Фото: Буковинці лижною гонкою «нафартили» Україні першу медаль в Сочі-2014

0

Лижними змаганнями у Чернівцях, присвяченими початку Олімпіади-2014, буковинці задумали передати вболівальницьку енергетику українським олімпійцям в Сочі, але не думали, що цей «медальний імпульс» так швидко матеріалізується.

Так сталось, що вже незабаром після змагань з лижного спорту, які з ініціативи майстра спорту з марафону і 140209-lyzhi-SDV-NOK-Chernivtsi-G-sportbuk.com (17)багаторічного викладача фізвиховання ЧНУ Олександра Громика провели 9.02.14 обласний центр «Спор для всіх» та обласне відділення НОК України, з олімпійського Сочі надійшла приємна звістка про те, що Віта Семеренко здобула «бронзу» в біатлоні – на спринтерській дистанції 7,5 км з результатом 21.28,5 (на перших двох позиціях фінішували словенка Анастасія Кузьміна – 21.06,8 та росіянка Ольга Вілухіна – +19,9).

Отже, приємно, що і в Чернівцях «нафартили» цю олімпійську нагороду. Хоча впевнені, що за наших біатлоністок, як і за інших українських олімпійців, не менш завзято вболівають в усіх куточках України! Особливо, звісно, за Віту радіють на рідній Сумщині (вона народилась 18.01.86 в смт. Краснопілля).

Повертаючись до лижних перегонів у чернівецькому парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка, приємно зазначити, що серед героїв змагань були і згаданий вже ветеран-марафонець Олександр Дмитрович Громик, заступник голови обласної організації ФСТ «Динамо» Віктор Макарович Верешко та інші відомі представники буковинського спорту.

Символічно, що презенти від обласного відділення НОК України лижникам-аматорам вручав викладач факультету фізичної культури і здоров’я людини ЧНУ Ярослав Галан, який нещодавно повернувся з Сочі, де був, зокрема, на офіційній генеральній репетиції відкриття зимових Ігор-2014.

Технічні дані будуть додані.

Нагадаємо, що головний координатор змагань Олександр Громик (тел.: 095 8249261) пропонує також прокат лиж та лижні прогулянки по вівторках, четвергах, суботах і неділях (з 10:00 і орієнтовно до 17:00).

Запрошуємо на лижну групу здоров’я в парк ім. Т. Шевченка (прокат лиж)

***

Перша медаль України в Сочі (відео)

***

Фото: Ярослав ГАЛАН

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.