Фото: «Буковина» програла «Карпатам» (Львів), а резервісти – «Шишківцям»

0

Першого дня весни чернівецька «Буковина» у Львові поступилась команді Прем’єр-ліги «Карпати» (Львів), а резервісти, тим часом, зазнали першої поразки у Відкритому чемпіонаті Чернівців з міні-футболу.

У суботу, 1.03.14, як повідомив Олександр Плахов, у міських змаганнях з міні-футболу зафіксовано наступні результати:

7тур 01.03 (субота) група «А»

8.30 «Фарма-Бук» – «Берегомет» – 1:1

9.20 «Смайл» – «Авангард» – 11:2

10.10 «Рокитне» – «Золота скеля» 3:10

11.00 «Ветеран» – «Динамо-Мангер» – -:+

7тур 01.03.(субота) група «В»

11.50 «Буковина-2» – «Шишківці» – 3:5

12.40 «Роша» – «Динівці» – +:-

13.30 «Маяк-1» – «БДМУ-МДКЛ» – 6:3

14.20 «Університет» – «Дублін» – +:-

***

7тур 02.03.(неділя) група «С»

8.30 «Візувій» – «Зелений Гай» – 4:1

9.20 «Остриця» – «Раранча» – 4:6

10.10 «Ржавинці» – «Дрім-Тім» 3:4

11.00

7тур 02.03.(неділя) група «Д»

11.50 УДСБЕЗ – «Садгора-Ветеран» – 7:2

12.40 УКР УМВС – «Неполоківці»4:2

13.30 «Єврошоп» – СКК «Лідер» – 4:0

14.20 «Красна-Чудей» – «Спартак»5:6

Змінений календар ігор, результати та турнірні таблиці можна подивитися тут:

***

«Буковина» поповнилася вихованцями місцевого футболу

Контракт із чернівецькою «Буковиною» підписали вихованці місцевого футболу – півзахисники Валерій Блажко, Сергій Ільїн, Вадим Пислар, Станіслав Бульбук, а також нападники Артур Гущин і Роман Степанков. Раніше за «Буковину» не виступав лише 18 – річний футболіст Станіслав Бульбук.

Новачки ФСК «Буковина»

Валерій БЛАЖКО (29.11.1989). Півзахисник. У чемпіонаті України (ДЮФЛ) виступав за команду «Княжа» (Щасливе). У чернівецькій «Буковині» дебютував 10 жовтня 2008 року (матч «Буковина» – «Нива», Вінниця – 0:1). За «Буковину» зіграв 52 офіційні матчі (2 голи). Грав за студентську збірну України.Останнім часом виступав у аматорських командах Івано – Франківської області «Карпати» (Коломия) та «КРОНО – Карпати» (смт. Брошнів – Осада).

Сергій ІЛЬЇН (10.01.1987). Півзахисник. У чемпіонаті України (ДЮФЛ) виступав за «Буковину» та донецький «Шахтар». У чернівецькій «Буковині» дебютував 9 серпня 2009 року (матч «Буковина» – «Нива», Вінниця – 3:0). За «Буковину» зіграв 14 офіційних матчів. У складі чернівецької команди чемпіон України – 2009/2010 (друга ліга). Грав також у командах «Шахтар – 3» (Донецьк), «Шахтар» (Донецьк, дубль), «Кривбас» (Кривий Ріг, дубль), «Зоря» (Луганськ, дубль), ФК «Тираспіль» (Молдова), «Геліос» (Харків), ФК «Полтава», «Десна» (Чернігів), «Нива» (Тернопіль), ФК «Елгава» (Латвія). Останній часом грав у команді Івано – Франківської області «Гуцульщина» (Косів).

Вадим ПИСЛАР (01.11.1991). Півзахисник. У чемпіонаті України (ДЮФЛ) виступав за «Буковину». У «Буковині» дебютував 3 квітня 2010 року (матч «Буковина» – «Скала», Моршин – 2:0). За чернівецьку команду зіграв 12 офіційних матчів (1 гол). У складі «Буковини» чемпіон України – 2009/2010 (друга ліга). Виступав також у командах «Меркурій» (Чернівці, футзал), «Оболонь» (Київ), «Оболонь – 2» (Київ). Останнім часом грав у команді Івано – Франківської області «Карпати» (Коломия).

Станіслав БУЛЬБУК (22.04.1995). Півзахисник. У чемпіонаті України (ДЮФЛ) виступав за чернівецьку «Буковину». Дебютант чернівецької команди. У 2013 році зіграв 5 матчів за «Буковину – 2 – ЛС» (Чернівці) у аматорській першості України.

Артур ГУЩИН (08.01.1991). Нападник. У чемпіонаті України (ДЮФЛ) грав за «Буковину». У «Буковині» дебютував 18 вересня 2009 року (матч «Бастіон», Іллічівськ – «Буковина» – 4:2). За чернівецьку команду зіграв 2 офіційні зустрічі. Виступав також за команди «Волинь» (Луцьк), «Волинь» (Луцьк, дубль). У сезоні – 2013/2014 грав у колективі «Авангард» (Краматорськ).

