Фото: Фаворити волейбольної ліги 2014 поступились в Сторожинці дебютантам

0

Супер інтригуючий і драматичний поєдинок ІІ Буковинської волейбольної ліги побачили 12.04.14 шанувальники цієї чудової гри в Сторожинці.

Матч між Динівцями Нооселицького району, яких називають головними фаворитами ліги-2014, та новачком сезону – командою Їжівців Сторожинецького району – вирішував, хто з якого місця пройде до наступного етапу в групі Б. Хоча, за великим рахунком, негативний результат не позбавляв жодну із сторін шансів на продовження боротьби за нагороди Буковинської ліги. Інша справа, що Їжівці могли, за певних обставин, «обрати» собі другу позицію, аби уникнути потенційної зустрічі з Динівцями у півфіналі. Нехай в такому разі й довелося би зіграти додатковий стиковий матч.

Але ці всі розрахунки були, як кажуть, «помножені на нуль» принциповістю двобою, враховуючи те, що у складі Їжівців на майданчик вийшли одразу троє чинних чемпіонів Буковинської ліги, які торік тріумфували в складі Строїнців, – Юрій Статник, Ігор Скрипник та Анатолій Синицький. Вони є не лише партнерами лідерів Динівців по чемпіонському складу «Колоса-Родничка» у вищій аматорській лізі України, а й їхніми одвічними суперниками у відкритому чемпіонаті Новоселиччини (найсильнішому на Буковині) та інших місцевих змаганнях. А оскільки Строїнці у другому сезоні Буковинської ліги не беруть участь, сильних гравців «розібрали» по інших командах. Точніше чемпіонський кістяк захищає кольори Їжівців. Тому цю команду можна назвати і новачком, і одним з фаворитів одночасно.

Проте, якщо серйозніше аналізувати склад, то, звісно, Динівці виглядали явним фаворитом в цій зустрічі. Бо ж там і сильний, і зіграний склад. А за Їжівці, крім названого потужного тріо, грали, зокрема, Віктор Челеняк, який, як згадує, востаннє у волейбольних баталіях високого рівня брав участь ще у 2001 р., та Богдан Андронік, який декілька років тому, ще до армії, грав за ЧТЕІ КНТЕУ – не найсильнішої місцевої команди. Хоча, справедливості заради, слід сказати, що Богдан забив майже всі м’ячі, які отримав в атаці, ставши своєрідним відкриттям змагань.

Але матч проти Динівців команда Їжівців провела просто блискуче! Практично на одному диханні виграла перші дві партії. І була близькою до «сухої» перемоги, адже вела в кінцівці третьої партії 22:17! Тим не менше, гості з Динівців зуміли «на більше-менше» вирвати цю партію. А потім і наступну. Здавалось, психологічна перевага вже була на боці Динівців, які, за неписаними законами, мали би і матч виграти. Але не там-то було! Їжівці, програвши дебютні м’ячі, швидко пішли у вирішальній партії у відрив, чим практично забезпечили собі історичні для цієї нової команди 3:2 у двобої з таким сильним і титулованим суперником!

Цікаво, що у вирішальні хвилини на майданчик вийшов і граючий спонсор Їжівців Андрій Фаркаш, який не так давно зайнявся серйозно волейболом, проте зміг відіграти пару класних м’ячів у поєдинку такої високої напруги.

Одразу після гри її результатом оперативно зацікавився граючий тренер команди ЧНУ Юрій Теслицький. І, дізнавшись підсумок, напівжартома зауважив, що краще було б університету напередодні програти Кіцманю, аби не виходити на стиковий матч проти Динівців. Хоча, з іншого боку, з підгрупи Б будь-який суперник – зовсім не подарунок! Але, як кажуть, майданчик прямокутний, а м’яч круглий, так що все може бути.

Приємно зазначити, що перед початком звітної зустрічі вітання від друзів та колег за чемпіонським складом Всесвітніх ветеранських ігор приймав іменинник дня – Зебій Дмитрович Миронюк, який на Ігри-2013 в Італію їздив в якості тренера наших зіркових ветеранів. Зебія Дмитровича привітали, зокрема, найтитулованіший буковинський волейболіст-ветеран Серафім Михайлович Синицький, перший на Буковині майстер спорту СРСР з волейболу Петро Григорович Раца та Почесний ветеран волейболу України, бронзовий призер Чемпіонату світу 70+ в Тампере (Фінляндія) 2012 р., переможець VІІІ Всесвітніх ігор ветеранів-майстрів 70+ в Турині (Італія) 2013 р., кандидат фізико-математичних наук, доцент, академік МАБЕК, доктор філософії Леонід Йосипович Підкамінь.

Нагадаємо, що Буковинська волейбольна ліга проводиться обласним центром «Спорт для всіх» з ініціативи Івана Васкана.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

 

12.04.14 (субота), Сторожинець

Їжівці – Динівці – 3:2 (25:22, 25:15, 26:28, 19:25, 15:12)

Їжівці: Юрій Статник, Ігор Скрипник, Анатолій Синицький, Віктор Челеняк, Сергій Шворак, Богдан Андронік, Андрій Фаркаш, Дмитро Арсеній, Олександр Баранович, Олег Чекан.

Динівці: Олег Ковальчук, Володимир Комаров, Руслан Тодеренчук, Михайло Сенюшка, Віталій Тутунару, Георгій Гнат, Андрій Романишин.

***

 

Вижниця – ЧТЕІ КНТЕУ – 3:0

 

***

 

  Група 1 І В П Р/М О
1 Вижниця 3 3 0 9-2 9
2 ЧНУ 3 2 1 7-5 5
3 Кіцмань 3 1 2 6-7 4
4 ЧТЕІ КНТЕУ 3 0 3 1-9 0

 

***

 

  Група 2 І В П Р/М О
1 Їжівці 2 2 0 6-3 5
2 Данківці 2 1 1 4-3 3
3 Динівці 2 0 2 2-6 1

 

***

17.04.04 (четвер), політехнічний коледж

Стикові матчі за путівки до півфіналу

2 А ЧНУ – 3 Б Динівці

 

4.05.14 (неділя)

Стикові матчі за путівки до півфіналу

2 Б Данківці – 3 А Кіцмань

 

10.05.14 (субота)

Півфінал

1 А Вижниця – (2 Б – 3 А)

1 Б Їжівці – (2 А – 3 Б)

 

11.05.14 (неділя)

Матч за 3 місце

Фінал

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.