Фото: Долю турніру в Чернівцях вирішила волейболістка Суперліги Болгарії

0

Супер інтригуючі поєдинки і вольові перемоги стали родзинками Міжнародного турніру з волейболу серед дівчат, присвяченого 70-літтю Буковинського державного медичного університету (екс-медичний інститут).

Про перші «натяки на сенсації» у стартовий ігровий день SportBuk.com вже розповідав. Але то були лише «квіточки».140216-voley-BDMU-70-final-CNU-sportbuk.com (34)

А ось другого ігрового дня, 15.02.14, шанувальники волейболу в спортзалі БДМУ стали свідками суперінтригуючого двобою між командами Чернівецького національного університету та Кишинівського медичного університету (Молдова). Представниці ЧНУ, нагадаємо, лідерами увійшли до фінальної четвірки ІІ Буковинської волейбольної ліги. А ось про волейбольні можливості гостей зі столиці Молдови ми могли лише здогадуватися. Як виявилось, Кишинівський медуніверситет має доволі непогану жіночу волейбольну команду, яка свій перший матч у Чернівцях розпочала з двох виграних партій у потенційних фавориток з ЧНУ. Але слід віддати належне підопічним Івана Васкана, які змогли переломити хід зустрічі, перевівши її в тай-брейк. У вирішальній короткій партії кишинівські волейболістки вели в рахунку 14:11, але чернівчанки зуміли відіграти декілька матч-болів, а потім і «добити» суперниць «на більше-менше» 17:15!

Таким же напруженим і драматичним видався і фінал, в якому, вже в залі «Будівельник», зійшлися ювілярки з БДМУ та представниці ЧНУ (до слова, їм належить зустрітися 22.02.14 і у півфіналі Буковинської волейбольної ліги, так що на ювілейному турнірі відбулась своєрідна генеральна репетиція). Цього разу вже команда Івана Васкана виграла дві перші партії. А вольові якості продемонстрували підопічні Ігоря Хавруняка, які виграли наступні дві партії, а потім і тай-брейк. Ця приємна перемога стала чудовим подарунком рідному вузу до 70-ліття.

Окремо варто відзначити лідера команди БДМУ Анастасію Німечко, яка свого часу відіграла декілька сезонів в елітному дивізіоні Болгарії, а після новорічно-рідзвяних свят, як сама повідомила, підписала нову угоду і повернулась до вже рідної для неї «Славії» (Софія). Але у турнірі до ювілею БДМУ Настя знову виступила у складі команди медичного вузу, за яку вона грає і в цьогорічній Буковинській лізі. І зробила суттєвий внесок в перемогу БДМУ. Зазначимо, що серед партнерок Німечко у переможному фіналі були ще дві волейболістки, з якими Настя раніше грала разом у складі багаторічного лідера студентського волейболу Буковини – Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ (Кароліна Шибаковська та Марина Соловій).

Ювілейний турнір БДМУ увінчався гарною церемонією нагородження, в якій взяли участь, зокрема, начальник освітянського обласного спортуправління Корнелій Жукотинський та проректор БДМУ Ігор Геруш.

Цікаво, що командам вручали традиційні хліб-сіль на рушниках з надписом «70 років БДМУ». А гостям з Молдови навіть коровай дали з аналогічним ювілейним «автографом».

14.02.14

Вашківецький медколедж – Чернівецький медколедж – 2:3 (26:28, 15:25, 25:19, 25:22, 7:15)

ЧНУ – Новоселицький медколедж – 3:0 (25:18, 25:9, 25:18)

15.02.14

ЧНУ – КМУ (Кишинів) – 3:2

БДМУ – Чернівецький медколедж – 3:1

БДМУ – Вашківецький медколедж – 3:0

16.02.14

За 5 місце

Новоселицький медколедж – Вашківецький медколедж – 3:0

За 3 місце

Кишинівський медуніверситет – Чернівецький медколедж – 3:0

Фінал

БДМУ – ЧНУ – 3:2

Фото: Ярослав ГАЛАН

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Фото: «Недороблені сенсації» на дівочому турнірі з волейболу на честь ювілею БДМУ

***

турнир по волейболу в честь юбилея Буковинського медицинского университета, Буковинский медицинский государственный университет, волейбол Черновцы медуниверситет юбилей, волейбол Черновцы медицинский университет, волейбол Черновцы мединститут, волейбол Черновцы Кишинев

Leave A Reply

Your email address will not be published.