Фото: Аутсайдер групового етапу пробився до півфіналу волейбольної ліги 2014

0

Першу «втішну» путівку до півфіналу ІІ Буковинської волейбольної ліги 2014 розіграли представники Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича та Динівців Новоселицького району.

 

Динівці, які, без сумніву, є фаворитами змагань, потрапили до «втішного півфіналу» в якості… аутсайдера. На груповому етапі динівські волейболісти виступали у групі Б, де було лише 3 команди, і обидві свої зустрічі доволі несподівано програли.

Тепер вже, як кажуть, відступати Динівцям нікуди було. На двобій проти ЧНУ вони прибули практично в оптимальному складі. Плюс серед вболівальників був і сам новий президент Новоселицької районної федерації волейболу Влад Динту, який вже декілька років патронує цю сильну команду.

Перед звітним стиковим матчем шанувальники волейболу напівжартома припускали, що, мовляв, університету може «дістатися» і за Данківці, і за Їжівці, які «зухвало» обіграли фаворитів у групі. Певно мірою, цей жартівливий прогноз справдився. Адже динівська команда справді налаштувалась дуже серйозно на цей матч і продемонструвала чудову гру. Університетській команді було надзвичайно складно протистояти такому серйозному супернику. Хоча, слід віддати належне Тесліцькому і Ко, у другій партії ЧНУ мав всі шанси, як мінімум, не програти «всуху», адже по ходу вів до 4-х м’ячів! Але зберегти перевагу не вдалося, а в кінцівці Динівці «розставили все по своїх місцях».

Залишається ще раз згадати, що університет сам «нарвався» на такого суперника, вигравши заключний матч групового етапу (правда, у разі поразки ЧНУ виходив на Данківці, що теж «подарунком» не назвеш). Аналогічно Їжівці могли в разі поразки з потрібним рахунком обминути Динівці у півфіналі. Хоча чого там гадати – попереду нас очікує суперпротистояння Їжівці – Динівці, які розіграють путівку до фіналу. Приставка «супер» пов’язана в т.ч. з тим, що за Їжівці, нагадаємо, грають декілька сильних волейболістів, які у прем’єрній Буковинській лізі (та інших змаганнях) захищали кольори Строїнців – супер принципового суперника для Динівців.

Про час та місце цього матчу буде повідомлено додатково.

Перед звітним стиковим матчем перший на Буковині майстер спорту з волейболу Петро Раца від імені Оргкомітету та учасників привітав з днем народження директора обласного центру «Спорт для всіх» Георгія Мазурашу і вручив… футбольну форму, жартома натякнувши, що час вже освіжити екіпірування на відповідній групі здоров’я.

Нагадаємо, що Буковинська волейбольна ліга проводиться обласним центром «Спорт для всіх» з ініціативи Івана Васкана.

Стиковий матч за путівку до півфіналу

2 А ЧНУ – 3 Б Динівці – 0:3 (12:25, 19:25, 14:25)

ЧНУ: Андрій Пелих, Назар Нестерук, Юрій Тесліцький, Віталій Турік, Олександр Лобач, Дмитро Нагірний, Іван Нагірний, Віталій Андрієць, Олександр Гайдеєк.

Динівці: 10 Олег Ковальчук, 8 Володимир Комаров, Руслан Тодеренчук, Михайло Сенюшка, Віталій Тутунару, 20 Георгій Гнат, 5 Андрій Романишин, 1 Олександр Омаров, 9 Олександр Буздуган.

Судді: Іван Васкан, Ігор Хавруняк. Головний суддя: Петро Раца.

4.05.14 (неділя)

Стиковий матч за путівку до півфіналу

2 Б Данківці – 3 А Кіцмань

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.