Відео: У волейбольну лігу Польщі – через чернівецький… вело-денс

0

У жіночій волейбольній команді польського міста Катовіце відтепер грає і представниця Буковини, яка нещодавно «засвітилась» у… вело-денсі.

 

Йдеться про відому волейболістку Марту Мулну, яка розпочинала кар’єру в Чернівцях (перший тренер – 140106-Poland-Mulna-2Людмила Накоскіна), має в активі перемоги в Чемпіонаті та Кубку України (у складі черкаського «Кругу») і навіть виступи у складі збірної України, але останнім часом вона була вдома, де підтримувала форму участю в Буковинській жіночій волейбольній лізі, а також відвідуванням занять з вело-денсу (фітнес-студія «Ритм»).

Наприкінці 2013 р. Марта Мулна вирушила до Польщі, де перед самісеньким Новим роком офіційно стала гравцем команди «Сокол 43 АЗС» (Катовіце).

Ця команда поки що йде на 6 місці у другому дивізіоні. Але підсилюється і має наміри боротися за вищі позиції.

Марта зіграла за свій новий клуб у різдвяному турнірі. І встигла, на жаль, навіть травмуватися. Але має вже через один тур повернутися в стрій.

Як зазначила в інтерв’ю SportBuk.com Марта Мулна, вона дуже швидко знайшла спільну ігрову мову з новими партнерками по команді та тренером:

– Команда мені дуже сподобалась. Хороший колектив, класні умови і тренер. Як кажуть, неозброєним оком видно, що на першому місці тут – спорт. Це мені дуже подобається. Саме ставлення до гравців не зрівняється з 131231-Mulna-Noviy-rik-Polandтими командами і країнами, де була раніше. Я тут почуваюсь майже як вдома (сміється – авт.). Мова подібна до української, можу по-трохи навіть розмовляти польською. Живу в Катовіце на квартирі з двома волейболістками. Разом відсвяткували Новий рік. Було дуже весело.

Певно, і партнерки можуть щось українською вам сказати. Наприклад, «Слава Україні», бо ж, напевно, вони теж в курсі про наш Майдан?..

– (Сміється – авт.) Та ні, тут вітаються: «День добрий» або «Честь». Але про наш Майдан таки знають, підтримують! Жартують, мовляв, нехай Західна Україна єднається з Польщею, а Східна хай йде собі до Росії. Але це жарти.

Заняття вело-денсом, на якому ви «засвітилися» нещодавно в Чернівцях, допомогли з «фізухою»?

– Скажу чесно, що ті заняття мені дуже допомогли. Я підтягнула витривалість. Відчула це добре в Польщі.

Отже, на Різдвяному турнірі гралось добре?

– Так, гра йшла непогано. Нашими суперниками були команди з Польщі та Білорусі. Тут часто проводяться різноманітні турніри, оскільки в Польщі є дуже хороші тренувальні бази, комплексні – з відмінними умовами, і спортсмени та команди з різних країн приїжджають сюди тренуватися і брати участь у спарингах. Я, на жаль, встигла і травму отримати. В кінцівці зустрічі я забиваю м’яч і невдало падаю на коліно. Пережила такий стрес… Думала: все, кінець кар’єрі… Але, слава Богу, обійшлося без гірших наслідків. Тут дуже хороші лікарі. Уже за 2 дні практично поставили мене на ноги. Різні процедури, масажі, лікування. Одну календарну гру пропущу, а на наступну вже маю бути готовою, як солдат перед боєм (сміється – авт.).

Будемо на Буковині вболівати за чернівецьку легіонерку…

– Дякую! Вітання землякам! А я тут буду вболівати за нашу команду ЧНУ в Буковинській волейбольній лізі.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО СЮЖЕТ ПРО РІЗДВЯНИЙ ТУРНІР

***

Фото: Чемпіонка України з волейболу Марта Мулна зайнялась «вело-денсом»

***

Відео: Буковинська жіноча волейбольна ліга 2013/14

***

Відео: «Спорт-тайм» від 16.12.13 (легка атлетика – на призи Св. Миколая, біг вгору, настільний теніс, міні-футбол – Бізнес-ліга, волейбольна ліга)

***

Відео: «Спорт-тайм» від 2.12.13 (відлуння успіху боксера Грекула на Євро, баскетбол, футбольна бізнес-ліга, волейбольна жіноча ліга, Веселі старти в Сокирянах)

***

Відео: «Спорт-тайм» від 25.11.13 (бокс – успіх Грекула на Євро, новий клуб в Боянах, футбол – «Буковина», нагородження героїв міських змагань, хокей, жіноча волейбольна ліга, розвиток спортивної бази в Сокирянах)

***

Фото: Визначилися учасники ІІ етапу Буковинської жіночої волейбольної ліги

***

Фото: Мулна і Ко продовжують безпрограшну серію у волейбольній лізі

***

Волейбол: У жіночій лізі ЧНУ продовжує «штампувати» перемоги 3:1

***

Фото: У Глибоці стартувала група А жіночої волейбольної ліги

***

Фото: У чернівецькій групі волейбольної ліги – чергові несподіванки

***

Фото: Дівчата з «Педколеджу» здивували у волейбольній лізі

***

На старті жіночої волейбольної ліги «засвітилась» збірниця Мулна (фото, відео)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.