Роман СТЕПАНКОВ – на фото (01.01.1989). Нападник. У чемпіонаті України (ДЮФЛ) виступав за «Буковину». У «Буковині» дебютував 8 квітня 2006 року (матч «Житичі», Житомир – «Буковина» – 2:1). За чернівецьку команду зіграв 83 офіційні зустрічі (4 голи). У складі «Буковини» чемпіон України – 2009/2010 (друга ліга). Грав також у командах «Оболонь» (Київ), «Оболонь – 2» (Київ), «Закарпаття» (Ужгород), «Арсенал» (Біла Церква). У сезоні – 2013/2014 грав у колективі «Зірка» (Кіровоград).

***

«Буковина» – ФК «Тернопіль»

28.03.14 чернівецька «Буковина» на штучному полі «Олімпії» зіграла двома складами з командою другого дивізіону ФК «Тернопіль». У обох зустрічах наша команда поступилася з однаковим рахунком 0:2.

За словами головного тренера ФСК «Буковина» Юрія Гія, тренерський штаб нашої команди ставив за мету перевіти тих гравців, які претендують на місце у складі чернівецького колективу. З тих футболістів, які виступали за «Буковину» минулого року, проти ФК «Тернопіль» зіграли Юрій Бахтіяров, Іван Гнат, Роман Гнат, Олександр Лисюк, Юрій Пантя, Юрій Косован, Мар’ян Косован, Юрій Головачук.

Як бачимо, сьогодні не зіграли Костянтин Одольський, Олександр Темерівський, Євген Немтінов, Тарас Сивка, Степан Маковійчук, Олександр Семенюк, які вірогідно, вийдуть на поле у контрольному матчі з командою елітного дивізіону «Карпати» (Львів). Поєдинок відбудеться в суботу, 1 березня, о 16:00 на заміській базі «Карпат» у Брюховичах.

***

Контрольний матч. «Карпати» – «Буковина» – 3:1

1 березня чернівецька «Буковина» зіграла контрольний матч із колективом елітного дивізіону «Карпати» 140301-Karpaty-Bukovyna-Gladkiy(Львів). Матч відбувся на НТБ «Карпати» у Брюховичах. Перший гол у зустрічі забили господарі поля. Відзначився Олександр Гладкий (7 хвилина), який завдав влучного «пострілу» головою.

Через дві хвилини Євген Немтінов, який використав передачу Олександра Темерівського, зрівняв рахунок. На 20 хвилині Вадим Страшкевич знову вивів львівську команду вперед, а у другому таймі Валерій Федорчук (74 хвилина) завдав влучного удару з одинадцятиметрової позначки. Остаточний підсумок гри – 3:1 на користь «Карпат».

Після матчу головний тренер ФСК «Буковина» Юрій Гій зазначив: «Довести рахунок до 3:1 «Карпатам» «допомогли» помилки наших футболістів. Ми вперше за тривалий час грали на трав’яному газоні. Зрозуміло, що «Буковина» і «Карпати» перебувають на різних стадіях підготовки. Львівська команда вже повинна була грати перший цьогорічний офіційний матч (у 19 турі елітного дивізіону, який перенесли на пізніший термін, на підопічних Олександра Севідова чекав домашній матч із маріупольським «Іллічівцем» – авт.), а ми поновлюємо виступи у першій лізі наприкінці березня. У матчі з «Карпатами» ми, насамперед, ставили за мету перевірити потенційних новачків «Буковини». На мою думку, ми гідно зіграли з командою Прем’єр-ліги».

Арбітр – Олександр Шандор (Львів).
Асистенти арбітра: Юрій Ковальук, Андрій Онишків (обидва – Львів).

Склад «Карпат»: Ілющенков (Мисак, 30, Підківка, 75), Мартинюк (Костевич, 46), Пластун (Гітченко, 66), Балажіц (Новотрясов, 46), Пашаєв (Мірошніченко, 59), Даушвілі (Федорчук, 46), Чачуа, Страшкевич (Бохашвілі, 74), Бартуловіч (Васін, 61), Льопа (Пучковський, 69), Гладкий (Ковєль, 61).

Склад «Буковини»: Костянтин Одольський, Олександр Темерівський (потенційний новачок, 22), потенційний новачок, потенційний новачок, Тарас Сивка (Станіслав Бульбук, 26), Валерій Блажко, Сергій Ільїн (потенційний новачок, 46), Борис Орловський (потенційний новачок, 60; Вадим Пислар, 80), Степан Маковійчук, Роман Степанков (Артур Гущин, 60), Євген Немтінов.

Голи: Гладкий, 7, Страшкевич, 20, Федорчук, 70 – Немтінов, 9.
Попередження: Мартинюк, 14, Чачуа, 33, Пучковський, 86 – Сивка, 24, Подоляк, 25.

