра була «в одні ворота». Ті ж вижничани у першій партії вели в рахунку навіть в кінцівці (24:23), але поступились. Причому дехто вважає, що не варто було випускати на майданчик в ті хвилини знаменитого земляка-волейболіста, майстра спорту, колишнього гравця «Будівельника» Олега Гавалешка, який під’їхав пізніше і потрапив, як кажуть, «з корабля на бал». Натомість у матчі за 3 місце Гавалешко зробив вагомий внесок у перемогу вижницького «Колоса», який вперше став призером Буковинської ліги. Цікаво, що першу партію вижничани програли. І це жартома називали найбільшою помилкою… Іжівців. Річ у тім, що у минулорічній лізі «Колос» у більшості матчів програвав першу партію, після чого здобував перемогу. А у матчі за 3 місце тоді, навпаки, виграли першу партію і програли підсумково. Ось такі метаморфози:)

Взагалі вижницька команда дуже цікава не лише особливими вольовими якостями, а й тим, що утворена виключно із вихованців районного волейболу. І тренер-представник – головний «колосівець» Вижниччини Віталій Карлійчук – теж відзначається непоганим вмінням налаштовувати команду на боротьбу з усіх сил. Окремо можна звернути увагу і на юного Олексія Гаврилюка, який тепер навчається в Івано-Франківську. Після вступу у вуз він зайнявся було паралельно і стрибками у висоті і за 3 місяці дійшов до результату 2 м 4 см (205 см – норматив кандидата в майстри спорту). Але потім травмувався на тренуванні і змушений був припинити заняття в легкоатлетичній секції. Проте стрибучість нікуди не ділась. Як і волейбольні перспективи.

У фіналі не вийшло тієї боротьби, на яку очікували. У представників Данківців, як кажуть, гра не йшла, тому вони не змогли дати бій фаворитам з Динівців.

Цікаво, що Динівці, які торік стали бронзовими призерами ліги (поступившись у півфіналі у драматичній боротьбі землякам із Строїнців), цього року на груповому етапі зазнали двох поразок (від тих же Данківців та Іжівців) і пройшли до наступного етапу лише з третього місця. І якби не нова система розіграшу, за якої перші команди проходять напряму до півфіналу, а другі-треті розігрують у додаткових матчах навхрест з відповідними представниками іншої підгрупи ще по одній путівці до півфіналу, майбутні тріумфатори могли залишитися взагалі за межею топ-4.

 

Динівці: 8 Володимир Комаров (КМС), 20 Юрій Гнат (КМС), 17 Руслан Тодеренчук, 9 Олександр Буздуган, 5 Андрій Романишин (КМС), 4 Михайло Сенюшка (КМС), 1 ліберо Олександр Омаров, 10 Олег Ковальчук к/к, 13 Віталій Тутунару. Президент клубу – Владислав Динту.

Данківці: 3 Ігор Хавруняк, 6 Олександр Дребіт к/к, 5 Тарас Савків, 9 Тарас Балахтар, 4 Ігор Радомський, 10 ліберо Степан Яковчук, 8 Віктор Феодосьєв. Тренер-представник – Віктор Бурденюк.

 

24.05.14 (субота)

Півфінал

1 А «Колос» (Вижниця) – Данківці (2 Б – 3 А) – 0:3

1 Б Іжівці – Динівці (2 А – 3 Б) – 0:3

Матч за 3 місце

«Колос» (Вижниця) – Іжівці (Сторожинецький район) – 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:21)

Фінал

Динівці (Новоселицький район) – Данківці (Хотинський район) – 3:0 (25:14, 25:17, 25:18)

Буковинська волейбольна ліга проводиться обласним центром «Спорт для всіх» з ініціативи викладача ЧНУ і волейбольного арбітра і тренера Івана Васкана.

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.