ФСК “Буковина

Фото можна переглянути тут:

***

Сьогодні, у перший календарний день весни, «Карпати», згідно з календарем національного чемпіонату, повинні були зіграти перший офіційний матч у 2014 році – домашній поєдинок 19-го туру Прем’єр-ліги проти маріупольського «Іллічівця». Але життя внесло свої корективи…
Втім, підопічні Олександра Севідова на футбольне поле все ж вийшли. Щоправда, не стадіону «Україна», а клубної тренувальної бази в Брюховичах; гра була не офіційна, а – товариська; суперник – не з Прем’єр-ліги, а – з Першої, чернівецька «Буковина», яка наразі займає в турнірі шосте місце. Підопічні 52-річного Юрія Гія, який у сезоні 1990 року зіграв у складі «Карпат» 32 матчі, у 20-и іграх осінньої частини сезону отримали 8 перемог, 5 разів зіграли внічию і зазнали 7 поразок, одна з яких технічна за неявку, при різниці забитих і пропущених м’ячів 18 – 17.
Гра розпочалася досить жваво зі сторони як господарів, так і гостей, і вже за стартові десять хвилин суперники не тільки обмінялися гострими випадами, а й забили по голу. Рахунок відкрили львів’яни. На 7-ій хвилині центральний захисник «зелено-білих» Балажіц, перетнувши лінію середини поля, довгою діагоналлю від правої бровки перевів м’яч на протилежний фланг на лівого крайнього Бартуловіча. Хорват прийняв круглого на груди і зряче лівою вирізав передачу верхом на дальню стійку, де Гладкий, незважаючи на спроби захисника завадити йому нанести удар, головою пробив у дальній кут в протихід кіперу буковинців Одольському, який кинувся закривати ближній.
Втім, рахунок 1:0 протримався лише якихось дві хвилини. На передачу Темерівського з глибини поля своєчасно відгукнувся центрфорвард Немтінов, якому вдалося на ходу приборкати м’яч і втекти від центрбеків господарів. Та й загалом 18-річний вихованець футбольної школи «Буковини» зіграв у цьому епізоді дуже холоднокровно, як на свій вік. Хлопець не став нічого вигадувати – наблизившись до кіпера «Карпат» Ільющенкова, який вискочив йому назустріч, Євген зряче низом пробив нього у ближній кут. 1:1 – господарі явно не очікували на такий швидкий удар у відповідь, а гостям забитий гол додав впевненості і почалася гра на зустрічних курсах, яку так полюбляють глядачі.
Незважаючи на всі старання підопічних Юрія Гія, у відкритому футболі далися взнаки два фактори – більш висока майстерність, як індивідуальна так і командна, а також значно краща функціональна готовність карпатівців. В результаті галичани більшу частину ігрового часу контролювали м’яч і практично до фінального свистка диктували супернику свої умови. Достатньо гравці нашої команди створили і гольових моментів. Два з них їм вдалося матеріалізувати в забиті м’ячі. Вдруге у грі «Карпати» вийшли вперед на 20-й хвилині. І знову, як при першому взятті воріт буковинців, результативною виявилася передача з лівого флангу наступу на дальню стійку. От тільки героями гольової атаки були інші виконавці – не Бартуловіч і Гладкий, а Страшкевич і Льопа. Останній виконав роль асистента, а Страшкевич, якого чомусь поблизу дальньої стійки забули оборонці команди гостей, спокійно, другим дотиком проткнув круглого у сітку повз кіпера, в якого не було жодних шансів виправити наслідки бездіяльності своїх партнерів по лінії захисту – 2:1.
Остаточний рахунок у грі було встановлено в середині другого тайму. Сталося це після того, як Пучковський, щойно замінивши Льопу, вже в першій атаці за своєї участі, отримав м’яч на лівому фланзі неподалік кутового прапорця і паралельним курсом лицьовій лінії стрімко увірвався в карний майданчик буковинців. Тут його не надто гостинно зустріли захисники команди гостей, за що арбітр матчу Олександр Шандор цілком слушно вказав на 11-метрову позначку. До точки підійшов Федорчук і холоднокровно розвів кіпера та круглого по різних кутах воріт.
3:1 – саме з таким рахунком гра і закінчилася, хоча у заключній її частині карпатівці мали ще кілька хороших нагод, аби довести справу до виграшу з великим рахунком. А найкращі моменти змарнували Ковєль та Васін. Перший, отримавшу довгу діагональ від Федорчука, зліва увірвався в штрафну зону і з гострого кута пробивав низом у дальній кут – м’яч в сантиметрах пройшов повз стійку. А Васін, виконуючи штрафний удар із забійної позиції, до воріт було метрів 19 трохи правіше середини, зробив ставку не на виконання в стилі нинішнього очільника УЄФА Платіні, а пробив на силу і влучив у стінку.

Інформаційний центр ФК «Карпати», www.fckarpaty.lviv.ua

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.